Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Nejsmutnější je, že se kolem dívky trpící Aspergerovým syndromem spřádá stále hustější pavučina lží."

Proč "SE"? Klidně napište, kdo a proč.

6 0
možnosti
VF

Práce se zdroji vám i diskutujícím dělá velké problémy. Občas se fakt stydím za to, jaké články a názory vznikají na základě zavádějících článků z mediální stoky ohledně Grety.

2 24
možnosti
Foto

Prosím, uveďte konkrétně, kde udělala autorka nebo některý diskutující chybu v práci se zdroji. A také uveďte, které zdroje považujete za hodnověrné.

24 1
možnosti
AJ

A48d65a65m 68J45a83k55e39š

16. 12. 2019 18:16

Alexandro,

z textu jsem pochopil, že vnímáte Grétu jako manipulovanou osobu a apelujete na morálku těch, kteří s ní manipulují. Takto to ale není, bohužel. Gréta je marketingovým produktem těch nejsprostších manipulátorů. O peníze jde až v první řadě. A jde o hodně velké peníze. Gréta je jen nemorálním lidským štítem těch, kteří ji zneužili. A ti se jí dobrovolně nezbaví. Nemůžete přece (mediálně) střílet do duševně postižené dívky, ještě dítěte. To je jejich strategie.

Proč se jí dostává takového vyslyšení od některých politiků? To by bylo na další analýzu, která by asi zněla: "Proč někteří politici chtějí moc za jakoukoli cenu a proč právě demokracie je překážkou v dosažení jejich cílů".

37 0
možnosti
DP

Ja Gretu absolutne nemusim, je mi ji vlastne lito, taky je fakt, ze uz se nekteri Svedove za jeji vystupy stydi.

Ovsem v tom "postaveni ke zdi" se ji musim vyjimecne zastat. Udelala chybu v tom, ze doslovne prelozila idiomaticke rceni ze svedstiny do anglictiny a to vyznelo v anglictine uplne jinak. Opravdu svedske "ställa mot väggen" znamena "donutit nekoho k nejake zasluzne akci, do ktere se dotycnemu nechce" a nebo taky "dohnat k odpovednosti", podle kontextu.

1 0
možnosti
RK

R49a35d22e35k 95K69o60h81u13t

17. 12. 2019 0:22

Tak ta Gréta zase není tak špičková v angličtině, jak se nám někteří snaží namluvit, když překládá otrocky něco, co má jiný význam.

2 1
možnosti
PV

Já bych to tolik nehrotil.. Spousta dětských celebrit se dostala "do šílené spirály marketingu, mediálního tlaku a veřejné pozornosti se všemi pozitivními i negativními důsledky".

Jaké důsledky převáží, se teprve uvidí. Může jí to semlít a skončí na drogách nebo s porezanymi žilami a nebo to bude mit jako supr start do života.

Kostky jsou nějak vrženy a může to být nebo tak.

0 0
možnosti
RK

R47a13d93e62k 33K49o47h83u50t

17. 12. 2019 0:23

Tady ani nejde tak o to co semele ji, jako o to, co semele i díky tomu co představuje Evropu.

1 0
možnosti
RP

„Abyste se stali vynikajícím vědcem, nebo skvělým umělcem, musíte mít alespoň nějaké znaky „Aspergerova syndromu“, které vám umožní odpoutat se od tohoto světa.“ Hans Asperger

4 1
možnosti
HM

Hloupý blogRv.. Což nevidíte ,že svět je slutečně před zásadními problémy, které lidstvo způsobuje a strká hlavu do písku? Gréta má pravdu každé účinné opatření by bylo nepopulární, a to západní politik nepotřebuje. Škoda, že to musí hlásat školačka že Švédska. Je to ostuda vás všech co jí kritizujete ..!!

3 58
možnosti
JR

J66a64n 12R32á27ž

16. 12. 2019 16:18

Ach jo!Rv

PS. Najít konsensus v postupech, které umožní zlepšit klimatickou formu planety a mohou zabránit postupující devastaci životního prostředí, je pro budoucnost Země nezbytné. Ovšem hysterie, včetně očividného, už stále častěji selhávajících návodů profesionálního PR managementu provázejících vystupování švédské záškolačky, ani zmatené projevy zejména levicově zaměřených klimaalarmistů, k dosažení tohoto konsensu nepřispívají. Zvláště když se z jejích výstupů stává čím dál tím větší fraška a utopistickou snahu o dosažní jakési pofidérní uhlíkové neutrality během dvaceti let v EU, mimo europolitiků, nebere nikdo jako seriózně myšlený příspěvek k ozdravění planety.

33 1
možnosti
PS

Gréta je jen a pouze nástroj rodičů. Papouškuje názory rodičů teď už nejen rodičů. Je to mistrně odvedená PR akce která před sebou strká nemocnou holku. Opět jen kalkul že nemocné holce nebude nikdo odporovat. Podpora médií je obrovská nezasloužená a zřejmě placená. Každý kdo viděl její projev v OSN musí mít jasno. Popravdě po tom šíleném projevu jsem myslel že většina užitečných idiotů prohlédne ale nestalo se tak.

32 1
možnosti
MB

Jak to tak vypadá, nejen rodičů.

0 0
možnosti
JS

Souhlas a karmaR^.

7 1
možnosti
MZ

M85i59l59o49s 96Z75a94c

16. 12. 2019 14:30

Rodice by meli byt stihani za zneuzivani. Tady nejde o zachranu planety ale par jedincu elity kteri nemaji dost. Al Gore pred 15 lety tez prorokoval a strasil a nic se nesplnilo akorat je mnohem bohatsi. Problem je ze politici elite mavnou a my budeme elitku krmit uhlikovou dani nebo uhlikovou neutralitou coz uz ted bude stat kazdeho pres 60 tisic rocne. Doufam ze Greta zustane doma a najde si neco co ji neukrade dalsi faze zivota a nebude nasrana na cely svet.

30 1
možnosti
Foto

57 000 Kc rocne bude stat od ledna uz jen vlastnictvi Octavie v dieselu. Zatim jen v Nizozemi, ale nebojte se, ono to dorazi i do CR.

1 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik