Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J98o35s66e71f 11N59i51k89l

14. 8. 2018 8:37

Zvláštní výklad historie Rv...

7 3
možnosti
MV

M76i24l55a27n 37V39i98k

14. 8. 2018 10:20

Zvláštní?? Já bych to nazval jinak - ale bylo by to na smazání...

4 0
možnosti
JN

J58o96s81e90f 48N73i33k61l

14. 8. 2018 8:32

Israel - země zaslíbená...

2 1
možnosti
PK

Zrovna jsem se vrátil u Vídně, kteréžto město je nádherné a je stále plné Čechů. Atmosfera a lidičky nádherní a docela bych si dovedl představit tam žít, jen s mým věkem už je na to pozdě....

10 0
možnosti
LB

A to bylo Rakousko dvakrát ve 20. století na kolenou; v roce 1918 a 1945 bylo ekonomicky i morálně naprosto rozvrácenou zemí. Kdysi se s notnou dávnou jízlivosti volalo: Jak je ti Rakousko? A ozvěna odpovídala: Ouzko.

Netrvalo to tak dlouho, role se obrátily a ouzko bylo nám. Jen kolik českých a slovenských emigrantů hledalo azyl v nenáviděném Rakousku, a to jak po roce 1948, tak o dvacet let později.

17 1
možnosti

Pro tak malý státeček jako jsme my, je důležité přimknout se k nějaké velké zemi, aby nás tato mohla kdykoliv předhodit agresorovi v případě nutnosti zachovat v Evropě mír.:-(

2 4
možnosti
Foto

Karma.Velmi dobře napsáno.Oba Klausové by mohli následovat svého kolegu Jakla,ten už pochopil lam patří....

7 6
možnosti
VS

Vaše osudová chyba je, že jste se vrátil.Rv

3 1
možnosti

R^

Pane Václavku!

Píšete rasantním jazykem a mnohé je pro mne novinkou. Tento vztah úcty k mocnářství Rakousko-Uherskému je v našich krajinách vyjimečný a vzácný. Ale v ojedinělosti zjevně trvá již od rozpadu mocnářství.

Moudří mužové správně uvažují o nutnosti nahradit rozpadlé Rakousko-Uhersko větším státním útvarem, kterým by mohly být Spojené státy evropské. Naše společnost pro toto chápání zatím není připravena a stále se utápí ve svém falešném nacionalismu a trvání si na nepředávání naši suverenity na větší celek, čímž však zůstáváme zranitelní a hříčkou v rukou mocností.

Rozumím Vám, nyní nemám čas na studium tohoto problému, který je velmi závažný, ale po návratu se k tomu ještě vyjádřím.

Díky!

:-)

7 2
možnosti
MB

Život je prosycen paradoxy, pak si každý vybere to své. Můj dědek byl účastníkerm legendárního vlaku Legií a bil bolševika. Zlato žádné nepřivezl - o to více čuměl, kdy zase bolševik se mu zjevil s tankem před barákem a poskytl mu internacionální pomoc! Když promítají opakovaně "Anděla na horách" , vždy čekám na scénku, kdy Marvan vyhodí pojistky na ubytovně ROH a Kemr, (v originále), hraje na svůj hudební nástroj. Výzdoba - Vlajka ČSSR - OK + vlajka SSSR - co tam dělá? Podobně busty vůdců. Tenkráte přirozené - dnes naprosto bizardní. Naši předkové skuteční Vlastenci - následně Proletářští internacionalisté! RU - Žalář národů - Následné zjištění - Žalář národů = Sovětský svaz! Varšavská smlouva - Neuvěřitelné uskupení, kde vůdčí síla postupně přepadává všechny své spojence ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Tím myslíte USA, které v Americe intervenovali všude možně?

2 5
možnosti
Foto

Berte to tak, kdo by chtěl na konci roku 1918 zůstávat ve svazku s poraženým státem na jedné lodi. Každá krysa předvídavě opouští potápějící se loď.

2 4
možnosti
JL

Mate se za krysu pane Rezniku?

10 0
možnosti