Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Dát či nedat důvěru jakékoliv vládě je svobodné právo poslanců v demokratickém systému. A jistě panuje i přiměřená svoboda slova - je možné se snažit toto právo nějak usměrnit či odklonit i vyjádřením názoru.

Rozhodně se mi však nezdá moudré toto právo komukoliv upírat a zejména poslanecká práva omezovat. Jistě se v této věci může každý volič obrátit na svého poslance. Nálepkovat dopředu některé z rozhodnutí také vypovídá - především o touze manipulovat.

7 0
možnosti
JP

Hloupost a šaškárna je dát důvěru premiérovi, který prokazatelně lhal a podvádí. Navíc likviduje nepohodlné firmy. Čapí hnízdo je jasný podvod, to musí pochopit každý, kdo má alespoň trochu selského rozumu. ANO by se mělo chovat zodpovědně a nominovat na premiéra někoho jiného, dokud se Babišovy kauzy nevyřeší.

38 4
možnosti

vy jste poslanec? co tedy máte v plánu?

2 5
možnosti
Foto

Jednou i pan Čumpelík dojde k závěru, že byl ze strany Babiše podveden, neboť politický marketing pana Babiše je obyčejný podfuk, zabalený v úhledném balíčku, a že Babiš stejně jako Hitler i když ne tak vynalézavě jako Babiš, dokázal podvést znepokojené a frustrované masy.

17 5
možnosti

Pane Kindle musím vás zase zklamat.

Andrej Babiš mne nemůže podvést, protože mi nic neslíbil, nejsem jeho volič a v jeho vizích je spousta nedostatků a chyb.

Přesto bude možná dobrý premiér, ale to teprve uvidíme.

6 12
možnosti
VH

Rozumím: Nedat důvěru vládě je šaškárna a hloupost. (Protože jinak - proč zrovna Babišově?) Je tedy hloupost nevěřit upřímné snaze designovaného premiéra (každého, samozřejmě.

Pak je ovšem hloupost vůbec o důvěře hlasovat. A protože bez hlasování o důvěře nepotřebujeme většinu, je zbytečné vytvářet koalice.

Tak proč sakra ti hlupáci ve značné části světa ty koalice vytváří?

14 1
možnosti

Pana Hrubý,

pokud vláda premiéra Andreje Babiše získá důvěru, tak se tím zároveň potvrdí, že získal v Poslanecké sněmovně většinu pro svoji jednobarevnou vládu ANO i bez vytváření koalice. Přesto bude muset tu většinu hledat pro každý zákon, který bude chtít prosadit, což je logické.

1 1
možnosti

Vážení diskutující,

děkuji vám za vaše pozitivní i negativní názory. Jsem rád, že vás myšlenka týkající se udělení důvěry vládě Andreje Babiše zaujala, ale mám dojem, že Andrej Babiš na získání důvěry v prvním hlasovaní sám rezignoval a že nebyl schopen nabídnout potřebné programové ústupky. Je to jeho chyba a zbytečná rezignace, ale přesto jsem zvědav, jak naši poslanci v Poslanecké sněmovně rozhodnou. Zdá se, že by přechod z poměrného na většinový volební systém nám přinesl pozitivní změny, zvýšenou odpovědnost politiků a mnohem rychlejší řešení potřeb našich občanů, ale tato změna není nyní na stole k řešení, pouze k zamyšlení.

2 6
možnosti
OK

O78t69a 87K16i75n69c

7. 1. 2018 21:32

Chtěl bych jasně slyšet vaši odpověď na otázku: Je Čapí hnízdo podvod či nikoliv?

4 1
možnosti
OL

jo a nechat toho lumpa dalsi ctyri roky odklanet a cerpat do svych firem, nechat udelat ze statu jeho firmu - tak jak on si to vysnil. A to, ze ma na krku obvineni z trestneho cinu prece nikomu nemuze vadit, vzdyt uz si zvykame ze "vudce" ma vzdycky pravdu

16 2
možnosti

Pane Lando,

buďte opatrný s těmi nařčeními, pokud nemáte důkazy a nebo pokud nezazněl pravomocný rozsudek. Uvědomte si, že ani vy, nemusíte mít pravdu, ale nic si z toho nedělejte, ani já nemusím mít ve všem pravdu. Raději počkejme.

4 8
možnosti
ON

Napsal jste že Čapí hnízdo je pitomost. Ta jak říkáte pitomost by měl být podvod za víc jak čtyřicet milionů. Měli by se podle vás propustit všichni vězni odsouzení za trestnou činost jejíž škoda je stejná či menší? Když je pitomost čtyřicet milionů co pak jsou podvody za jednotlivé miliony nebo statisíce.

12 2
možnosti

Pane Nýči,

nepřevracejte hloupě napsané. Jde pouze o porovnání Čapího hnízda s daleko důležitějšími záležitostmi.

1 7
možnosti

kdyby šlo politickým stranám o blaho lidu a Českého státu, nalezly by co největší společný jmenovatel a ten prosazovaly společně, jak ve vládě, tak v konstruktivní opozici.

2 2
možnosti
ZH

S Babišem, kterému jde jen a pouze o jeho vlastní zájmy? ;-D

10 1
možnosti
Foto

I69v58a57n 55M14a51r45e78k

7. 1. 2018 20:04

Důvěru nedají p.Čumpelíku. Ctihodní pánové totiž uctívají heslo "Čím hůře,tím lépe". Rv

3 3
možnosti
VD

Já to už někde jinde napsal. Problém je, že to co se dnes děje, má jen jednu srozumitelnou logiku, že tady odněkud není zájem, aby tady bylo stabilní a funkční prostředí, aby se tady účinně a efektivně vládlo. Vždy, když se objeví nějaká osobnost, která má svůj rozum a není tak snadno manipulovatelná, tak hned je problém.

Proč např. skončila svého času i Topolánkova vlády, když jsme zrovna měli prestižní předsednictví EU, Topolánek se snažil, poměrně zdařile kmital ohledně krize dodávek plynu z Ruska, chtěli jsme se předvést .... ?

Podobným problémem byl Klaus, dnes je to Babiš, Zeman.

Asi to chce zase nějakého novodobého Krista, který by ty kupčíky vyhnal z chrámu. Nic jiného si nezaslouží.

:-)

4 3
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"