Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Váš pohled je docela pokřivený. Mám pocit, že ani nevíte, o čem mluvíte. Jedinou omluvou budiž to, že vše děláte - alespoň doufám - s čistým svědomím a s nejlepšími úmysly.

Milada Horáková byla především zavražděna ideologií, která (tehdy) sebe samu považovala za ideologii pravdy. A vše ostatní byla lež, ideologická diverze, propaganda a manipulace fašistů, která chce svrhnout demokratický režim.

Nevím, jak hodně se o naši historii zajímáte. Já hodně. Dokonce do té míry, že jsem si svého času prošel výtisky Rudého práva v letech 1945-1950. Pomohlo mi to pochopit, jak totalita z hlediska své prezentace a propagandy funguje, jak dokáže ovlivňovat lidi. Z dnešního pohledu nám přijde zrůdné, že tisíce lidí hromadně podepisovaly petice za co nejpřísnější potrestání Milady Horákové a jejich kolegů. Pokud se začtete do dobového tisku, pochopíte ten brutální rozsah manipulace,jímž byly tehdy lidé vystaveni. Nejednali jako pokřivení lidé, jednali jako lidé zmanipulovaní brutální jednostrannou propagandou. A věřte, že kdybyste tehdy žil, s velkou pravděpodobností byste se podílel sám na podpisových akcích. Protože to vše byste dělal ve jménu "svobody", "demokracie", "boje proti lhářům a zrádcům".

Píšete: "Vzpomeňte si na Dr. Horákovou a myslete i na to, že lžím a manipulacím je třeba se tváří v tvář postavit kdykoliv a komukoliv."

Ale já říkám: "Vzpomeňte si na Dr. Horákovou a myslete i na to, že totalitě a manipulacím je třeba se tváří v tvář postavit kdykoliv a komukoliv.

A jedním z charakteristických projevů totality je to, že sebe samu považuje za ideologii jediné správné "pravdy", která nesmí být zpochybněna a vše ostatní je lež a manipulace. A jak se poznají lidé zmanipulovaní ideologií "jediné správné pravdy"? To, že jejich přístup k pravdě je naprosto cynický - objektivní pravdu si vytvarují do podoby, jaká se jim hodí a neustále blábolí o lžích a manipulacích, ani by věděli, co tato kategorie obnáší.

10 0
možnosti
MV

dekuji za Vas nazor

vice radeji nechci psat

0 0
možnosti
LH

Zkřivená doba a zkřivení lidé, to je DNEŠNÍ REALITA!!!!

2 0
možnosti
MV

v nekterych aspektech dnesni doby vidim souvislost take, pane Hrusko

proto je tragicky pribeh pani Horakove vzorem

4 0
možnosti
Foto

R^ K tomu není co dodat.

4 0
možnosti
MV

neni nutne cokoliv dodavat

nasi povinnosti je ten pribeh pripominat, Petre

1 0
možnosti
Foto

To jste napsal moc hezky, díky!

3 0
možnosti
MV

dekuju, pane Kubíčku

mam za to, ze jde o jednu z velmi ostudnych chvili nasi historie

1 0
možnosti
MV

dekuju, Sarko

az si zitra po ranu zamichas do kafe mliko, vzpomen na ni

1 0
možnosti
Foto

Marku díky, moc jsem přemýšlel o tom co napsat a nemusím už nic...

Někteří jedinci jsou dnes schopni tvrdit jak vše proběhlo podle zákonů a pořádků.

ano, ta statečná žena byla kontrarevolucionářka, která chtěla komunisty svrhnout ve volbách, jistě si svou čtvrthodinku pomalého dušení v oprátce zasloužila.

Je mi šoufl z takového uvažování a doufám, že jednoho dne bude dotyčným blbě ze sebe sama...

7 0
možnosti
Foto

Ještě bych dodal, že právě tito jedinci se následně dovolávají slušnosti nejhlasitěji. Spisovnou češtinou a zdvořile, leč nic to nemění na lejnu, které jim pak leze z klávesnice.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 29,57
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik