Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Pár poznámek:

1. Úlohou konzula je pochopitelně hájit zájmy občanů své země. Musí tak ale činit ve spolupráci s hostitelskou zemí, u níž je akreditován. Pokud nedokáže dobře komunikovat s druhou stranou a předcházet konfliktům, jeho diplomatická činnost je neúspěšná. Dobře to ví i polská vláda, která panu Kowalskému dala vyznamenání - v roce 2016- za prý dobrou spolupráci s norskými orgány. Už v té době to ale neplatilo, jak přiznává polský i norský tisk. Norské ministerstvo zahraničí dostává stížnosti na nevhodné chování konzula už tři roky a už rok a půl se podle polských médií snaží norská strana nejprve neoficiálně o výměnu tohoto člověka z důvodu opakujících se stížností, ne v jednom, ne ve dvou případech, ale v celé řadě.

0 8
možnosti
Foto

A k tomuto asi žádný odkaz nedostaneme, co?

2 0
možnosti
IZ

Překvapilo mě, že jsem o tom nenašla článek na českém internetu... jen zahraniční tisk o tom psal...a je to už pár dní stará novinka.

7 0
možnosti
Foto

Byl článek na deníku Echo 24, které se dlouhodobě kauze odebírání norských dětí věnuje:

https://echo24.cz/a/SraKq/norsko-zada-odvolat-polskeho-konzula-ktery-je-kriticky-vuci-barnevernetu

0 0
možnosti
JK

Mě na tom fascinuje to mlčení tisku. Trump si kýchne a je to dva dny na titulce. Tady Norsko opakovaně porušuje mezinárodní dohody a nic, ticho. Je stále těžší uvěřit, že to není nějaký záměr

28 1
možnosti
Foto

Jedině Echo 24 se tomu kontinuálně věnuje. Všimněte si, jak propagandu proti paní Michalákové a těm, kdo jí pomáhali, šířila hlavně Česká televize v pořadech 168 hodin a Reportéři. Nikdy se za to neomluvili.

3 0
možnosti
MN

Pane Zdechovský, musel jsem si znovu po dvou letech obnovit účet jen proto, abych Vám poděkoval za vynikající článek.

Děkuji, pište prosím dál.

12 0
možnosti
Foto

Vážený pane Nedopile, mockrát děkuji za Vaše slova, obrovsky si toho vážím! Díky lidem jako Vy se snažím, aby má práce byla co nejlepší.

0 0
možnosti
TT

Takhle to dopadá, když se dostanou feministky do mocenských pozic. Rv:-P

4 0
možnosti
LT

L91u73d46ě64k 65T37o83n65d98r

26. 1. 2019 13:40

Pane Zdechovský, mám problém. Na jaře budou volby do Evropského parlamentu. Rád bych vám dal svůj hlas. Bohužel problém je v tom, že KDU-ČSL jako takovou fakt nemusím a podporovat nechci.

Já vím, neřešitelné... Tak vám aspoň držím palce.

11 0
možnosti
Foto

V každé straně mate neco, volby do EP jsou vyloženě o osobnostech, proto jde dat lístek jen jedné kandidátce a vramci te zakrouzkovat max dva lidi. Muzete to dat jen TZ.

1 0
možnosti
JN

J66i83r62k98a 83N12o15v48á18k

26. 1. 2019 13:08

tak diplomacie pravda není oblast, kde bych byl zrovna zdatný, tak bych požádal o polopatičtější vysvětlení jak přesně vyhoštění norského diplomata u nás pomůže polsku.

0 0
možnosti
Foto

Budou vedet, ze v tom nejsou sami proti všem, Norsku spadne hřebínek (snad konečně) a treba se konečně zastaví ten byznys s detmi. Takhle jen řeknou “jedni bláznivi věřící nepokrokoví Poláci..”. Když se přidá Česko, dost pravdepodobne se přidají dalsi země a uz to pojede.

4 0
možnosti
JZ

A lze nějak doložit, že důvodem pro odvolání skutečně nebylo porušení diplomatických povinností? Já jen, že se to automaticky bere za pravdu...

0 0
možnosti
Foto

oficiální vysvětlení ministerstva zahraničí Norska je “chování neslučitelné s roli diplomata”. Mel byt agresivní a částečně násilný loni v lete, kdy ho “musela vyvést policie”. Proto je v textu to video, jak to bylo...

https://www.novinky.cz/clanek/zadosti-norska-nevyhovime-konzul-zustane-v-oslu-rozhodla-polska-vlada-40268801

0 0
možnosti
Foto

Polsko je slušný stát, který se svých občanů v zahraničí zastane, to jim Češi můžou jen závidět. Až potud souhlas. Ale co jste myslel, pane poslanče, výzvou - pojďte podpořit Poláky? Mají čtenáři zanadávat doma do klávesnice nebo mají podepsat petici, která v Norsku nikoho nezajímá a nikdo ji ani nepřečte? Což takhle probrat zacházení s občany EU v europarlamentu nebo na sjezdu křesťanských bratrů? Nebo když madam Jourová odpovídá mimo téma, interpelovat jejího nadřízeného, že se nesoustředí na téma a chtít nápravu po něm?

7 0
možnosti
Foto

Nadřízená je Mogherini, te to prave melo jit. A Polsko by mela podpořit česká vláda, po které by to měli začít vyžadovat občane.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.