Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je smutné, že je znovu potřeba vysvětlovat tak jasné věci. To, co zažíváme, je relativizace hodnot a demontáž demokracie.

11 0
možnosti

Trumpa se pokoušeli ukřičet když zmínil, že agresivní pakáž byla na obou stranách. Není-li prostor na jednu větu, jak chcete vysvětlovat?

0 0
možnosti
PZ

Haha to me vzdycky pobavi "Otroctvi nebylo zakladnim duvodem.

Prectete su deklaraci Jiznich Statu kdyz se odtrhavaly.

While the subordination and the political and social inequality of the African race was fully conceded by all, it was plainly apparent that slavery would soon disappear from what are now the non-slave-holding States of the original thirteen. The opposition to slavery was then, as now, general in those States and the Constitution was made with direct reference to that fact.

https://www.civilwar.org/learn/primary-sources/declaration-causes-seceding-states

0 1
možnosti
Foto

Ono napsáno a zestručněno do hesel to vypadá dobře: boj proti otroctví, sejmuté okovy atd. Ale potom musí přijít historici a s chladnou hlavou analyzovat a dešifrovat příčiny a pohnutky. Paní Hasníková vidí věci v širších souvislostech a má pravdu.

5 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Skvěle napsané, karma. V USA už dnes bují nějaká nová odrůda socialismu, která sice nechává soukromé vlastnictví, ale nikoli už právo na vlastní názor.

17 1
možnosti
JS

Pane Hermánek pokud byste napsal "nová odrůda filosofie", bez výhrad bych souhlasil. Ovšem tu "novou odrůdu socialismu" považuji za úlitbu . Ten paskvil nemá se socialismem nic společného.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Honza Broul, student Univerzity Karlovy, průvodce na hradě a zámku Frýdlant. Zajímám se o společenské dění a historii. Mezi další mé záliby patří sport, zejména basketbal.

Jsem pro svobodu, demokracii a konzervativní hodnoty, přesně v tomto pořadí. 

Seznam rubrik