Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J89i90r93i 35T79i48c77h84y

3. 5. 2019 16:59

Nemyslim si, ze na "zapade" je dnes skutecna demokracie. Je to myslenkova nadvlada liberalnich fasistu, s urcitou davkou anarchie a nerovnomernym rozdelenim prav - pro ty prave veskera prava, pro ty s rozdilnym nazorem zadna,

1 0
možnosti
Foto

Dovolím si pohled z jiného úhlu: problém tkví se "volených" zástupcích, kteří pak "tvoří" na základě politických rozhodnutí bez přihlédnutí k názoru občanů a odborníků.

Ukázkou jsou třeba zákony, které ihned po schválení musí být různě doplňovány, upravovány a pod., protože obsahují závažné logické nedostatky, jsou v rozporu s Ústavou nebo kolidují s jinými zákony. A to nemluvím o gramatických chybách.

A navíc současný systém politických stran, které spoléhají na státní příspěvek, vlastně neumožňuje volit kvalitní zástupce.

Přitom řešení je jednoduché- stačí státní příspěvek stranám zrušit. A kdo chce "partajničit", ať si to platí ze svých příspěvků.

2 0
možnosti
Foto

Dost často si lidé pletou demokracii se svobodou.

1 0
možnosti
LV

Spíš s anarchií.

1 0
možnosti
JK

Je to tak, demokracii a svobodu vám nikdo nedá, musíte si ji osobně zasloužit. Bohužel těch co každý měsíc čekají, že jim bude někým dáno je stále hodně a klidně dají hlas za sliby o pečených holubech, či koblihách, hlavně když je to "zadarmo". Většina z nich ví, že to "zadarmo" není, že musí existovat ti co nečekají s napřaženou rukou a dobře vědí, že bez nich by neměli nic, ale co, dokud to funguje, že ano.

2 0
možnosti
PK

Domnívám se, že je problém trochu jiného rázu... Mnozí lidé sice chtějí mít "jistotu klece", ale zároveň chtějí i svobodu... Tu "klec" chtějí ve chvílích, kdy se cítí nejistí a v okamžiku, kdy "cítí pevnou zem pod nohama", tak požadují pokud možno absolutní svobodu... a běda, když jim někdo připomene, že i svoboda (nebo chcete-li demokracie) má své mantinely... V tom okamžiku se z nich stanou zavilí obhájci demokracie a ti, co požadují dodržování "mantinelů svobody" jsou v jejich očích minimálně zastánci totality.

7 0
možnosti
LV

Rozumím. Přes mříže vidí ty, kteří si pozitiva svobody užívají. Ale nevidí, co je za tím. Také by si chtěli ovoce svobody užít. Ale pokud mají volit mezi nejistotou, kterou přináší svoboda, a jistotou klece, zvolí klec.

0 0
možnosti
VM

Já si nemyslím, že se lidem zajídá demokracie. To je marketingový tah mocných, aby mohli dál utahovat opasky .

Ale lidem spíš začíná docházet, že se jedná o pouhou pseudodemokracii, o pouhou iluzi demokracie, neboť zastupitelská demokracie není ničím jiným.

1 0
možnosti
LV

Ukažte mi jednoho voliče ANO, který si přeje přímou demokracii.

0 0
možnosti
Foto

Naprostý nesmysl. I svoboda a demokracie mají své mantinely. Pokud lidé volí politiky typu Babiše a Okamury, pak jen proto, že jsou nespokojeni s tím, kam až tyto mantinely byly tzv demokratickými stranami odsunuty.

4 0
možnosti