Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ale o tlačítkových telefonech jste v jejich době mohl napsat totéž, co dnes o "dotykáčích".

3 2
možnosti
ON

O19n96d57ř30e94j 64N13ý63č

15. 3. 2017 14:21

Vy si klidně můžete zůstat u tlačítkového mobilu ale není to málo? Nebylo by lepší kdyby jsme se vrátili do doby kdy se volalo pouze z budek č nebo se vrátit ještě dál kdy se pouze psali dopisy? Doba se vyvíjí. Auta vám nevadí? Nebylo by daleko zdravější chodit než se vozit?

5 2
možnosti
WW

:-) Autor nekritizuje placaté mobily, ale je rád z návratu tlačítkových telefonů, které umožňují jen to telefonování. Pro takové úćely, např. na pláži, používám starý mobil, který zůstává na místě v písku bez potřeby, aby to někdo hlídal. Určitě jste sám zažil, co je to si neustále hlídat kapsy a dávat pozor, aby jste náhodnou někde omylem neodložil drahý a nadupaný smartphon. :-) V těchto souvislostech se mi vždy vybaví sci-fi řešení v podobé manžety s ohebným display, osvobozující ruku a kapsy. ;-D Nevěřím, že by se někdo chtěl vrátit do budek atd.

5 0
možnosti
JB

J87a49n 82B57u88r85d75a

15. 3. 2017 14:12

To je zase sebestřednost až na půdu - v podstatě obdoba klasického "nekouřím, nekouřil jsem a nechápu, co na tom ti kuřáci mají"; akorát hloupější.

Nevím, kdo je normální člověk, který od telefonu neočekává víc než sms a hovory, ale vím docela určitě, že tento člověk s sebou musí tahat laptop, aby udělal to, co "přihlouplí konzumenti" zvládnou v několika minutách telefonem. Protože s tlačítkovým telefonem se nepřipojíte na veřejnou wifi, abyste si stáhl mapy Amsterdamu, kouknul se do průvodce, podíval se v lese, jestli je hospoda ve vedlejší dědině otevřená, koupil jízdenku, podíval se na rozvrh hodin, který člověk zapomněl, poslal fotku z dovolené, používal jej jako GPS, mluvil s rumunskou policií přes voice translate, sledoval youtube, měl jej místo flashky etc. etc. Dále bych prozradil malé tajemství - facebook, whatsapp, snapchat a kdovíco ještě jsou také formami komunikace. Ne každý potřebuje dělat tyto věci; jistě. Jenže spousta (mladých) lidí ano.

Starý tlačítkový telefon je bezva na hory, kde potřebujete odolnost a trvanlivost baterky, ale předstírat, že je na tom co se týče užitku stejně jako nové smartphony je přinejlepším odvážné.

15 4
možnosti
JK

Vám "nenormálním" přijde, že se bez toho nedokážete obejít. Jste konzumenti a to je celé a díky vaší konzumaci a konformitě vám nevadí, že jiní díky tomu musí trpět a to je hlavní důvod, proč si já osobně nekupuji nové hračky, ale používám staré, osvědčené. Víte, pokud se lidé nedokážou obejít bez internetu, neumějí hledat v mapách, používat slovník a pod.Je to, ale jejich chyba, že zhloupli a nemusí tím otravovat celou společnost, jak malé děti.

3 4
možnosti
GH

G65e90o89r62g41e 19H25o67l84y

15. 3. 2017 13:36

Mate pravdu, vidim to podobne zde v Severni Americe (ziji skoro 50 let v Kanade).

1 1
možnosti
BK

R^, já jsem taky pořád "tlačítková":-)- a hodlám u toho zůstat. Díky za super článek:-).

3 2
možnosti
SB

Já jsem úplně stejné názoru. A to se nejenom jedná o tlačítkové mobily. Takových věcí a zvyků je daleko více. Člověk by si řekl, že to co je praxí ověřené a velmi dobré, by se mělo nadále využívat, bez ohledu, že to už někdo vymyslel před námi. Nevymýšlet a nezdokonalovat zbytečně věci a zvyky již vymyšlené.

4 2
možnosti
KJ

K14a83r85e34l 82J56a80n69d96a

15. 3. 2017 18:04

Praxí ověřené je taky chovat krávu pro vlastní potřebu místo koupit si mléko v krámu.

3 1
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1117x
Jsem jaký jsem, nesoudím, nekritizuji, pouze hodnotím, tak jako každý jiný. Bez hodnocení by jsme totiž nebyli tím, kým ve skutečnosti jsme.

Seznam rubrik