Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Dodal bych dvě tři věci - určitě stojí za zmínku rocková verze ruské hymny. Dejme předsudky stranou a uznejme, že skupina Lubeh odvedla dobrou práci - a také nás asi trkne, odkud vzali Village People jeden z nápadů zvaný Go West!

Určitě bych připomněl i tehdy ještě sovětské podzemí a k punku inklinující soubor Mašina vremeni (Stroj času), která hlavně texty dráždila oficiální místa, to byl čistý underground. Rozhodně bych také vzpomenul skupiny Avtográf, která se dokonce podílela na slavné akci Live Aid Africa 1985. SSSR tehdy výzvu Boba Geldofa nezatratil. To stažené české zadnice zůstaly pro jistotu stranou dění (byli jsme jednou z mála zemí, kam přenos dvojkoncertu nešel) a jako kompenzaci jsme nabídli plagiát písně We Are The World od sdružení U(nited) S(upport) A(rtists) for Africa - nikoli po stránce hudební, ale provedením. Jmenovalo se to Nejhezčí dárek a strašil nás poměrně dost dlouho...

4 0
možnosti
Foto

Dokonce vyšel v ostravské svobodě článek, který Live Aid přeložil jako Sláva AIDS a redaktor Smetana tam psal o prohnilosti západní kultury.

1 0
možnosti