Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Pokud vím, tak problém je ten, že u samoživitelky bez příjmů z pracovní činnosti se při stanovování nároku na dávky vychází z toho, že dohodnuté nebo soudem určené alimenty dostává. Takže když otec neplatí, nedá sociálka takové matce a dětem ani to životní minimum.

Je to tak, nebo se mýlím? Vyzná se v tom někdo?

2 0
možnosti
PB

P98e47t12r 38B66u90r87i41a91n

31. 7. 2018 13:42

Ano, je to tak (také si myslím na 99%, na 100% to nevím). Tady by stačilo, aby se jí příjem z alimentů posuzoval ne fixně, ale dokládal by se reálně klasicky průměrem za 1/4 roku.

3 0
možnosti
JZ

Pohled na tradiční problematiku dluhů a neplatičů chápu... ale co to má u v všech čertů společného s neomarxismem?! To si jen zase rád zanadáváte?

3 2
možnosti
TT

Dalo by se říct, že neomarxismus se snaží působit jako slunná stránka etatismu. Tedy systému, kdy se stát stará o každý detail lidského života. No a poskytuje velké množství práv a nároků. To, že na druhé straně je velké množství zákazů a povinností, to už se zamlčuje - i když to v dnešních neomarxistických systémech už pěkně vyplývá na povrch.

2 1
možnosti
MK

sledovací náramky: Myslím, že jejich zavádění bude už brzy mít kulaté výročí.

1 0
možnosti
Foto

Ano, jako způsob umožnění danému člověku chodit do práce.

0 0
možnosti
BH

Každopádně je potřeba dlouhodobé sociálno řešit jen a pouze v naturáliích a ne rozdávat trvale hotovost na cigára a zábavu.

4 0
možnosti
BH

Hlavně pro asociální chování prosadit možnost snížit nezabavitelné minimum např na polovinu. (pokuty, dlouhodobé neplacení dluhů apod)

0 0
možnosti
MB

Sociální stát je nepochybně dobrá věc. Jeho posilování však ukazuje - i tu obludnější tvář! Nehledě na náklady, levicovým stranám vyrostl nový - neočekávaný nepřítel, (budiž). To otevírá cestu populo řešením - nasibuj, svou odpovědnost neřeš. U alimentů se prokazuje to zřejmé = Právo je nevymahatelné. Řešit vymahatelnost, proč? U těch dětí je to citlivé - Stát by byl oprávněn to řešit - Za předpokladu, že děti jsou jeho majetkem! Jakási všelidová množírna dětí + distribuce do rodin. Pak, jako zboží, možnost reklamace a výměna. Jistě, nadsázka, nicméně rodina sama tratí svůj význam - už ani není shoda na základu! Její definice ?! Odpovědnost a péči přebírá Oligarcha a stát, opravdu nová doba ... ! :-)

3 0
možnosti
Foto

Tak, určitou logiku to má, ale je asi naivní. Tedy, myslet si, že stát ty dluhy od neplatičů vymůže lépe, než soukromník (matka nebo otec dítěte - nejen muži jsou neplatiči).

Mohu se mýlit, ale prostě ten pocit mám.

5 0
možnosti
VH

Jakýpak pocit. Prostě nevymůže. Jen další sociální dávka díky nezodpovědnosti nezodpovědných. Na účet plátců daně.

4 1
možnosti
OP

Musím se smát vašemu zdůvodnění, proč povinný rodič neplatí. Kvůli nemoci, ztrátě příjmu a pod. neplatí minimum povinných, většina tvoří ti, co platit nehodlají z principu. Normální by bylo automaticky jim srážet příslušnou částku ze mzdy a nechápu, proč to není na stole. U těch, co pracují načerno se prokázalo, že např. odebrání řidičáku je velmi účinné

11 1
možnosti
KV

a já hloupá myslela,že řidičák odebírají právě při neplacení alimentů

1 1
možnosti
VH

Poprvé s Vámi, pane Zdechovský, souhlasím. Plně. Jenže tato vláda dělá a bude dělat do nebe volajících blbostí neurekom.

5 0
možnosti
Foto

Díky moc Vladimíre. Ale já Vás mám rád i když se mnou nesouhlasíte, protože je dobře mít chytré oponenty R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.