Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

tak v CZ se problem emisi castecne vyresil sam, zrusenim velke casti prumyslu.A celkove Evropa svuj prumysl presunula do Asie.Jak by to asi vypadalo,kdyby tu zustal v tom rozsahu v jakem tu v 70. letech byl???

1 0
možnosti
PN

P24e96t26r 81N39o83v70á34k

25. 9. 2019 16:30

Jen detail. Ta shoda panuje, protože vědci s jiným názorem nedostanou granty. Cim víc alarmující výsledek, tím snaž dostanete další prachy.

11 1
možnosti
PS

Jde o život vašich dětí - opravdu si to risknete?

1 5
možnosti
LH

Líbí se mi myšlenka, že máme vrážet peníze do přípravy na změnu klimatu a ne na zvrácení této změny.

Každopádně, je třeba nakupovat především zbraně a vypovídat nesmyslné smlouvy zavazující nás pomáhat nezodpovědným státům a jejich obyvatelům, kteří na všechno kašlou.

Příkladem adaptace budiž Izrael vs. Palestina

3 1
možnosti
LB

Neporučíme větru, dešti, a už vůbec ne tak nesmírně složitým dějům, jako je světové klima, když známe jen malou část rovnice lima popisující když a existuje důvodné podezření, že větší část té rovnice se přirozeně mění rychleji, než je možno ji definovat.

Takže jediný recept spočívá v tom, aby se nejchudší část lidstva přestala nekontrolovaně množit a nejbohatší část přestala perverzně plýtvat zdroji, neposlouchat Gretu a chodit do školy a najít technologie, které umožní co nejlépe se změnám přizpůsobit.

16 0
možnosti
JR

J74a19n 52R70á80ž

25. 9. 2019 15:33

Hezký článek..... KARMA!

1 0
možnosti
MS

Vynechala jst BOD TŘETÍ:

u hypotézy je nutno nechat prostor pro vyvrácení.

Součaná situace je klimaalarmisty vyhecována do té míry, že pokud vám z výzkumu nevychází oteplování, pardon, klimatická změna, tak s dalšími penězi na výzum se můžete rozloučit.

12 0
možnosti
VM

V jádru souhlasím a karma.

Ale nezbývá mi, než si pokládat otázky.

Už nejméně 30 let snižujeme emise, stojí to nehorázné prachy a výsledek nikde. Je to tedy správná cesta? Částečnou odpovědí je, že globální emise stoupají a že my to asi nezachráníme.

Lidí na planetě přibývá a ti také vydechují CO2. Co s tím?

Kromě průmyslu je gró směrováno do automobilové dopravy - tedy náklady jsou přeneseny na koncového zákazníka a na topení, tedy v jádru to samé (až na dotace). A co letecká a lodní doprava, která se dnes podílí na znečištění tuším 17% a do roku 2050 to má být 40%? https://www.prumyslovaekologie.cz/transfer.asp?aspxerrorpath=/Dokument/103757/emise-z-letecke-a-vodni-dopravy.aspx . Proč se oficiální směry ekologického boje vyhýbají studiím úbytku zeleně, úbytku lesů, naopak dopadu výstavby montoven a skladišť na orné půdě, přibývání zpevněných ploch? A proč jsou případne takové studie zlehčovány či dehonestovány? https://www.lidovky.cz/domov/biolog-pokorny-vetsina-starych-civilizaci-vyschla-meli-bychom-se-podivat-na-to-proc.A190426_220457_ln_domov_vag?utm_source=SolarniExperti&utm_medium=PR&utm_content=Facebook https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozpalena-australie-se-chce-ochladit-vysadi-miliardu-stromu/r~ae6eebd2344111e98854ac1f6b220ee8/?redirected=1557743275 https://www.etrend.sk/ekonomika/planetu-treba-rychlo-zalesnit-tvrdia-vedci-ucinne-to-spomali-zmeny-klimy.html https://www.euportal.cz/Articles/21438-oteplovani-nezpusobuje-clovek-ale-zvysene-kosmicke-zareni-tvrdi-nova-studie-finskych-a-japonskych-vedcu-i-dalsi-vedci-odhaluji-ze-teorie-o-co2-je-podvod-hladinu-tohoto-plynu-ovlivnuje-teplota-nikoli-naopak.aspx?fbclid=IwAR3KjFPs4UmqGf0bVqL9N8zhDuIhV3NOrnlksBzHbOdYKLiwdpUxRNGAlAk Jeden m2 stromu je klimatizece s výkonem 750 W. Jeden vzrostlý strom je pak cca klimatizace s výkonem 20 kW pracující zadarmo. Na jeden m2 povrchu Země dopadá 1000W energie.

3 0
možnosti
Foto

M65a13r20e75k 73H37u98r29t

25. 9. 2019 13:02

Výsledky jsou vidět, ale lidé si je nepamatuji. Dříve byl v zimě povrch sněhu pokryt černým popílkem z uhelných elektráren, což už posledních dvacet let není naprosto patrne....příkladů by se našlo určitě mnohem více, třeba emisní normy u aut, energetické štítky budov a spotřebičů atd.

7 0
možnosti
Foto

Svoje jsem k tomu přičinil pod blogem pana Filipa Lysáka.

Takže souhlas s Vámi. Snad jen nevím, proč by USA chtěly využít alarmistické hysterie k hospodářskému oslabení Evropy.

R^

0 1
možnosti
MK

Oceňuji váš věcný rozbor situace bez emocí. Cítím však potřebu říci, že současný boj proti oteplování považuji za nesmyslný a to z mnoha důvodů. Uvedu aspoň dva z nich.

1) Když Vikingové objevili Grónsko, neměl tento ostrov zaledněná pobřeží. Vzniklo tam stálé osídlení. Uplynulo několik staletí a došlo k ochlazení. Vikingské osady se tam neudržely a osídlení zaniklo. Teprve v naší době se teploty v Grónsku vracejí na hodnoty, které měly před tisíci lety. Proč tomu bránit?

2) Z historických záznamů je zřejmé, že střídání teplejších a chladnějších období tu bylo vždycky. A navíc z nich lze odvodit, že teplejší období znamenala hojnost a prosperitu, ta chladnější přinášela bídu a války. Nevím jak kdo, ale já hlasuji pro teplo.

14 0
možnosti

Nevíte, jak ovládat lidi?

1) Najít nepřítele, vyvolat strach

2) Nabídnout vůdce, cestu

3) Inkasovat za ochranu

-----

Před mnoha sty lety to byl "konec světa" na základě Boží vůle, dnes je legenda k apokalypse trochu modernizovaná. Jinak je to totéž. Vzdejte se světských požitků, kajte se ....

13 0
možnosti
Foto

Kdo by to byl řekl... ale kliknul jsem na karmu, ne úplně se vším souhlasím, ale Vaše zamyšlení je jedno z mála, které na mě nepůsobí jen jako povrchní výkřik do tmy...

3 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik