Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

150 rokov dozadu bola homosexualita trestný čin. Podľa tejto logiky by musela byť trestným činom dodnes, pretože i diskusia o správnosti zákonov by bola takisto trestným činom. Nikdy by nikto nemohol povedať - nech si robia čo chcú, komu to vadí! - lebo by to bolo schvaľovanie trestného činu homosexuality a tým pádom zároveň takisto trestný čin.

Pred 50 rokmi museli všetci húfne neznášať kapitalistov a milovať Rusov. No a teraz musíme všetci milovať moslimov a neznášať rasistov - respektíve ľudí, ktorý sú ako rasisti označený.

Označiť niekoho ako nepriateľa inej rasy, to je ako označiť niekoho za nepriateľa ľudu, nepriateľa revolúcie, nepriateľa boha, nepriateľa národa - trestné činy populárne v rôznych obdobiach dejín - spájajúcich sa v rôznej miere s rôznymi formami diktatúry. Stačilo ukázať prstom a dotyčný mal po chlebe.

10 0
možnosti

Rasismus je trestný? Ale no tak, skutečně jste si nechal vypláchnout mozek od lidskoprávních aktivistů tak brutálním způsobem?

Ne, rasismus není trestný, je vcelku normální, doprovází lidstvo celou jeho historií. Jenom hloupí Evropané si dávají do zákonů povinnost v některých případech tento přirozený postoj potlačit a chovat se, jako kdyby rozdíly mezi rasami neexistovaly.

6 0
možnosti
JS

Pane Hornere, neexistuje žádná "rytířská podstata intelektu". Vysoký intelekt neznamená automaticky vysokou morálku, což lze názorně pozorovat například u nacistických lékařů, kteří prováděli vražedné experimenty na lidech.

Autor blogu, o kterém hovoříte, v žádném případě nehájí rasismus. Naopak - rasismus naprosto kategoricky odsuzuje. Vadí mu úplně něco jiného. Vadí mu, že některé takzvané neziskové organizace začínají získávat moc, která jim nepřísluší. V demokratické společnosti by měl každý nést za své názory odpovědnost, ale vždycky v rámci zákonného procesu, v němž by neměla chybět žádná jeho složka - včetně obhajoby. Nikdy bychom neměli dopustit, aby byl tento proces obcházen například díky pozici a moci udavače. Právě v této moci se skrývá daleko větší nebezpečí, než v názorech hlupačky, která plácne něco na internetu a jejíž vliv je bagatelní.

Podívejte se například, jak se zachoval v Izraeli prezident Macron, který vykázal z francouzského kostela izraelského policistu se slovy, že pravidla platí pro každého. Jeho dojemný projev k holocaustu už tuto událost zastínit nedokázal. Evropská unie je také čím dál aktivnější ve vymýšlení rezolucí proti Izraeli - z některých těchto rezolucí antisemitismus přímo stříká. Jenže co se dá dělat, když tyto rezoluce formuluje například přímo šéf unijní diplomacie Josep Borrell? Naštěstí Česká republika se připojila k několika málo evropským zemím, které jednu z posledních protiizraelských rezolucí (jejímž cílem bylo odsouzení Trumpova mírového plánu pro Izrael), odmítly. Proto vrcholní politici EU tak štědře podporují různé neziskové organizace - mohou s jejich pomocí obcházet demokratické procesy a realizovat plány, které by demokratickou cestou prošly jen obtížně. Islámské doktríně, která je principiálně totalitářská, vycházejí evropští politici vstříc a projevují vůči jejím vyznavačům nebývalou toleranci. Tohle Vás neznepokojuje?

10 1
možnosti
ZH

Chorobná tolerance vůči projevům politického islámu mě znepokojuje. Nicméně mne stejně znepokojuje vaše obvinění, že pomocí neziskovek obchází EU demokratické procesy. Kde, kdy jak. O ničem takovém nevím. Zveřejněte to, protože s tím rozhodně nemohu souhlasit.

1 5
možnosti
LF

L96u41k30a67s 26F47i32k62r

11. 2. 2020 21:40

To chcete zakazat i Koran? A neni to od vas rasisticke?

0 0
možnosti
VF

Píšete: "podporovatelé rasismů a všech odstínů nenávisti budou vypuzeni."

Mohu se zeptat, jak si to představujete v praxi?

Děkuji za odpověď.

5 0
možnosti
ZH

Zákonnými prostředky soudního systému, tj. využitím paragrafů, které ošetřují schvalování trestných činů.

0 0
možnosti
LB

Mně se na článku pana Hornera nejvíce líbí to odsouzení "podpory blogerů zlehčujících nebo dokonce podporujících nebohé ublížené rasisty". Samozřejmě se jedná o narážku na můj poslední blog.

Pan Horner při své příslovečné zarputilosti zatemňující mysl ovšem odmítá vidět očividný fakt, že rasismus nezlehčuji ani nepodporuji, nýbrž odsuzuji. Ostatně, rasismus jsem na svém blogu odsoudil opakovaně. Odsuzuji ovšem i ty, kteří s fanatickým zápalem procházejí sociální sítě a hledají na občas se vyskytujících rasistických narážkách záminky k ničení životů těm, kteří by při jiném přístupu měli šanci si uvědomit, co činí špatně.

Je mi líto těch, kteří nedokážou rozlišovat mezi nějakým afektovaným záštiplným komentářem někde na sociální síti a tím, komu je rasismus vlastní a je na české rasistické scéně opravdovou nebezpečnou postavou. Kdy naposledy odsoudil pan Horner třeba pana Bartoše z národní demokracie, kterého jsem vzpomínal v protikladu k té protiromsky zamindrákované holčině v diskuzi pod mým blogem? Je smutné, že tu ženu se podařilo vyhodit z práce, ale Bartoše se nepodařilo vsadit do krimninálu. Ovšem na nějakou prodavačku knih se útočí lépe, než na takového nebezpečného člověka, který se vychytrale vyhýbá tomu, aby ho bylo možné z rasismu usvědčit, ovšem jehož světonázor je v této věci naprosto zřejmý.

Hornerovo vyhrožování těm, co dané ošklivé blogery podporují, to je vskutku totalitářský výkvět. Něco takového jsme tu měli za minulého režimu a jak je vidět, tak se mnohým po jeho praktikách stýská.

4 0
možnosti
ZH

Co dodat. Snad jen to, že jistě máte totálně pravdu. Jak jinak.

0 0
možnosti
FL

Jsou ale situace, kdy musíme volit, jestli být rasista, nebo lhát. Jestli stíhat poctivého člověka za pravdu, a které zlo je kdy menší.

3 0
možnosti
ZH

Ano, nebudeme-li schopni bojovat proti rasismu v sobě, jak to můžeme chtít po jiných kulturách? Je to přímé směřování ke konfrontaci a válce.

1 0
možnosti
JH

J35i36ř90í 63H28r18b42e62k

11. 2. 2020 20:54

I článek jako tento - demagogicky zavádějící, nenávistný, výhružný, hanobící, prosazující totalitu myšlení i vyjadřování má právo být zveřejněn, protože máme svobodu slova, jejímž mantinelem je pouze prokazatelný trestný čin.

11 0
možnosti
ZH

Ale copak, požadujte neomezenou svobodu pro rasisty? O čem pak v češtině učíte? Nerudův antisemitismus nebo co?

1 6
možnosti
PT

P49e24t49r 56T11o67m45e72k

11. 2. 2020 20:50

Ani náznak něčeho konkrétního. Toho se zjevně pan Horner bojí.

5 0
možnosti
LT

V Nizozemsku státem financovaná tísňová linka provozovaná antidiskriminační organizací MiND tvrdila, že se stížností na vyhrožování smrtí homosexuálům v online diskusi nemůže nic dělat. Muslim, který vyhrůžky do diskuse napsal, vyzýval k tomu, aby byli homosexuálové „upalováni, stínáni a vražděni“. Důvodem, proč tato antidiskriminační organizace nemohla na základě této stížnosti jednat, bylo, že „na poznámky musíme pohlížet v kontextu náboženské víry v islám, což z právního hlediska odstraňuje jejich urážlivý charakter.“

Toliko k tomu, právě proto mám pocit, že autor žije v paralelním vesmíru, kde je vše krásně sluníčkové a skoro bez problémů.

7 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,49
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik