Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jaroslav Kmenta psal od samého počátku o největších zločincích našeho národa.

16 3
možnosti
JV

Miloše Zemana dlouhodobě považuji za největšího škůdce a hrozbu pro ČR. Po dobu jeho presidentování se Česká republika, ze standardní proevropsky orientované zamě, která je členem EU a NATO, posunula do pozice rusko-čínských patolízalů, jejíž nejvyšší představitelé znovu poníženě ohýbají hřbet před rozmary lidí (států), kterým se už dávno klanět nemuseli. Podařilo se mu rozdělit národ na dvě zhruba stejně velké skupiny, které se, co do politických preferencí nedokažou shodnout ani na základních, obecně daných tématech.

Politika z podstaty věci nikdy nemůže být čistá, Miloš Zeman ale svým konáním podpořil to nejhorší, co se v ní nachází - osobní antipatii a nesmiřitelnou nenávist, která jde daleko za hranu toho, co by ještě mohlo být tolerováno. Úsměvné je, že zrovna na to si současná hlava státu, ústy hradního šaška, stěžuje nejvíce. Poslední institucí, která tu špínu mohla po první preisdentské volbě ještě zastavit, byl Nejvyšší správní soud, který jako jediný mohl konstatovat, že počínání, kterého jsme byli v průběhu voleb svědky, je zcela za hranou, toho, co je v demokratické zemi ještě přípustné. I za cenu toho, že by výsledky voleb prohlásil za neplatné a musely by proběhnout znovu. Nestalo se. Bohužel.

Obávám se, že název knihy Rudý Zeman je skutečně děsivě trefný a velice rád si ji přečtu. Vám karma.

17 2
možnosti
LB

Určitě si knihu přečtěte, pane Veigente, čte se jedním dechem. Tři týdny na to určitě potřebovat nebudete; ale jinak s hodnocením autorky souhlasím. Kniha není až tolik o Zemanovi, jako o lidech, jimiž se obklopoval a které na své cestě k moci využíval.

6 3
možnosti
MB

Scénář filmu - "Čtyři vraždy stačí drahoušku", mi v mnohém připadají jako děj od r. 1989. Někde se objevuje Šek = Moc, vliv, prachy. O výsluní pak usilují gangy z Hradního San Dominga a Agrofertního Michiganu . Soupeří, nicméně i spolupracují, podporují se. Nakonec si najdou způsob parcelace vlivu a baží si v tom, bohatnou .

Šéfy band je i možno obdivovat. Starší je protřelý a mazaný. Vyplul na vlně boje proti komunistům - sám se jimi tedy obklopil. Vyplatilo se beze zbytku - Mnozí již vlastní skoro celou Šumavu ! Permanentní lži a podvody sice registrují soudy, nicméně šéf je v exkluzivní pozici nesvéprávného - nedotknutelný ! Těží z tradic, úcty veřejnosti ke stolci vladařskému.

Mladší šéf bandy, je obratný méně a horší řečník. Vše nahrazuje i obrovským nasazením a houževnatostí. Občas dokáže i něco přečíst, reklamní oddělení se poučilo z chyb San Dominga. Hlavnímu cíli se ovšem daří, nejít do basy a nějak vyřešit neúměrně narůstající dluhy impéria .

Obdivuhodné je, že jakkoliv - Pro společnost obě bandy nemají žádný společenský přínos - 30 - 50% smýšlí jinak. Pomohlo by, oba šéfy dostat před nějaký senátní tribunál, aby složily výsledky své. Tomu se brání jako pověstný Čert kříži - Naopak, jsou nápady těleso zrušit ! Pořád říkám, že by nad hradní centrálou měl temně zahučet vrtulník rychlých sil. Noha ozbrojence rychle po schodech ... !

Pravděpodobně by byl nalezen kancléř Mynář u kamen, kde by s Nejedlou osobou pálili spisy. Ovčáček byl nalezen u kašny nádvoří a šéf bandy je kdykoliv k nalezené v doupěti - Často dlí v širých lánech. Lipského film, byl dobrý - Dnešní realita je horší - Všichni jsme Gogo ! ...:-)

8 0
možnosti
Foto

Jde dle mého již jen o historický dokument. Pan Zeman je mrtvý, tedy nikoli fysicky, ale mentálně. Za celou dobu nejsložitějšího období moderních dějin se zmohl na jeden jediný televizní projev (a to ještě na soukromém a nikoli veřejně -právním médiu), kde se servilně uklonil k Číně (a poděkoval za dovoz zmetků za miliardy), a opět si neodpustil imbecilní výpady proti svým politickým protivníkům. Dokladuje, že už ztratil jakoukoli schopnost sociální empatie.

A na závěr - ukazuje se, že ho vlastně vůbec nikdo nepotřebuje.

22 3
možnosti
Foto

I83v41a58n 20M56a75r46e80k

4. 4. 2020 7:02

Všiml jste si toho, že se opakujete? 8-o

4 6
možnosti
Foto

Zkuste se zamyslet. Proč tohoto zapřisáhlého "bojovníka" za pravdu zajímají jen jedinci z jedné strany barikády? Takhle zaníceně psali podobní psavci(odmítám je nazvat spisovateli, aby se ti skuteční neobraceli v hrobě) kdysi o prohnilém Západu a jeho zaprodancích a srab, co byl na Východě, pro ně jakoby nebyl.

8 4
možnosti
MB

Štěpáne, těžko odpovědět, tak z hlavy. Možná to bude tím, že mají podíl na dnešním stavu společnosti, od r. 1989. Myslím si, že každý, z těch viditelných má přirozený,lidský zájem - Aby se zapsal do dějin a dobře se naň vzpomínalo. (Nic divného). To, co udělal Kmenta - udělá historie sama. Bude se rozebírat, bádat i lékaři - sociologové - historikové. Podíl moci a sebeukájení se - na osobnosti člověka. (Podobně, jako kdysi L. Mňačko). Já dávám svůj bonmot - "Pravda, umřeme všichni, je pouze na nás samotných - jak dalece se přitom ještě chceme znemožnit" ! To nasazení Miloše, je obludně obrovské ! ... :-)

12 0
možnosti
  • Počet článků 623
  • Celková karma 19,01
  • Průměrná čtenost 3862x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->