Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Něco podobného bylo vidět i v dokumentárním filmu Jeden den ve Francii, který minulý týden běžel na ČT2. Tam byl dokonce vidět klasický slum z plechů a papundeklů, ve kterém najatí imigranti trvale pobývají, aby nemuseli cestovat sem a tam. Jak to tam asi vypadá, si dokážeme živě představit.

2 0
možnosti
MS

Nějak mi vypadlo, že ten slum je postaven mezi poli.

1 0
možnosti
TT

No, po pravdě řečeno, kdyby nelegální imigrace měla za následek jen levnou zeleninu, tak bych s ní byl srozuměn. Sice preferuju české produkty, ale je na jiném listu.

0 0
možnosti
TT

*ale to je na jiném listu

0 0
možnosti
Foto

je lepší zaměstnat nelegální migranty na plantáži za 25 Eur na den, než je zavřít do báně, kde nás přijdou 50 Eur/den. Jejich podmínky bych neřešil. Přišli sem z horších. Pokud zjistí, že se tu najdou pomatenci, kteří se jich budou zastávat, tak rychle zpychnou a dělat se jim nebude chtít.

3 1
možnosti
Foto

jde o to, že pokud jim někdo dá byť jen na černo a v na Evropu strašných podmínkách, nikdy nám tu nemůže fungovat návratová politika a budou sem jezdit další a další. za tuhle cenu levnější ovoce a zeleninu nechci.

2 0
možnosti
DP

Posledni odstavec clanku je velmi zajimavy a Vase otazka, zdali bychom byli ochotni zaplatit vyssi cenu s prihlednutim k tomu, ze je to cena ferova, je kardinalni. Asi jsem pesimista, ale vzhledem k ekonomickemu chovani (vetsiny) lidi, si myslim, ze cena je na prvnim miste priorit a skutecnost, ze produkt byl vyroben ci vypestovan za neferovych podminek je v nejlepsim pripade na druhem miste spotrebitelskych priorit. Vzpominam si, jak sem pred lety cetl reportaz z Ciny, kdy elektronicke soucastky pro vyrobky, ktere se kvuli nizke cene hojne prodavaly na svetovych trzich, byly vyrabeny ve fabrickach , kde delnici - vetsinou prichozi ze zchudlych zemedelskych oblasti v Cine, pracovali minimalne 12 hodin denne bez jakychkoliv ochrannych prostredku v agresivnimi chemikaliimi naplnenem pracovnim prostredi. Lidi, alespon u nas, to cteni pobourilo, ale na druhe strane se mnoho lidi nechalo slyset, ze proc by si kupovali drazsí evropske vyrobky, kdyz si mohou objednat to same podstatne lacineji z Ciny.

2 0
možnosti
Foto

Velmi dobrý a přesný článek. Něco přece musí nutit odpovědná místa donedávna v Itálii a stále ve Španělsku, aby tak se tak benevolentně stavěla k překračování jejich imigračních zákonů, kdy lodě pobřežní stráže zachraňovaly ekonomické migranty. Korupce ze strany mafií za přivření obou očí. Pane Zdechovský, máte dobré názory, jenom bych takové názory čekal od vedení Vaší domovské KDU - ČSL a dalších vašich dvou europslanců. Nevím jak v rámci vaší celoevropské lidovecké frakce hlasujete Vy osobně. Nejde-li i ve Vašem případě pouze kvůli volbách v příštím roce do EU o "odvahu říkat pravdu" a v praxi je výsledek jiný. Nejenom mluvit, ale i konat (ve Vašem případě i hlasovat proti vítačské eurofrakci) Mgr. Petr Hannig, předseda ROZUMNÝCH

9 1
možnosti

Házet hnůj na druhé v zájmu politického boje, předsedo, není rozumné!

1 0
možnosti
OP

Já bych spíše dodala, že i toto je důvodem, proč je ilegální migrace skrytě podporovaná. EU totiž neřídí eurovlastenci, ale lobbyisté

10 1
možnosti
ZV

Možno si už 3 roky stojím na vedení, ale márne čakám na pozitíva masovej ilegálnej migrácie.

Neskutočná kriminalita, no-go zóny horiace mestá, vykorisťovanie imigrantov, násilie zo strany charít, všadeprítomné náboženstvo mieru... Vynechala som niečo?

12 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.