Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Poučení z krizového vývoje II.

2 2
možnosti

Rv

Bojujete s něčím, co neznám. Preferujete sounáležitost s Ruskem před sounáležitostí s Německem. Stavíte se proti spojeným národům evropským. Já naopak vnímám rizikovost Vašeho uvažování. Ruský protektorát nemám zájem prožít podruhé!

Nesouhlasíte s tím, že náš národ je stále nacucán komunismem. Ale toto je základem našich problémů! Nespoléháme na aktivní jednotlivce, kteří společnost rozvíjejí, ale spoléháme příliš na koletivismus. Stavíme chytrost člověka nad moudrost Boží! Pohrdáme svobodnými, přirozenými vztahy. Nejbolestivějším nedostatkem je, že nedůvěřujeme sami sobě, že chceme být řízeni státním aparátem. Klíčem k problémům je nedůvěra k druhému člověku!

Bohužel, je to bolest celé Evropy! A levice nás vede ke konci Evropy!

Praha nebyla osvobozena Rusy! Koněv se svým vojkem přijel den po kapitulaci Německa! Buďte poctivý k našim dějinám!

:-)

2 3
možnosti
Foto

jaký je rozdíl mezi tím nechat se řídít moudrosti Boží, o níž nejsme schopní říci vůbec nic a nechat se řídit státním aparátem?

Praha za prvé není Československo a za druhé vlasovci byli Rusové.

0 0
možnosti
JS

Dějiny píší vítězové, tak se připravte na to, že Československo je zodpovědné za holokaust a Hitler byl statečný a nedoceněný bojovník proti komunismu.

1 4
možnosti

Tak to někdo teď vykládá?

3 0
možnosti

Druhá světová válka nezačala podpisem paktu Molotov-Ribbentrop, nýbrž jak správně uvádíte, útokem na Polsko. Tento útok provedlo z jedné strany nacistické Německo a ze druhé bolševické Rusko. Obě totalitní impéria se přitom dopouštěla válečných zločinů (Rusko třeba zavraždilo přes dvacet tisíc zajatých Poláků). Když Hitler útočil na Francii, Sovětský svaz mu dodával pohonné hmoty a železnou rudu. Když krvácela Velká Británie pod nálety Luftwaffe, Sovětský svaz Hitlerovi stále dodával pohonné hmoty i rudu. I proto pro Rusy “raději” začala válka až německým útokem na SSSR. Do té doby totiž Stalin s Hitlerem byli spojenci.

Co se týče Koněvovy sochy, nikdo se nesnaží vymazat z historie to osvobození. Socha byla postavena až po ruské invazi v roce 1968, a stala se tedy spíše symbolem této invaze. Po jejím odstranění zde bude vybudován památník osvobození - čili žádné mazání.

A co se týče udané Židovky v Lidicích, nejde o ten fakt udání a sypání si popelu na hlavu, nýbrž o zarážející fakt, že tato udaná paní není uváděna na seznamu lidických obětí. Jako by měla být z historie zcela vymazána.

Je to tedy trošku jinak, než píšete vy...

8 2
možnosti
Foto

Karma. R^ Od pradávna si každá lidská společnost, (národ), hájila svá teritoria, své místo na slunci, své národní zájmy, a vedla své jedince výchovou k jejich A vedl je k tomu i pud sebezáchovy. V dnešní době snad neexistuje jiný národ, (a jeho intelektuální elita), který by tak sebemrskačsky překrucoval vlastní dějiny, a dělal všechno proto, aby si vlastního národ a státu jeho občané (i svět), přestali vážit. A to se v minulost dopustil daleko horších věcí, než ten náš. (Dobyvačnosti, genocidy na jiných národech a podobně). Nechápu dnešní historiky, kteří záměrně zveličují negativa v českých dějinách, kdežto klady nevidí, nebo je záměrně zastírají. Komu to vyhovuje, komu to slouží, kdo má z toho prospěch? My určitě ne. Je to velmi smutné. Rv[>-]

4 4
možnosti

Kde jsou překrucovány dějiny? Dnes asi nejvíce v Rusku, ale máte nějaký příklad od nás?

8 2
možnosti
LB

Nebýt té hysterické noty, s lecčím bych v článku souhlasil a přešel i zřejmá nepravdivá tvrzení. Takto stojím před slohovým cvičením, nad kterým spíše pokrčím rameny.

3 1
možnosti
Foto

Nemá smysl vyvracet vše. Nicméně - nikdo nikde nelikviduje pomníky padlým vojákům Rudé armády, naopak, jejich hroby jsou pietně udržovány (mluvím za Ostravu a Hlučín, kde to znám). Pomník maršála Koněva není žádným pietním místem, naopak byl vztyčen mnoho let po válce spíše jako úlitba SSSR, který nás - jak jistě víte - přepadl v srpnu 1968. Právě tímto aktem, pane Podracký, to Brežněv totálně podělal, zdiskreditoval atd. , takže právě tehdy se z bratrů osvoboditelů stali okupanti bez špetky naší úcty.

Nevím, kdo manipuluje s Vámi, ale dělá to pořádně.

12 3
možnosti
Foto

Mluvíte takto i o Němcích a Německu.

Navíc bratrská okupace skončila na podzim r. 1968 ratifikací Dohody o dočasném pobytu sovětských vojsk. Tehdy jste se měl ozvat. ne až teď po sezóně. Navíc ti Sověti nás zachránili před občanskou válkou.

2 5
možnosti
JK

Manipulovat se snažíte vy, ale moc vám to nejde, protože jste vyprodukoval příšerný blábol plný nesmyslů. Také netuším, proč se své pokřivené a zmatené názory, které jste si vytvořil jako individuum, snažíte vydávat za paměť národa.

8 7
možnosti

Sovětský svaz byl od samého počátku (svého i naší republiky) spojencem Německa proto vystupoval proti nám nepřátelsky.

Kromě toho byl komunismus internacionální a tudíž proti jakémukoli národu.

Je nebezpečný nesmysl se optimistiky domnívat, že v každém konfliktu musí být jedna strana dobrá a když je na jedné straně padouch, tak ten druhý musí být nutně klaďas.

6 5
možnosti
Foto

Tady jde o to, že historie není chápána jinak než služka aktuální politiky. Je to jak v oné scénce z r. 1968, v níž paní učitelka odmítá učit dějepis, protože TGM byl nejprve všude, pak trochu, pak vůbec ne, pak zase hodně, pak téměř vůbec ne, pak zase více a nakonec opět hodně moc. Že ty změny nejsou k vydržení. A diváci se smáli a tleskali, místo toho, aby nad sebou začali plakat.

A dnes, škoda hovořit.

Ale už bychom si za ta léta na to mohli zvyknout.

3 2
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 19,93
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik