Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nebezpečí lidových referend nahrazujících zastupitelskou demokracii spočívá ve skutečnosti, že lidé rozhodují v podmínkách racionální neznalosti. Jejich rozhodování, které je emocionální a intuitivní, může vést k fatálně chybným závěrům. Jediná referenda, která mají smysl, jsou referenda místní.Takový zločinný nápad nesmí projít v žádném případě!. Nádhernou ukázkou je Hilsneriáda. Masaryk, který měl odvahu se tomu šílenství postavit, se stal obětí nenávistného fanatismu. Studenti jej vypískali na přednášce, takže mu vedení univerzity doporučilo, aby do školy nějakou dobu raději nechodil, zdivočelý dav mu vymlátil okna u bytu a dostával anonymy typu. „masaryčku ty židáčku, rozbijeme tvou hlavičku.“ A já se děsím taková společně s autrem, který tohle napsal, že lůza, která tehdy pořádala pogromy na Židy, by mohla mít neomezené právo rozhodovat o zásadních problémech v přímé demokracii. Spodina, která je schopna šířit kolem sebe atmosféru nenávisti, totiž není minulostí, což dokazuje i hysterie kolem církevních restitucí.

14 5
možnosti

Pane Kindle,

od vás se nic jiného nedalo čekat, než to, že se děsíte rozhodnutí většiny našich občanů. Ještě do toho zatáhnete tatíčka Masaryka, pogromy na Židy i církevní tunel pana Kalouska, Bendla a Nečase. Rv

4 15
možnosti
Foto

Tak asi tímhle mohl být inspirován článek v Reflexu.

7 3
možnosti
Foto

dokud budou vyhrávat volby plané a nereálné sliby, tak referendum NE.

12 4
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"