Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Nejsou to jen roušky, co je dnes potřeba, je to pomoc seniorům, donáška nákupů, placení složenek, vyzvedávání léků; organizování chybějícího zdravotního personálu z řad studentů a sester v důchodu, rozvážení ochranných pomůcek pro zdravotní personál, pečovatele a seniory, nábor dobrovolníků pro výpomoc v pečovatelských službách, propojování dobrovolníků s potřebnými, pomoc lidem bez domova, rozvoz potravin, roušek, poskytování lékařských služeb; právní a psychologické poradenství, poradenství zadluženým, lidem v exekuci či v insolvenci, těm, kteří přišli o zaměstnání, kterým hrozí vystěhování, bezplatné poradenské linky; pomoc s online výukou, domácím vzděláváním, hlídání dětí lidem, kteří musí pracovat, pomoc ohroženým skupinám - a toto všechno zajišťují dnes neziskové organizace, každá podle svého zaměření, podle toho, co dělá a co umí. - Člověk v tísni.

A jak pomáháte, vy?

9 13
možnosti
JK

A kdy se na nás bude skládat církev, když hlásá pomoc bližnímu svému. Peníze z restituc má.

2 6
možnosti
PB

Budete se divit, ale katolická církev u nás vede řadu azylových domů a domovů s pečovatelskou službou pro seniory, například.

Takže odpověď na vaši otázku: už to dělá.

8 1
možnosti
TV

Něco tak nesmyslného a zlého jsem dlouho nečetl. Neziskovka prej hájí něčí politické zájmy. Autorka je pako.

9 36
možnosti
MV

nn, pako ne, hlasnou troubou Trikolory ovsem ano

no, treba se z tech 2% na nejaka 3% diky takovym jako je pani Vachatova dostane, ale to je tak vsechno

6 19
možnosti
Foto

Budu hádat - Trikolora?;-D To máte "befelem" od předsedy, myslím ty podobenky v článku? ;-D Oni už budou zase volby? Jo, a k napsanému, se pro myslící jedince, snad netřeba ani vyjadřovat, podobné populistické, vylhané a manipulativní bláboly, mající někoho pošpinit, nemohou snad myslící jedinci brát vážně!? Zarážející je, kolik lidí něco podobného chce a tedy si přeje asi slyšet - to už by stálo jak za úvahu i článek, si myslím.;-)RvRv jakože antikarma, nic jiného si podobné kydání špíny nezaslouží;-€RvRv

10 28
možnosti
IJ

Dnes ráno v rádiu oznámili, že rozšiřují telefonní čísla, kam si můžete zavolat pro radu. Jak mílé.

5 2
možnosti
Foto

A co by jiného měli dělat?

Spousta lidí prostě radu jak v současné době postupovat potřebují-například kvůli neschopnosti platit nájem, půjčky atd kvůli karanténním opatřením.

Na tuto činnost má ČvT lidi, kteří poradit umí tak to ve zvýšené míře dělají

4 13
možnosti
Foto

Od Vás snůška vylhaných nesmyslů.

Viz mohli seniorům rozvážet jídlo-kdo oni kolik si mslíte, že mají členů?

Člověk v tísno v době krize dělá spoustu věcí pro naše občany a dělá to v oborech pro které má u nás lidi. Tedy např. pomáhá v obasti řešení dluhů, v obasti vzdělávání lidí,.....

Vzhledem k tomu, že nemá u nás lidi a prostředky například na rozvoz jídla tak to prostě nedělají.

ostatně vy první byte na ně sršila oheň kdyby prostředky ze státního rozpočtu nebo ze sbírek vynaložili na kupi například 20dodávek aby měli co rozvážet, kdyby zaplatili 20 řidičů prskala byste, že rýžují na státu peníze, které si pak vyplácí,...

10 20
možnosti
Foto

Vy asi ani neušíte (nebo to naopak moc dobře víte a sprostě lžete), že většina peněz, které Čvt dostane jsou jasně vázané na určitý účel a tedy je ani na řešení současné krize použít nesmí!!! Opakuji nesmí porušili by zákony.

A jsou vázany nejen ty peníze, které jim posílá náš stát, či zahraniční dárci, kteří prostřednictvím ČvT zajišťují humanitární pomoc ale jsou jasně určeny i peníze, které jim posíláme my soukromí dárci a pokud věnuji peníze například na obživu v rozvojových zemí (což já osobně dělám) tak prostě ČvT nesmí ty peníze dát na programy u nás a já osobně bych s tím nesouhasil protože přes současný problém jsme na tom pořád velmi dobře lépe než většina ostatních zemí a nepotřebujeme tu pomov tak jako ty rozvojové země.

5 11
možnosti
Foto

I23v13a61n 66K36o84p63t14a

3. 4. 2020 12:47

Co je špatného na tom ukázat dětem v rámci Jeden svět na školách, Jeden svět je mimochodem festival dokumentárních filmů o lidských právech, dokumentární film s příběhy lidí z jiných zemí. Ukázat jim že třeba ta svoboda není samozřejmost? Je snad špatně že ty děti o tom pak diskutují? Nebo je snad chceme učit ,že náš názor je jediný správný a basta, ohněte hřbet a držte krok?

9 19
možnosti
Foto

Ono to ukazování správných hodnot bohužel připomíná besedy na školách za minulého režimu. Pokud na takové besedě není oponent, tak je to zase jen co už tady bylo, pouze v obráceném gardu.

30 3
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10166x
Mým cílem je zachovat svobodu slova a zakročit proti politickým neziskovkám, které za vaše peníze devastují Českou republiku. 

Jsem konzervativec a pravičák. Píšu tak otevřeně, jak to jen dnes jde, o tématech, o nichž se už mluvit nemá.

http://www.natalievachatova.cz

Seznam rubrik