Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

srovnávat zneuzivani deti na jedne strane, a na druhé strane vyuzivani dospelych, psychicky zralych svéprávných svobodnych zen, které nemaji moralni problem ze sebe pro slavu a peníze udelat prostitutky, mi neprijde uplne presne.

12 1
možnosti
Foto

souhlas-v jednom z komentář níže to sama říkám-ale v blogu se zabývám spíše rekcí veřejnosti-i u těch dospělých mužů, kteří obvinili po mnoha letech kněze z neužívání mohlo být hodně těch, kteří i vymýšleli a jen se chtěli pomstít nebo zviditelnit přesto tento argument tak často nebyl slyšet jako tomu je u současné vlny-jejíž rozsah považuji za přehnaný-což jsem ostatně v článku také zdůraznila

3 0
možnosti
PV

Nejhorsi je hysterii na obou stranach, zvlaste u tech, co pausalizuji vyroky, jakoze je to za vsechny.

0 0
možnosti
Foto

souhlasím pane Pavle že paušalizování a házení do jednoho pytle v jakékoliv směru je hloupé

dík za komentář a pěkný zbytek neděle

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti
TH

Presumpce viny nebyla nikde pouzita. Ani u Weinstaina, toho vysetruje policie za zanasilneni asi desitky zen. A to v Londne, Hollywoodu a New Yorku. ZAtim odsouzen nebyl.

Co se tyce pracovne-pravich vztahu, tam presumpce viny/ nebvinny se nepouziva. Ta sepouziva jen vtrestnim pravu.

1 2
možnosti
RK

Choulostivé téma a v žádném případě nikdy nebude černobílé. Budou lidé, kteří se budou bouřit, ale jak už tu napsalo několik diskutujících, byly ženy, které využily lože coby prostředek k cesty nahoru - zdůrazňuji bez nátlaku. Jak to vnímaly, to je asi jejich věc. U chlapců a mladíků zneužívaných v rámci církve je to asi komplikovanější, ale ani tady nelze vyloučit, že v některých případech mohlo jít o jednání, jehož cílem byla nějaká výhoda. Dalším bodem je perzekuce ze strany vládnoucí garnitury - a bohužel si nemůžeme namlouvat, že je vymýcena, jen politické důvody se často změnily na ekonomické (kolik autorů už slyšelo ono zaklínadlo: nemáme volné kapacity, vaše dílo neodpovídá našemu záměru resp. toto dílo si nikdo nekoupí). Bylo dost těch, kteří z různých důvodů na předchozím režimu participovali a zaštiťovali se existencí, rodinou, touhou dělat to, co si přejí. Na druhou stranu bylo dost těch, kteří potupné spojenectví odmítli i za cenu osobních obětí... Principy jsou vlastně pořád stejné.

6 0
možnosti
Foto

naprostý souhlas Richarde-někdy je těžko posoudit kdo je obět a kdo to vyprovokoval:-/

2 0
možnosti
Foto

pokud by někdo pochyboval o oprávěnosti metoo překopírovala jsem jeden z komentářů který ukazuje na postoje českých mužů k této problematice a neměl by zapadnout do propadlišrě dějin

Jiří Kindl 28737

Blog

U nás v práci měly ženské vyšší osobní ohodnocení a větší odměny než mužská část. Proč? Protože měly něco, co nemá chlap a mohly tu šéfovi nabídnout. Například šéf ji zezadu obejmul tak, že ji šahal na prsa a ona držela, za tu odměnu to stálo, jak mně řekla kolegyně. Stejně tak chycení za zadek a některé mu i podržely. Které ne měla smůlu.

0/0 doporučit 23.2.2018 16:38

0 2
možnosti
TH

Teda minus na ten blog.

0 0
možnosti
Foto

Já spíš čekám na to, kdy se začnou houfně bouřit pánové. Ti, co jim nějaká Dorinka s vidinou výtahu nahoru vlezla do postele, čímž na něj měla navždy páku, a dneska ukazuje prstem a křičí #metoo.

7 1
možnosti
Foto

asi nemají čisté svědomí a tak radši mlčí-chlap který má moc jí určitě využíval vytrvale a těžko se jednalo o jedno uklouznutí stačí komentář pana Kindla

Jiří Kindl 28737

Blog

U nás v práci měly ženské vyšší osobní ohodnocení a větší odměny než mužská část. Proč? Protože měly něco, co nemá chlap a mohly tu šéfovi nabídnout. Například šéf ji zezadu obejmul tak, že ji šahal na prsa a ona držela, za tu odměnu to stálo, jak mně řekla kolegyně. Stejně tak chycení za zadek a některé mu i podržely. Které ne měla smůlu.

0/0 doporučit 23.2.2018 16:38

0 2
možnosti
Foto

R^Tady v žádném případě nelze zevšeobecňovat. Ale jeden rozdíl by se možná našel. Leckteré dnes si stěžující ženy dobrovolně používaly postel jako prostředek pro svůj kariérní růst, ale dost pochybuji, že by tomu tak bylo i u těch ministrantů.

18 0
možnosti
Foto

v tom souhlasím už jen proto, že dítě a dospělý člověk to vnímají odlišně-vím o čem mluvím zažila jsem obé

dík za komentář a pěknou neděli s kočičkami, jestli nějaké zbyly-doufám že si je lidé rozeberou

1 0
možnosti
Foto

Je to velmi vážné a psychicky citlivé téma. Tady není vítězů, jen poražených. Jsou jimi napadené ženy, které si ponesou stigma až do konce života. A je nutné na toto téma mluvit, i když to postiženým již nepomůže, ale kdyby takové debaty pomohly apriori ženám, které - s nadsázkou řečeno - teprve mají přijít na řadu, pak ani jedno rozumné slovo není zbytečné.

4 0
možnosti
Foto

R^svatá pravda Zdenko vystihla jste to přesněR^

to může pochopit je kdo něco podobného prožil takže komentáře mužů to těžko mohou obsáhnout

dík a hezký večer:-)

2 0
možnosti
MS

Cituji: "Bloger pan Kavka dokonce dává vše do souvislosti s ženami, které byly znásilněny migranty a je přesvědčen, že zatímco tyto ženy jsou umlčovány, těm druhým je poskytována přehnaná publicita. Vyplývá z toho, že pokud vás obtěžuje bílý muž, je možné že jste ho provokovala a je to vaše vina, pokud vás obtěžuje imigrant, jste politováníhodná oběť."

Proč by měl z tvrzení pana Kavky vyplývat váš závěr ? 8-o Jemu šlo nejspíš jen o to, aby se na vše pohlíželo stejným metrem.

7 0
možnosti
Foto

přitom je to právě on kdo stejným metrem neměří:-/

děkuji za přečtení a hezký zbytek víkendu:-)

1 6
možnosti
MS

Oba s panem Kavkou upozorňujete na jeden problém ze dvou různých úhlů a oba máte pravdu. Univerzálně bych z obou vašich pohledů konstatoval, že nehodí - li se znásilnění ženy do krámu veřejného mínění, tak jakoby nebylo, nebo bylo automaticky vyprovokováno!

Pohled pana Kavky je o tom, že ženám znásilněným migranty se nedostává potřebné publikace, jelikož by to mohlo podkopat celkový obraz migrantů, kteří jsou vděčným tématem neziskovek a politiků.

Váš pohled je zase o tom, že když se ženám znásilněným bílými muži v límečcích dostává publikace je to také špatně, protože se to zase nehodí do krámu obecného patriarchátu. Ačkoli je na ústupu, jeho společenský vliv je pořád znatelný.

Za poznámku také stojí fakt, že je znatelný ten chaos v obětech znásilnění, protože se mezi skutečně znásilněné ženy ze zcela zištných důvodů řadí i ženy, které se jen chtějí pomstít a k pomstě klidně použijí i lež, která se velice špatně vyvrací.

U nás je to celkem běžné při rozvodech manželů, kteří u soudu zkouší co jim projde. Dodnes není objasněna Nýrská kauza, kde logopedka svým obviněním dohnala k sebevraždě člověka od rodiny. Dneska se už pravdu nedozvíme a za kauzou zůstává pouze pachuť zničené rodiny a v budoucnu možná žaloba na stát ze strany vdovy.

Vaše srovnání s obtěžováním v církvi je taková třešnička na dortu, protože opravdu nedocházelo k bagatelizaci, ale naopak k veřejnému vystoupení papeže - v té době Jan Pavel II - který se za chování knězů veřejně omluvil a prosil za odpuštění.

3 0
možnosti
Foto

děkuji za obsáhlý komentář se kterým souhlasím, až na to, že omluva od církve přišla až po letech zatloukání a utajování

ještě jednou dík a hezký sobotní večer:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik