Diskuse

Zaprděnost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D On onen výraz není ničím novým. Naopak. Že jej kdys použil i V.H., i to je pravda. Ani on však nebyl zdaleka prvním. Navíc ve spojení s ,,čecháčkovstvím". Též onen výraz v tomtéž spojení použil i K.Sch. Onen meteorizmus, tedy duševní, lze přičíst kde komu, a to mnohdy v kadenci až obdivuhodné;-D A to i na blogu, ale nejen na něm. Nakonec, on tak lze označit i rozhled až obzor i těch, kteří mají horizont od hrad. dvorečku až po, však víte kam, že;-)

1 0
možnosti
MV

Že označení není ničím novým je jasné. Jen tak nějak to slovo dostává v dnešní době zase svému významu.

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Tohle téma je hodně složité.

Národ je tak velký, k jaké velikosti má odvahu (není to o velikosti podle počtu obyvatel a rozměrů obydleného území, ale o velikosti ve ve všech možných jiných ukazatelích) A odvaha v tomto konkrétním případě znamená umět (mít chuť a kuráž) přijmout nároky, zodpovědnost a rizika, bez nichž velikost není možná. Naproti tomu, bez ochoty přijmout nároky velikosti zbývá vrátit se do laciného pohodlí bez nároků. A odtamtud, ze šera a zaprděného teplíčka spílat světu.

My ve skutečnosti nejsme až tak zaprdění, jak by to mohlo vypadat podle chování lidí na internetu. A umíme velké věci, když se k nim rozhoupeme. Myslbek pracoval na sousoší svatého Václava spoustu let. Od rozhodnutí komise v roku 1894 až po osazení poslední sochy tuším v roce 1925. Aby vznikla nadčasová věc, musela k ní být silná vůle a ochota tvrdě pracovat v horizontu více desetiletí.

2 0
možnosti
MV

Podle mého názoru chybí lidem, Marku, víc nadhledu a sounáležitosti.

1 0
možnosti
Foto

...nebudu ti vůbec psát, že sis naběhl na vidle... máš to totiž zpracovaný... a jestli , chlapče, něco Hlavně vadí, tak ten článek a obsah až na druhým místě. Na tom prvním je to, že to rozbublání máš: S úsměvem v marijánkový pohodě:)R^ což je fajn:-)

3 0
možnosti
Foto

Marjámku,rozbublanou snad až přes nargilé8-o? Inu,nic nelze vyloučit;-D

0 0
možnosti
OJ

Nálepky jako zaprděnost nebo čecháček ovšem nejraději rozdávají lidé, kterým kouká sláma z bot zrovna tak, ... jen by tolik moc chtěli patřit do toho velkého světa, do kterého přes ten svůj plůtek nakukují.

14 0
možnosti
MV

To jste vystihl přesně : sláma z bot. Proto jsou zasekli v davnoveku a jsou i proti svatbě dvou kluků nebo holek a vystrašení jsou pouhou propagandou a populismem.

1 1
možnosti
Foto

J74a35n 94Š92i32k

11. 10. 2018 19:22

Přesně tak, pane Valíčku. Tak trochu jste popsal naše národní vlastnosti. Ale co. Přesto všechno mám ten národ český rád, protože v každodenním životě vidím převládat to pozitivní. I když internetové diskuze jsou o něčem jiném, Možná proto, že za klávesnicí a monitorem odvaha diskutujícího roste do výšin. Hezký večer a děkuji za článek

6 0
možnosti
AL

Nejen diskutujícího, ale především blogerů!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Vrchní zaprděnec Zeman otrávil vzduch nejen na Hradě, ale v celé zemi. Vám karma, Marku.

5 4
možnosti
Foto

To si, ale, vážně nemyslím. A jak to, podle Vás, udělal? Tím, že vyhrál dvojí volbu?

7 0
možnosti
AL

K článku Zaprděnost

11. 10. 2018 16:16:37

Kde jsem jen to stejné "poctivý český" slovo, jaké má rád vážený autor Valiček slyšel?

Už vím! V naší sněmovně 2.3. 2016 .... předseda poslanců KSČM Pavel Kováčik. Ti, kdo nyní pro změnu hlasovali, se podle něho vymanili „ze zapšklosti a zaprděnosti polistopadové politiky“. ...

Zajímavé, jak někteří lidé co se (doufám) osobně neznají mají podobný či dokonce stejný slovník.

:-)

0 0
možnosti
MV

to je opravdu zajimave, Arnolde

dekuji za prispevek do diskuze

1 0
možnosti
PB

P41e70t84r 33B86u19r91i45a39n

11. 10. 2018 18:42

A uvědomujete si, autore, že mince má dvě strany a pokud je zaprděná jedna strana, v opačném gardu to platí též (podle vaší teorie zaprděnosti)? Tedy souhlasí a podporuje pochod Pride Praha = homouš = zaprděnost. Je proti němu = homofob = zaprděnost.

Takže jak to tedy podle vás je? kdo má svůj názor na věc = přechytralý samozvaný odborník. Nemá svůj názor na věc = ovce poplatná mainstreamu.

Z článku mi totiž vychází, že kdo je proti = zaprděnec. Kdo s vámi souzní = chytrý člověk s vlastním objektivním pohledem na věc.

14 0
možnosti
MV

to Vam z clanku, pane Buriane, vychazi spatne

anebo podle toho, jak zaprdenost chapete Vy osobne

2 0
možnosti
Foto

Pevně věřím, že vyvětráme... R^

3 0
možnosti
MV

okna dokoran a at to frci, Filipe - nejen v politice

2 0
možnosti
AL

Z článku: Zaprděnost

11. 10. 2018 16:16:37

Mám hodně rád tohle poctivý český slovo. Rád proto, že přesně popisuje chování člověka, který sice nevidí dál, než za svůj plot, a rady umí rozdávat jako Všeználek.

--------------

Ani se vám nedivím, že máte rád zrovna toto slovo.

Snad se vaše další věty nedotknout některých zdejších blogerských "politologů" , i když někdy píšou spíše jako politruci.

.

:-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 27,98
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik