Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mýlíte se. Je to podobné jako s Babišem. A na Slonokovou s Kubíkem může podat žalobu jen Babiš junior nebo je-li nesvéprávný, jeho soudem jmenovaný poručník. Mohou být a jsou v podezření, ne že spáchali trestný čin, ale porušili zákon a nezákonně vstoupili do osobnostních práv Babiše juniora. Tam je nutno prokázat, zda šlo či nešlo o veřejný zájem.

Z výše uvedeného Vám plyne, proč si Slonková s Kubíkem moc starostí s etikou zatím dělat nemusí.

3 4
možnosti
Foto

J78i85ř16í 66K35i69n47d30l

18. 11. 2018 12:27

Syndikát novinářů uvedl, že Slonková s Kubíkem se nedopustili ničeho nee ckého nedopustili. Představili se jako novináři a uvedli důvod, proč s ním chtějí mluvit. Babiš j. mluvil dobrovolně, nikdo jej k výpovědi nenutil a uvedl skutečnosti, které Slonková a ani Kubík neznali.

6 3
možnosti
Foto

Váš poslanec Filip rozhodně není PAN poslanec, ale soudruh poslanec. Tak, jak nám to on a jeho strana vnucovala dlouhá léta. A jestli se někdo dopustil trestného činu dnes rozhodují nezávislé soudy. Nikoliv Komunistická strana.

16 2
možnosti
RS

R97u33d66a 25S90l38a94v34í62k

18. 11. 2018 11:06

Komouš mluví o etice?

16 5
možnosti
JK

J52i41ř66í 84K65a94l90o16u20s

18. 11. 2018 11:53

Lepší o etice než o tom, kam odchází pod jeho vedením rodná Strana.

0 0
možnosti
Foto

Ano trestně stíhaný má právo beztrestně lhát při své obhajobě-to nikdo nerozporuje.

Zároveň platí, že trestně stíhaný-tedy ten co může beztrestně lhát-nemá být premierem.

K testnosti postupu novinářů-řekli, že jsou novináři, novináři běžně používají skrytou kameru a v mnoha případech jejich zjištění vedly k trestnímu stíhání (např. soudce Nagy, kauza 5 v českých,....)atd-tedy konstrukt, že zrovna teď by se neměla skrytá kamera použít je směšný:-)

Více jsem svůj názor rozvedl zde https://radekpolicky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687725

9 4
možnosti
Foto

J83i96ř86í 33K74i47n77d93l

18. 11. 2018 12:23

Ani přiznání obviněné není důlaz o jeho vině. Stejně tak i v případě, že obviněný lže je povinností vyšetřovatelů prověřit veškeré důkazy a důkladně prověřit výpověď obviněného. Obviněný se může přiznat i k tomu, co neudělal. Takže je správné, když někdo tvrdí, že obviněný může lhát a také nemusí vypovídat. Obviněný se může hájit všemi způsoby, které uzná za vhodné, ale přiznání se bere jako polehčující okolnost.

2 1
možnosti
JK

Správný postřeh. Obžalovaný se se může bránit všemi dostupnými prostředky, tedy i lhát. Každý kdo ho poslouchá, musí k jeho informacím tak přistupovat. Problém je, že to je premiér naší země a lže jak když tiskne, to se již prokázalo.

Jak věříte premiérovy vy?

Komunisté opakují informace z dezinformačních webů a mnohokrát se prokázalo, že jde o lži. Lež je základ komunistické ideologie.

To se dali dohromady strany se stejným základem svého bytí. HURÁ, nebo ne?

11 3
možnosti
Foto

Tzv. "dezinformační weby" možná občas lžoou, ale současná mainstreamová média lžou téměř ve všem.

4 10
možnosti
Foto

J34i94ř32í 59K18i78n55d54l

18. 11. 2018 10:55

Komise pro etiku při Syndikátu novinářů neshledala v postupu Slonkové a Jiřího Kubika nic závadného. Mimo jiné uvedla :Ve všech podobných případech se posuzují dva protichůdné zájmy, zaprvé právo na ochranu soukromí a zadruhé veřejný zájem znát všechny podstatné okolnosti, kdy jde o veřejně činnou osobu. V uvedeném případě je toto posuzování o to závažnější, že se jedná o vyšetřování kauzy dotačního podvodu velkého rozsahu, kdy jedním z hlavních podezřelých je dnešní předseda vlády, který ještě před tím, než převedl své firmy do svěřeneckého fondu, patřil k největším podnikatelům v České republice. To má velký význam i pro posuzování, zda bylo při reportáži odůvodněné užití skryté kamery. Tady je třeba zdůraznit, že reportéři v rozhovoru nepostupovali ofenzívně a že se hned v úvodu rozhovoru představili jako novináři a že neměli možnost získat potřebné informace jinou cestou. Tyto informace jsou důležité pro posouzení, zda je důvod, aby pan Andrej Babiš mladší byl vyšetřován jako jeden z podezřelých jako dosud, anebo jako klíčový svědek v případu dotačního podvodu velkého rozsahu. Stejně tak bylo zásadní zjištění, že pan Andrej Babiš mladší pobýval na Krymu, který je nyní v rozporu s názorem mezinárodního společenství ovládán Ruskou federací. Pobyt syna českého premiéra na uvedeném území totiž může za těchto okolností představovat vysoké bezpečnostní riziko.

Zároveň je třeba připomenout, že vzhledem k platným místním právním předpisům je pro české orgány činné v trestním řízení obtížné využít na Krymu, na Ukrajině a také ve Švýcarsku, které není členem Evropské unie, právní pomoci při vyslýchání podezřelých, anebo svědků.

8 2
možnosti
EK

E43v20a 27K27y95s52e25l69á

18. 11. 2018 11:07

A sestříhané to bylo v jakém zájmu?

1 1
možnosti
JK

KSČM je Babišův spojenec, víc bych se tím nezabýval.

12 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
15 3
možnosti
JS

Zkrátka je to jednoduché. Když komunista řekne, že pokud zítra nebude pršet tak vyjde slunce, tak je to lež organizovaná Putinem.

4 3
možnosti
MG

Před časem jsem s kýmsi vedl jakési obchodní jednání a také se mi nelíbilo, když jsem zjistil, že člověk, který mne pozval k jednání o uzavření obchodní smlouvy si pořídil prostřednictvím svého notebooku s kamerou záznam celé debaty o přípravě smlouvy. A to to dělal ve svém vlastním bytě. Představa, že by si takto nahrál rozhovor se mnou na citlivé téma v bytě mém a potom ho zveřejnil na internetu, to by se mi nelíbilo už vůbec. Ale na druhou stranu: Kdo by věřil tomu tomu, že kdokoli, kdo se sejde s novinářem neví předem, že ten si ze schůzky pořídí záznam a pak jej zveřejní, to je skoro nemyslitelné. Proto se mi nezdá nic špatného a z hlediska trestního práva už vůbec ne, když záznam pořízen a zveřejněn byl. To, že se proti tomu postavil právník Filip neznamená ještě, že to trestný čin je.

5 2
možnosti
JS

Nevím. Neliší se Švýcarské právo od našeho?

3 0
možnosti
PN

P90e31t82r 60N59o57v68á89k

18. 11. 2018 10:34

Ne vždy, k dopátrání se pravdy a odsouzení hajzlů, stačí použít jen morální a legální postupy...

1 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 765x
Pensista, který se ještě stále pere se životem a živě se zajímá, co se děje kolem mne, jen už do toho moc "nekecám".

Seznam rubrik