Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslíte, že jsou pobaltské republiky svobodné, když mají na svém území cizí vojska?

Cizí vojska ve svojí zemi vyjadřují příslušnost k civilizovanému světu?

2 7
možnosti
PJ

P50e97t77r 56J97í66l79e56k

23. 9. 2018 15:12

My jsme za ruské okupace svobodní nebyli, v tom máte pravdu. Oni svobodní jsou, neboť těch pár stovek vojáků mohou poslat domů, my jsme ruskou invazi byly donuceni Moskevským diktátem přijmout.

8 0
možnosti
Foto

R^ty národy si tam už také zkusily svoje-byla jsem tam před pár lety a byla jsem nadšená--.příroda, památky a skvělí lidéR^

4 0
možnosti
Foto

Setkal jsem se s různými lidmi z Pobaltí vícekrát a potvrzuji. Skvělí lidé a mnohdy s velice podobnou svobodymilovností a smyslem pro humor jako u nás. Mnohé nás spojuje. Jak dávnější historie, protože i oni mají letos sté výročí samostatnosti, tak i doba nedávná, spojená s ruskou okupací. A měli jsme i mnohem dávnější historické vazby, ale o tom jindy.

3 0
možnosti
Foto

Ty pobřežní loutkové režimy, ovládané Spojenými státy, mají především problém s demokracií- Na jejich území žijí lidé první a druhé kategorie. Ti druzí bohužel nemají volební právo, tomu by EU neměla nečinně přihlížet. Jinak se takováto salámová demokracie vymkne a stane se totalitou Rv

3 8
možnosti
Foto

Zrušit volební právo občanům vlastní země podle národnosti je standartním projevem západní "demokracie" stejně jako vojenské napadení cizího státu, který západní "demokracii" odmítne poslouchat.

1 1
možnosti
MP

R^Potřebný a dobře napsaný článek.V roce 1991 jsem byl ve Vilnijusu a kamarád Litevec mně ukázal fotografii mrtvé dívky, zabité při protestu proti sovětským tankům.Plakal.

8 0
možnosti
Foto

A kdy tam ty sovětské tanky byly a při jaké příležitosti? Já byl ve Vilniusu v roce 2006 a hlavní atrakce, která mi byla předvedena byla restaurace U Švejka.

2 4
možnosti
Foto

J40i76ř50í 63L52i76b75e73r

23. 9. 2018 13:26

Karma R^ Teď ještě, aby okupanti opustili Krym a východní část Ukrajiny...

7 0
možnosti
Foto

Stačí požadovat a uskutečnit referendum.

4 1
možnosti
PN

No a teď si představte, že emigrace původních Lotyšů, Litevců a Estonců do Evropy bude pokračovat, etničtí Rusové postupně získají většinu ve volbách a parlamenty odhlasují vystoupení z NATO a připojení k Rusku. Pokud bude demografie pokračovat v současných trendech tak velmi reálný vývoj v perspektivě nejbližších dekád.

To by Putin ani nemusel posílat zelené mužíčky, nebo snad ano? A stáhlo by se v takovém případě NATO a vyklidilo své základny?

2 1
možnosti
Foto

Buďme optimisté, z Francie se NATO stáhlo.

0 0
možnosti
JK

Hezky a hlavně rozumně napsané. Díky.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji moc. O minulosti jsem se rozepsal hlavně kvůli jejímu vztahu k dnešku a budoucnosti. Pozorně sleduji průběh návštěvy papeže Františka v pobaltských zemích. A jeho proslovy. S tématem odvahy jít kupředu

1 0
možnosti
MK

Každý, kdo souhlasí s odsunem Němců u nás po válce, by se měl ptát proč nebylo naloženo stejně i s pobaltskými Rusy.

Tato silou vnucená menšina by si měla uvědomit, že je s ní zacházeno nadmíru humánně a měla by se vyvarovat jakéhokoliv konfliktního jednání.

7 0
možnosti
Foto

Nejsem stoupencem podobných odsunů a vysidlování, ale je pravda, že uměle sovětským režimem vytvořená velká ruská menšina je dnes velkým bezpečnostním rizikem zejména pro Lotyšsko a Estonsko.

A nemohu nepřipomenout masivní osidlování okupovaného Tibetu čínským obyvatelstvem, které tam už pravděpodobně přesáhlo 50% . Tyto strašlivé totalitní praktiky by se už nikdy a nikde neměly opakovat.

7 0
možnosti
Foto

I25v40a10n 67M37a35r90e10k

23. 9. 2018 12:22

Hezky napsaný blog p.Trizuljaku a karma.R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 24,28
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy