Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Davide,. Máš naprostou pravdu. Bohužel. Podnikat v téhle zemi je jako prodirat se pralesem s kapesním nozikem. Lejstra, úředníci, daně předem atd.... Dnes je opravdu lepší být zaměstnanec bez starostí.... :-/

4 0
možnosti
Foto

Tentokrát karma, R^ p. Davide. Také jsem to zkusila na vlastní kůži Pár roků OSVČ - ŽL na "užitá grafika," pak se rozrostly reklamní agentury jako houby po dešti - a šmytec.

0 0
možnosti

Tuhle zemi nám, Davide, ukradli hned na začátku devadesátek. Jen jsme to pro samé nadšení z nabyté svobody nechtěli vidět.

1 0
možnosti
Foto

Ta zem, myšlen český stát, nám, tedy i vám, nikdy nepatřila.

2 0
možnosti
Foto

Co k tomu dodat. Už aby to skončilo, možná je 30 let dost dobrá doba na prozření. Poslat AB do kopru a zkusit to tak nějak znovu.

Smutná karma zpoza kanálu....R^

8 2
možnosti

A za všechno, co David píše, může Babiš? Tomu snad nemůžete sám věřit. Mrkněte kdo zodpovídal třeba 10 - 15 let zpátky za Ministerstvo zemědělství či životního prostředí. A kdo a hlavně kdy dojednal dotační programy. Víte bourat je tak jednoduché. Stejně i hledat viníka v tom, kdo je první na ráně.

3 0
možnosti
Foto

I84v64a31n 32M98a17r15e13k

19. 6. 2019 21:05

Tak nevím p.Vlku. Dělí nás doslova jen pár kilometrů. U nás jsou v malém městečku řezníci dva Soukup a Elva, Oba dva musí vyrábět kvalitní výrobky, resp. předhánějí jeden druhého, protože pokud některý z nich něco "ošulí", každý půjde raději k tomu druhému.

Navíc ve vedlejších vesnicích ještě fungují řeznictví Filák a Sanitrák, takže nouze o dobré výrobky u nás pár km. od Hradišča rozhodně není. Stejně tak je to i s cukrářskými výrobky u nás a nebo třeba z Bojkovic či z Luhaček a nebo sýry či mléčné výrobky z Kochavce a nebo ze Štítné. Navíc, nevšiml jsem si, že by při nákupu jejich produktů některý z nich řešil problmy s EET resp. s pokladními stvrzenkami

No ale jak se říká "Jiný kraj, jiný mrav" . . . . . a to nás dělí opravdu jen pár km. R^

5 0
možnosti
PK

Přečetl jsem si váš blog i velkou část komentářů a mrzí mě to zjednodušení. To, že velké firmy jedou na monopol a úspory z rozsahu, to bylo, je a bude. Před lety můj spolužák zavřel řečnictví. Nikoli kvůli EU nebo českým oligarchům, ale kvůli zákazníkům. Dával do uzenin maso a to něco stálo. Lidé si šli koupit uzeniny / nevím jak jinak nazvat směs koření a něčeho / za 40 korun. On za 40 korun samozřejmě nepořídil ani maso do svých výrobků. A co další ingredience, střívko, marže ...

Podle mě jsou problémem dnešní doby slova AKCE, SLEVA, VÝHODNÁ NABÍDKA

4 0
možnosti
Foto

Problém nejsou akce, sleva a výhodná nabídka, problém je stát s jeho regulacemi a normami, které mohou splnit jen velký hráči.

4 0
možnosti
Foto

Z toho by se mělo stát horké volební téma. R^

A on to není jen český problém. Velké, zhusta nadnárodní, korporace vytvářejí prostřednictvím lobistů umělé překážky pro vstup na trh a malé (a často i střední) firmy, které nemají na to, platit si zástupy právníků a expertů, pak naprosto zbytečně spláčou nad výdělkem.

20 0
možnosti
DV

D63a15v74i33d 85V73l55k

19. 6. 2019 19:51

Máte pravduR^

2 0
možnosti
JR

J92a30n 47R80á59ž

19. 6. 2019 19:04

V jedné vesnici byl malý řezník/uzenář. Měl velmi dobrou pověst a tak k němu pro masné speciality jezdili i obyvatelé širokého okolí. Pak udělal velkou chybu. Přihlásil své speciality do soutěže "Regionální potravina roku" a dva výrobky to ocenění dostali. Průšvih ovšem nastal, když známý "velkouzenář" a majitel masokombinátu v té soutěži pohořel. Jako náhodou následovaly u našeho řezníka razie z Hygieny, Obchodní inspekce a zasedl na něj finanční úřad s jasným zadáním, něco najít a mastnými pokuta odrovnat. Povedlo se. Skončil a jeho řeznictví převzal franšízant toho "velkouzenáře". Tak to dopadne , když se "kmán" nechtíc připlete do cesty "pánovi"

12 0
možnosti
SL

Něco podobného znám z oboru "cukrářství". V jedné vesničce se dařilo a hygiena se státem jim velmi dlouho znechucovali život ... Naštěstí to přežili, ale mezitím ztratili část trhu (když nevyráběli a plnili požadavky hygieny atd.).

Trh zatím obsadili jiní, kteří kvalitou ani chutí nestíhali. Jen cena ;-(.

1 0
možnosti
JH

J83a88n 70H55a28r16v88a57n

19. 6. 2019 18:43

Opravdu ano, je to tam stále. Ale je to ten velký Lidl, co se teď staví, v těch malých to možná není.

1 0
možnosti
JH

J33a96n 53H61a51r72v75a53n

19. 6. 2019 18:45

Omluva - patří to dolů, k diskusi o prodeji potravin bez konzervantů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 655
  • Celková karma 36,39
  • Průměrná čtenost 3937x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik