Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Církev byla okradena o majetek. První křivda. Stát byl okraden církví+KDU ČSL o majetek nadměrnými restitucemi. Druhá křivda. Stát chce druhou křivdu napravit snížením částky, proti všem dohodám. Třetí křivda.

Upřímně řečeno, připadá mi, jako by bulharský mafián brečel, že mu ten ruský přebral obchod s kokainem. Souhlasím s Vaším pohledem, ale na druhou stranu, ta daň mi z principu vůbec nevadí.

5 9
možnosti
MT

Nechápu; sám správně říkáte že je to třetí křivda v pořadí, ale v principu Vám to nevadí? Klidně debatujme jestli jsou náhrady přiměřené nebo ne, ale když se to už jednou stalo a teď hledáme obezličky jak to odestát, děláme jen v bleděmodrém totéž co ti, kdo to ukradli poprvé. Princip bude stejný (naprostá právní nejistota vyvolaná státem, o etice ani nemluvě), jen to bude "v menším měřítku".

2 1
možnosti
PK

Stále se opakující téma, zaregistroval jsem,že Babiš souhlasí se zdaněním a tvrdí,že bylo vyplaceno více , tak pokud to prokáže...jinak nejsem historik ani věřící,ale nepleťte si současnou církev s tím co si přál otec myšlenky, jistě si nepřál, aby se svým majetkem hrála na burze, třeba...:-P

1 0
možnosti
VV

Zajimalo by mne jak jsou zdaneny uroky a zisky z penez ktere ma KSCM ulozeny ve svycarskych bankach.

6 0
možnosti
LK

Ad Kladivo na čarodějnice. Boblig z Edelstadtu byl světským inkvizitorem, nikoliv knězem. Ta neslavná historie ve ve Velkých Losinách souvisí s protičarodejnickou hysterií, kterou vyvolal už Martin Luther a která zachvátila všechny protestantské země a bohužel také německy mluvící katolické země. Svádět to všechno na ŘKC je příliš jednoduché...

10 0
možnosti
RJ

Naopak Kryštof Lautner - šumperský děkan (vyšší kněz) katolické církve, ostře proti tehdejším čarodějnickým procesům ve Velkých Losinách vystoupil a zastával se obžalovaných. Také to nakonec "odskákal" a byl obžalován a upálen. Stejné nebezpečí hrozilo i několika dalším farářům šumperského děkanství, kteří však nakonec jen se štěstím unikli.

2 0
možnosti
RB

Mám dvě otázky:

1. Kterou církevní stavbu někdy zaplatuila nějaká církev?

2. Kdo platil as platí kněžím jejich mzdy?

4 14
možnosti
JH

J82a82n 51H12r19u28š97k34a

6. 6. 2018 10:15

jak to souvisí s tím, že někdo chce zdanit něco, co se vrací okradenému?

12 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

10 3
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik