Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Jen hypoteticky, co kdyby někdo přišel za tím cukrářem s požadavkem na dort s nápisem "nemám rád gaye", "nesnáším homosexuály", nebo "odmítám Islám" apod., a cukrář by takový dort bez mrknutí oka udělal. Stále by to bylo ok a platily by ty samé argumenty o byznysu a penězích?

0 0
možnosti
PM

A co kdyby ho neudělal a ještě u toho mrkl?:-/

2 0
možnosti
Foto

Cukrář asi bude i hluboce přesvědčen,že všechny homosexuály spálí ohen pekelný a s někým takovým se v ráji,kam jistě za tento čin příjde,nesetká....:-)Tady je vždy spoustu odborníku a tak se mohu směle zeptat - Muže podle křestanské nauky homosexuál přijít do ráje a kdo o tom rozhoduje...?;-)

0 1
možnosti
MS

Podle islámu určitě může, protože těch 77 panen je mu tam platných asi jako mrtvému zimník, takže je tam víceméně za trest. ;-D.

2 0
možnosti
JZ

To je důkaz toho, že americké soudnictví funguje dobře. Amerika není dokonalá, ale má mechanismy, které umí zabránit bezpráví.

2 1
možnosti
MS

A přitom vynikající Formanův film "Lid versus Larry Flynt", který na tyto mechanismy ukazuje, byl americkou veřejností i filmovou akademií přijat vcelku chladně.

1 1
možnosti
DV

D40a85v31i28d 35V18l14k

5. 6. 2018 11:42

Jsem 25 let živnostník na volné noze. Nesnáším komunisty. Komunistickému poslanci panu Koníčkovi jsem kdysi prodal podlahu do bytu. Znamená to, že jsem si zadal s komunisty? Ne!!! Jen poctivě dělám svoji práci. Zákazník byl spokojen!! Stejně tak jsem věnoval jeptiškám na Velehrad zdarma koupelnový nábytek a pravidelně přispívám na katolickou charitu, to přece neznamená , že jsem si "zadal" s katolíky. A přitom jsem prostě ateista.

Do podnikání se politika ani náboženství netahá. Můžeme to okecávat čím chceme, ale pokud někdo neprodá někomu dort, protože nechce dělat dort s tím, že je to svatební dort pro dva Gaye, tak mu asi vadí Gayové a jejich svazky. To není víra, ale netolerance. Já věřím v motto: "Žij a nechej žít!"

6 4
možnosti
JS

To není Davide o zadání si nebo nezadání si s někým. Když je chceš obsloužit/dodat, OK. Je to Tvá volba. Umíš vyjít s každým v zájmu obchodu a spokojenosti.

Zrovna tak někdo volí svou cestu. Ty to nazýváš netolerancí. Ale v tom případě by netolerantní museli být třeba ti, kteří nevstoupili z přesvědčení do KSČ, protože nesnášeli komunisty...

Každý přeci něco nemusí. A někdo tak silně, že to zkrátka dá najevo obchod neobchod.

9 0
možnosti
PK

Amerika má takové paradoxy, že mě tato maličkost nepřekvapuje...

1 1
možnosti
Foto

Tady kdyby tohle cetla moje prababicka, tak bude asi nechapave valit oci. 8-o

7 0
možnosti
TH

To je teda dost divny.

0 2
možnosti
JZ

Nechápu, o co tomu cukráři šlo. On měl jen upéct dort, sám k tomu nebyl nucen vyjadřovat žádné názory ani oslavovat něco proti jeho přesvědčení. Pečením dortu přece nic neoslavil.

4 1
možnosti
LV

To, že to nechápete, ještě neznamená, že ten cukrář nemá právo na názor, na životní postoj a na jeho vyjádření.

12 0
možnosti
JL

Já bych nad americkými soudy tak nejásala. Před nějakou dobou např. letuška, která konvertovala k islámu, odmítala servírovat cestujícím alkohol. Malá letecká společnost ji následně propustila. Potom vyhrála ta paní soud a dostala tučné odškodné....a takových příkladů je v USA více. Nakonec, co můžeme čekat od země, kde vyhraje soud žena, která obviní výrobce mikrovlnky, že nedal do návodu instrukci, že v mikrovlnce není možné sušit zvířata.....

4 0
možnosti
RS

Tam to bylo trochu jinak, ona odmítla servírovat alkohol, a to společnost vyřešila tím, že objednávky alkoholu vyřizoval jiná letuška. To fungovalo, jenže pak si na ní některá další letuška začala stěžovat, že ve době své pauzy "čte knihu v cizí řeči (!)" a až na základě těchto stížností je společnost propustila.

Takže to rozhodnutí soudu bylo celkem logické.

2 0
možnosti
Foto

Bigotní náboženští fanatici jsou zlo,bez ohledu na to zda čerpají své "pravdy" z Bible či Koránu.I tady na blogu se jich najde dost a pořádně to perou do "nových dáblu",papeže Františka a profesora Halíka....

2 6
možnosti

Mezi nejhorší patří věřící progresivisté.

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.