Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P80a66v72e20l 55K38a55r21a29s

31. 7. 2018 17:18

Bude více úředníků, kteří budou více evidovat, z kolika dlužníků není stát schopen vyrazit ani korunu.

Bude více účetních, kteří budou na tyto pohledávky tvořit tzv. opravné položky (=postupně se to bude odmázávat, aby to nebylo tak vidět v hospodářském výsledku).

Bude více kontrolních orgánů, které budou kontrolovat, jestli jsou na všech inventurních soupisech správně 4 podpisy.

5 0
možnosti
Foto

J51a92n63a 33M22a61j84o71v86á

31. 7. 2018 19:38

!!Přesně tak. A to bude celý výsledek té akce.

4 1
možnosti
Foto

No tak to ale budete muset prosadit změnu ústavy v článku, který říká, že lidský život je hoden ochrany i před narozením, prosazený pravičákem Bendou.

0 1
možnosti
Foto

prosím, kolik dětí zemřelo, že musíme zavést zalohované výživné? jinak fakt nevím, jak tyhle dvě věci souvisí. ochrana života je přece úplně něco jiného než všem zajistit "dokonalý život" jen tak.

5 0
možnosti
KT

Nevím, přečel jsem si schválně Jednostranného člověka od Marcuse, ale nic o státech placených alimentech jsem tam nenašel.

No, nic zkusím ještě Fromma.

1 0
možnosti
ZH

Tentokrát karma a takřka celkový souhlas. Máte to pěkně a věcně vyargumentováno. Potom se divím, že jste v titulku myslím zbytečně snížil atraktivitu článku atakem na neomarxisty. To mi vrtá hlavou, jak může někdo současně věcně a dobře argumentovat a pak použije nálepku - pojem nejasný neslaný namastný, pouhou nadávku. Přestože jsem teolog, považují mě tu mnozí za neomarxistu, což je právě kvůli zmatenosti skutečného obsahu toho pojmu. Takže bych s vámi souhlasit neměl. Třeba se nad tím zamyslíte. Pěkný den.

3 4
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Hornere, určitě jsem nechtěl nálepkovat. Jen upozorňuji na to, že se tu opět staví základ tzv. kolektivní zodpovědnosti namísto individuální.

1 0
možnosti
Foto

Pane Zdechovský, zasaďte se ze své pozice o jednoznačnou a neodkladnou vymahatelnost prava! Pokud ma nekdo soudni rozhodnuti a ma od sveho expartnera napr. 4. dne kazdeho mesice dostavat urceny obnos, tak at to tak je a pokud ne tak ať existuji okamzite jasne a vymahatelne sankce. Potom seberete komunistum a dalsim populistum vitr z plachet. A o nejakem neomarxismu nechte zvanit populisty se skolou zivota.

1 0
možnosti
Foto

J88a51n61a 84M96a69j44o18v71á

31. 7. 2018 19:39

Fajn by bylo, aby i rozsudky o výživném byly za nějakou přiměřenou dobu. Ono není co vymáhat, když není ani vyměřeno.

2 0
možnosti
VV

Cim to je, ze jinde to funguje?

Mozna tim ze matka s detmi sice nema na to zaplatit si lepsiho pravnika nez otec neplatic, ale stat na lepsihopravnika zrejme ma.

Pravd, v CR je vsechno jinak. ale za pokus by to stalo.

3 0
možnosti
PB

P77e49t67r 27B90u88r96i84a85n

31. 7. 2018 14:03

Dnes s vámi opět plně souhlasím.

Sjednotit alespoň základní tabulky výše alimentů. Všechny příjmy nad "pohodlnou" výši (např. 50-60 000kč) řešit potom individuálně osobním navýšením. Není možné, aby mé bejvalce bylo vyměřeno platit na 17letého syna alimenty 400kč ještě před pěti lety (a ty stejně neplatila). Povinovaným ulevit nějakým pružným a rychlým řešením ve formě dočasného snížení alimentů např. v nemoci, krachu firmy, nenadálé životní události (třeba autohavárie), kdy tento by si zažádal o výjimku na několik měsíců a samosoudce by mu ji ne/povolil s vyřízením do 10 dnů. Po uplynutí doby by alimenty opět platily v původní výši. Pro pobíratele alimentů stanovit, že jejich výše by se pro účely žádosti o sociální dávky prokazovala v reálné výši, třeba průměrem za tři měsíce a ne v plné fixní výši stanovené původně soudem. Zřídit exekutora pro výživné v každém okrese (jde mi o velikost správního obvodu, ne toliko přesně o okres), který by měl takové pravomoci a terénní pomocníky k tomu, aby odhaloval účelové neplatiče. Mohli by sledovat finanční poměry neplatiče, jeho cenu bydlení, auta, nové partnerské svazky a majetkové poměry v nich, práci na černo a s postihy pro jejich zaměstnavatele, nadstandardní finanční aktivity (černé kšefty) apod. Z úmyslného neplatiče by se měl stát psanec s cejchem na čele. Neplatiči v opravdové nouzi by naopak získávali od tohoto úřadu zastání a návrhy na snížení. Zrušit odebírání řidičáků za neplacení, jakožto silně diskriminační zákon odporující Ústavě! Nelze za dluh např. u VZP odebrat někomu VŠ titul! Tak proč ŘP ano? A budeme odebírat i svářečské průkazy, zdravotní osvědčení a zkoušky ze silnoproudu u elektrikářů?

10 0
možnosti
Foto

Alimenty 400,- Kč? To bejvávalo za Husáka.

1 0
možnosti
Foto

Píšete, že návrh je popuplismus nejhrubšího zrna (a s tím celkem souhlasím) ale sám jste se jak je vaším zvykem dopustil populismu a hrubé manipulace

K tomu ještě dodávám, že návrh by se týkal jen dětí z domácností s příjmem pod 2,7násobek (podle komunistů 2,9násobek) životního minima = jen těch, kde rodič vůbec nepracuje, protože životní minimum jednoho dospělého a jednoho dítěte do 6 let je v roce 2018 pouhých 4 880 Kč

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=672576

Nějak jste opoměl, že jsou rodiny kde jeden z rodičů má na starosti více než jedno dítě a potom se jej to týká i v případě, že pracuje.

0 0
možnosti
Foto

jeden rodič + dítě do 6 let a dítě do 15 let je ŽM 7020 Kč. Nárok tedy není od platu 19 000. Průměrný plat v 1Q/2018 byl podle ČSÚ 30 265 Kč = návrh pořád neřeší zhruba 75 % samoživitelů. ty ostatní ještě třeba připraví právě o ty obědy zdarma apod., protože to zvedne příjem rodiny a na některé dávky ztratí nárok.

1 2
možnosti
JZ

Já rozumím příspěvku Tomáše Zdechovského. Stát by měl především zajistit dodržování práva a ne de facto rezignovat na jeho porušování a ještě platit za dlužníka dluhy. To je vážně neomarxistické řešení. Vyskytne se problém, tak vy myslíme řešení, které postihne všechny, v tomto případě daňové poplatníky.

13 1
možnosti
Foto

Tak, tady si dovolím, zcela výjimečně, oponovat. Stát by za nikoho dluhy neplatil, nýbrž by matce v nouzi poskytl finanční výpomoc, kterou by následně po dlužníkovi vymáhal.

Mně ta myšlenka tak nesmyslnou nepřijde.

4 6
možnosti
Foto

Chápu stát jako společenskou smlouvu. Společně stanovíme pravidla (zákony) a zajistíme jejich dodržování. To není zadarmo, proto se platí daně. Do teď v pořádku.

Pokud ale stát (vymáhácí aparát) není schopen zajistit vymahatelnost práva (placení alimentů v reálné době), selhává ve své funkci. Proto má tuto funkci vymahače stát převzít přímo na sebe, protože má k dispozici policii a další legální vymáhácí prostředky. Znám řadu neúplných rodin, kde prostě bývalý partner (většinou muži, ale údajně i ženy) neplatí. Nic se ale neděje, protože na vymáhání, ten kdo je v právu, prostě rezignoval. Co si tito lidé o právu v této zemi myslí, nechám na vašem úsudku.

Dokážu si barvitě představit, jak by toto řešil, k obecné spokojenosti, Vito Corleone.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.