Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

pán je trošku obětí ruské verze dějin

ano, část obrovského vojska Ukrajinské osvobozenecké armády prováděla zvěrstva

ale jenom malá část ....

komunisti samostatnou Ukrajinu okupovali a v rámci boje proti samostatným zemědělcům ( Ukrajina byla obylnicí Evropy) spustili hladomor který nepřežilo 10 milonů lidí !!!! 10 milonů !!!

tady je základ nenávisti proti bolševikům a rusům

Hitlera po tomto zvěrstvu vítali jako osvoboditele a bohužel si tedy nepomohli a dostali se z deště pod okap ( Banderu nakonec zavřeli němci do koncentráku)

.

"Banderovci bojovali i proti němcům a hlavně proti rusům a v nebývalém množství s regulérní armádou dokázali bojovat proti komunistům až do konce 50 let !!!

16 6
možnosti
Foto

Ti banderovci se rekrutovali z oblastí, jichž se hladomor netkl.

3 9
možnosti
Foto

Dobře napsáno, karma R^

7 10
možnosti
Foto

Cituji názory z Novinek, které získaly nejvíce souhlasných příspěvků:

Josef Rajnoch, Lomnice nad Lužnicí So, 29. prosince 2018, 15:09:57 | Souhlasím | Nesouhlasím +666 / -14

Jasně, to se nehodí kritizovat, tak je to vnitřní záležitost Ukrajiny! Ale, stát se to v Rusku, to by bylo řevu a volání po dalších sankcích!!

Pavel Janšta, Ostrava So, 29. prosince 2018, 15:11:42 | Souhlasím |Nesouhlasím |

+573 / -9

MZV: Zákon o banderovcích je záležitost Ukrajiny... Pokud by Německo uznalo příslušníky jednotek SS za válečné hrdiny, zastávalo by MZV stejný postoj??

https://www.novinky.cz/diskuse?id=550539&articleId=/domaci/493102-ministerstvo-zahranici-zakon-o-banderovcich-je-zalezitost-ukrajiny.html&sectionId=8

6 11
možnosti
DR

Komentář pana Rajnocha je naprosto výstižný. R^

2 5
možnosti
VH

Hmmm. Možná jsem přehlédl, ale MZahr některých států to považovala za něco jiného, než za něco jiného, než vnitřní záležitost Ukrajiny?

0 0
možnosti
Foto

Tak v tuto chvíli minimálně české ministerstvo zahraničí to za vnitřní záležitost Ukrajiny již nepovažuje, neboť Petříček na toto téma chce zavést řeč.

0 0
možnosti
KP

Ministerstvo zahranicnich veci se stalo trapnym organem jiz v dobe ministrovani Zaoralka a jeho adorace Majdanu. Petricek-Poche jen pokracuji v kotrmelcove politice . Spolecne je jim jedinne - znicit socialni.demokracii.

9 6
možnosti
MB

Máme tři Ministry zahraničí! M. Zemana + A. Babiše + T. Petříčka. K tomu ještě Ovčáčka, který si dělá svou zahraniční politiku na Facebooku. Zeman jako spojenec NATO a EU si vaří svou soukromou polévku - Babiš bojuje s EU za ČR, aby pro Agrofert cosi vydobyl a Petříček jako ministr zahraničí už pouze hájí zájmy naší země! To logicky fungovat nemůže, ale zase se to líbí ! ... :-)

10 2
možnosti
MB

Pokud se člověk ponoří do dějin Ukrajiny - Tak tam vidí linku tužby samostatnosti. Jde to daleko, přes Tatary, Polsko, ale i RU, expanze Adolfa a pochopitelně zájem Moskvy = Všude plno krve a chaosu. Arci vrah Stalin, vypravil přes moře svého posla na Trockého až do Mexika - N. Chruščov se asi inspiruje a do Mnichova jede dárek s Kyanidem. Bandera 1959 umírá. V r. 2016 je Moskevská třída v Kyevě přejmenována na Banderovu + Status bojovníků za osvobození. Kremlu se to přirozeně nelíbí ...

Žádné selhání české diplomacie nevidím. Nechme bokem směšné iniciativy úředníka Ovčáčka, který se bez kompetencí do mezinárodních vztahů míchá! Teoreticky můžeme Porošenkovy kroky napadat. Pak asi zase hrozí nutnost přehodnociti řeč Sudetských Němců, kteří napadají Benešovy Dekrety - Zejména ty, které zase "Našim banderovcvům" - Již v době ,míru ! Při páchání jejich zločinů zajistily beztrestnost! Je to prostě věc citlivá - Vnitřní náležitost současné Ukrajiny ... :-)

15 8
možnosti
Foto

Banderovci představuje stejně neúspěšnou metodu odporu proti komunismu jako u nás bratří Mašinové, je to naprosto zbytečné prolévání krve, které naopak protivníka posiluje a legitimizuje. Neexistuje snad stát, z něhož by byl komunismus násilně vytlačen. Komunisty je nutné ukecat.

1 10
možnosti
Foto

J54i89ř29í 47K83i49n80d33l

29. 12. 2018 21:17

Na holocaustu se podíleli sovětští lidé, které vychoval sovětský komunismus, kdy vraždy milionů lidí bylo pouhou epizodou, kam se jezdili nacisté učit, jak budovat koncetrační tábory a jak efektivně zabíjet a nepotřísnit se krví.

23 12
možnosti
Foto

J73i15ř65í 36K34i45n97d65l

29. 12. 2018 21:03

Ukrajina po první světové válce byla rozdělena mezi Polsko a Rusko. Bandera vedl boj za osvobození Ukrajiny a za její sjednocení. Poláci a stejně Rusové se nechovali k Ukrajincům v rukavičkách a odboj proti nim to oplácel stejným. Bandera po okupaci odmítl spolupráci s nacisty a skončil v Sachsenhausenu, kde byl do konce války Sovětští komunisté veškerý odboj proti nim a proti nacistům shrnuli pod jedno jméno Banderovci a jejich propaganda z nich udělal to, co většina nikdy nebyla. Stejně tak komunisté udělali ze zoufalců, kteří bojovali proti sovětům a snažili se přes nás dostat do Rakouska a uniknout šibenici zločince a vrahy a přitom se ve skutečnosti jednalo o jednotlivce, kteří při přechodu přes naše hranice pomáhali za jídlo místním lidem, tak z nich propaganda udělala masové vrahy,

17 10
možnosti

Odsuzovat jiné národy je velice snadné a pohodlné. Příslušnost k národu je důležitou součástí osobní identity a integrity, a proto – když obviňuje někdo náš národ, jakoby tím obviňoval i nás osobně. To nikdo nenese zrovna lehce.

Rusové například dodnes odmítají uznat Stalina za zločince a masového vraha, jakým byl, a uvažují o něm, jako o „efektivním manažerovi“, který pozvedl SSSR do pozice světové velmoci. A co jsou Banderovci proti Stalinovi? Čučkaři, že? Těch 20.000.000 mrtvých jakoby ani nebylo. Za všechno Zlo přece mohou nacisti, fašisti a benderovci, že ano?

22 6
možnosti
Foto

A97l82e17š 70M28e67r11t53a

29. 12. 2018 20:35

Vcelku s vámi mohu souhlasit, ale tady přece jde o to, aby se česká zahraničí politika vymezila proti adorovani vrahů bezbraných Čechů, což jistě patří k jejim povinostem.

9 4
možnosti
MN

"Popírat holokaust je v zemích EU trestné, ale oslavovat ho zřejmě nikoliv."

z článku: SCHNEIDER: Evropský dvojí metr a Babiš

na "ceskapozice_dot_lidovky_dot_cz"

6 0
možnosti