Diskuse

Babiš narazil

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby Babiš použil starou plastovou lžíci z NDR, ta by se při ponořování do hrnce rozpustila a na dno nenarazila. A protože NDR již není, plastové lžíce (díky tomu, že u nás máme asi stejně tolik co různých exchemiků i stejné množství politologů a ekonomů všeho druhu) vyrábí se u nás - ale pouze patří mezi zboží nedostatkové....8-o

2 2
možnosti
PB

P10e87t21r 73B58u96r18i14a65n

21. 4. 2019 22:58

Babiš je mýtus, chiméra. Babiš je normální politický lhář jako desítky ostatních.

7 1
možnosti
Foto

Zlatá pravda a karma jako hrom. R^

23 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
36 3
možnosti
PB

P83e14t41r 88B12u86r72i31a93n

21. 4. 2019 17:41

;-D fyzicky bolela R^

3 0
možnosti
Foto

Karma, vychvalovaný podnikatel Babiš je jako hospodář naprostý zoufalec. To, že ho jeho obdivovatelé přirovnávají k Baťovi, je pro Baťu největší urážka, jaké se mu může dostat.

41 6
možnosti
Foto

No tak, firma, která vyroste na válečných objednávkách, tak v každá případě je parazitem.

5 5
možnosti
Foto

Jedinou spravedlivou daní je daň z hlavy, je otázkou, proč tedy zůstáváte zastáncem daní proporcionálních. A kdyby alespoň byly proporcionální, ty bonusy ze sociálního a zdravotního pojištění to nějak nabourávají.

Ale u těch proporcionálních nepřímých daní je zase ta nevýhoda, že dopadají tíživěji na ty jedince s nižšími příjmy, neboť mezní užitečnost každé další koruny je klesající. Takže není důvod, proč by se to nemělo vyrovnávat včetně těch bonusů progresivní daní z příjmů právnických a fyzických osob.

Ono by stačilo dát do zákona o daních zásadu, že zisky se zdaňují tam, kde se vytvoří. A že pokud se berňáku bude jevit, že zdaňovaný subjekt takto nekoná, tak že mu o své vlastní vůle může daň vyměřit sám podle vlastního odhadu.

4 1
možnosti
PB

P40e73t65r 73B49u91r26i83a86n

21. 4. 2019 17:44

Nejsem zastáncem proporcionálních daní a zisky se opravdu zdaňují tam, kde se vytvoří. A to ze zákona.

4 0
možnosti
MK

Prožrali, všechno prožrali. V době ekonomického růstů zadlužili stát jako málokdo. To zadlužení se ukáže v okamžiku ekonomického poklesu, kdy klesnou výběry daní.

Petře vzpomínám si na podobnou situaci, kdy nastoupili k moci Socani a to v době všeobecného růstu ekonomiky na celém světě. Pak přišel k moci Topolánek v době kdy začínala krize a došlo k tomu, že stát si musel na mandatorní výdaje půjčovat. Z Kalouska pak udělali zloděje, co zadlužuje stát. Paroubek se bil v prsa jak za ČSSD ekonomika rostla. A lidé na to budou pořád skákat. Tentokrát to bude horší, protože dluh vytvořený za Babiše už se stane nesplatitelným.

34 3
možnosti
Foto

Otázka zní, zda ten Topolánkův batoh k té krizi podstatně nepřispěl. Podle mě jí dokonce vyvolal. Spotřebitelé i podnikatelé dupli na brzdu předčasně. Nebyl to zločin, bylo to ještě něco horšího, hloupost.

Pozn. Když se ten Topolánkův batoh projednával v Parlamentu, tak Sobotka předvídal, že jeho výsledkem bude dvou set miliardový deficit. A stalo se.,

6 6
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik