Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... tak aspoň to vypálil na plnou hubu,- stahovač králíků by zahlásil "snad, možná, uvidíme, ještě NEVÍM ?!?";-)

4 3
možnosti
PL

P11e31t63r 19L34a42n22g63e32r

9. 11. 2019 19:26

Zajímavý blog. Nicméně si myslím, že je na tyto úvahy čas.

1 1
možnosti
JH

Nepodceňujte ty modlitby českých demokratů za Zemanovu smrt....

6 1
možnosti
SN

:-)......Dobře napsáno! NEvyjdeli-to, zas je tu senát!' Drahoš a hlavně jeho manželka jsou na výsost spokojeni ! R^R^R^

15 9
možnosti
JH

Pan generál by se obětoval...:-)

Teď ještě, aby se obětovali i voliči:-)

22 8
možnosti
MB

On se obětoval již dříve.;-D

4 0
možnosti
Foto

Tak především přeji voličům Zemana at si užijí skvělou reprezentaci pospávajícího vyžitého starce,který není schopen vydržet ani denní program oslav a doufám,že při příští volbě budou používat i mozek.Vy kritizujete generála Pavla za to,že je loajální k organizacím jimiž jsme členy?A jak by to správně mělo být...?Zrádce,podrazák a věčný ubližovaný kritik je ten správný člen jakéhokoliv spolku?A ještě připomínka.Než začnete kritizovat Halíka,přečtěte si něco z jeho ve světě ocenované tvorby.Pak možná pochopíte proč je ve světě tak uznávaný a ocenovaný filozof.Ty hospodské plivance jsou opravdu ubohé a primitivní....

19 16
možnosti
JN

Pane Bárto, jak to říci... Prostě, nepřekvapil jste. :-)

7 3
možnosti
PK

Prezidentem by měl být politik, jestliže by to byl pan generál - to už bychom na tom byli hodně špatně. Ani Syrový - svým způsobem stál na čele, či Svoboda se "neosvědčili". Myslím si, že žádná "klika" by jeho kandidaturu nepodporovala. K členství ve straně - Zemana a Pavla bych neházel v tomto do jednoho pytle. V 6o. letech jsem byl už dospělý a vím o čem mluvím. Tím Zemana neadoruji, měl by být už dávno v opravdovém důchodu a číst knížky. To ale plánuje podle jeho posledního vyjádření až po osmdesátce ...

3 2
možnosti
PL

P28e65t35r 28L76a40n45g64e87r

9. 11. 2019 19:21

Václav Havel také při vstupu do presidentské funkce nebyl zkušeným politikem. Tím se stal až za pochodu dějin. A řadu lidí do dodnes hodnotí pozitivně.

3 0
možnosti
BK

Skvělé, Josefe. Děkuji vám za blogR^;-).

6 8
možnosti
Foto

Proti gen. Pavlovi budou vystupovat všichni, ze kterých je cítit "komunismus" na sto honů. A kterým přitom bývalé členství pana presidenta a pana premiéra vůbec nevadí.

A nejhorší vidí v tom, že prošel "prověrkou" pro funkci v NATO. Velmi podezřelé.

A kvůli řadě jeho vyznamenání snad ani nemohou spát.

30 14
možnosti
JV

Generálovo členství v KSČ je jen zástupný problém, určující je vztah k Rusku a Číně.

7 1
možnosti
Foto

Já jen upřesním dobu členství generála Petra Pavla v KSČ, protože kolem toho vznikly spekulace.

Cituji přímo slova generála Petra Pavla:

"...když potom po dvouletém kandidátském období za mnou přišli se vstupem do strany, tak jsem v tom viděl i šanci, jak těmto věcem pomoci. Proto jsem to nevnímal špatně, když jsem to v roce 1985 podepsal.

Po listopadu 1989 jste zase vystoupil?

"Ano, v prosinci jsem šel s klidným svědomím vrátit knížku

Zdroj: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=661564

Znamená to, že generál Petr Pavel přijal kandidaturu do KSČ již v roce 1983, takže se dá říct, že byl komunistou 6 roků a z KSČ vystoupil až po pádu komunismu, kdy už nic neriskoval.

19 7
možnosti

Radši milion podobných "komunistů", než jednoho PetříkaRv

16 9
možnosti
SB

Já bych mu předlistopadové členství v KSČ ještě jakž takž odpustil, ale neodpustím mu předlistopadový vstup do řad bolševických vojáků z povolání.

Členství v KSČ mohlo u některých lidí být formální. Takoaví lidé se mohli omezovat na placení příspěvků a na zvedání rukou na schůzích ohledně věcí, které by byly schváleny nebo nadiktovány tak jako tak i bez nich.

Ale voják z povolání šel do té služby s tím, že když na to přijde, bude zabíjet Západoevropany nebo Američany a že své vlastní občany bude hnát na smrt proti západaoevropským nebo americkým zákopům a kulometům.

Formální člen KSČ mohl dělat práci na režimu nezávislou, třeba řidiče autobusu, lékaře, účetního, kadeřnici nebo prodavačku. I v takovém případě je jeho (její) tehdejší členství v KSČ v mých očích na závadu, ale přeci jenom to není zdaleka taková kaňka, jako když někdo dělal komunistickému režimu vojáka z povolání a připravoval se na to, že bude zabíjet třeba britské piloty.

Proto současným vojákům z povolání, kteří tam vstoupili po roce 1989, naprosto nic nemám. Ale to není příklad pana Pavla.

14 8
možnosti
Foto

S Vaším příspěvkem souhlasím R^

3 5
možnosti