Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s vámi, je s tím upřesněním, že situace na Balkáně byla oproti Krymu poněkud složitější a neprůhlednější.

2 1
možnosti

Rozdíl mezi Krymem a Kosovem spatřuji především v tom, že na Krymu nejsou US Troops.

2 2
možnosti
VM

V67á86c87l44a64v 90M14a19c66h

2. 12. 2016 10:47

hlavní rozdíl mezi Krymem a Kosovem je v tom že Rusko nebombardovalo Ukrajinu

11 2
možnosti
AK

Je ještě jiný - 2.největší americká vojenská základna v Evropě, Camp Bondsteel, vznikla v Kosovu jako výsledek "humanitárního bombardování" bývalé Jugoslávie - a to bez vyhlášení války Jugoslávii a bez souhlasu RB OSN.

Mohla vzniknout ještě větší v Sevastopolu, ale tomu, pro některé bohužel, zabránil Putin...

11 3
možnosti
VO

Jen pro připomenutí, Kosovo stále ještě oficiálně NENÍ samostatným státem. Jeho samostatnost přiznává 97 států, 52 států nepřiznává, kolem 20 se ještě nevyjádřilo.

Zajímavým faktem je, že západní mocnosti trvaly na samostatnosti Kosova i mnoho let poté, kdy došlo v Srbsku k pádu Miloševičova režimu a stabilizaci politické situace v zemi.

Rezoluce RB OSN 1244 ze dne 10.6.1999 přitom "stvrzuje závazek všech členských států respektovat suverenitu a územní celistvost Svazové republiky Jugoslávie a dalších států tohoto regionu v souladu s dodatkem 2 Helsinského závěrečného aktu".

8 0
možnosti
TB

Jediným důvodem, proč bylo Kosovo ukradeno a Srbsko bombardováno bylo to, že Miloševič byl socialista a spojenec Ruska. Kdyby byl býval pravičák a víc prozápadní, tak by s UCK bylo dál zacházeno jako s teroristy a vše by bylo jinak. Takhle se z teroristů přes noc stali bojovníci za svobodu a z těch největších řezníků se stali politici uměle vytvořeného státu. Vše ostatní jsou jenom kecy a obelhávání se.

8 2
možnosti
ON

O33n73d56ř32e46j 79N73ý30č

2. 12. 2016 10:18

A co Slovinsko Chorvatsko a ostatní státy. Ty byly ukradený úplně stejně ne.

1 0
možnosti
DB

a ještě maličkost..nastudujte si vznik USA, tma bylo tolik anexí, válek a podvodů, jen aby vznikla unie....jenže se o tom moc nemluví....kus Floridy například dostala unie od Španělska, jako odškodnění za prohranou válku...dejte se do čtení..A pak si přečtěte i něco o tom jak si USA podala Panamu a jiné státy... a jak USA dosadila na trůn Husseina a jak ho pak šla zabít pod záminkou zbraní hromadného ničení...které ovšem vůbec neexistovaly....a tak dále a tak dále.........

myslím, že jste podlehl americké propagandě..ale není divu, ona je stokrát lepší než ta ruská...ruskou prokoukne i malí dítě...tu americkou málokdo...

8 7
možnosti
ON

O24n69d20ř87e26j 58N22ý75č

2. 12. 2016 10:02

A co si nastudovat tu Ruskou. Rusové vyvraždili daleko víc původních obyvatel než američani indiánů a jejich rozšiřování se na východ je masakr za masakrem.

7 1
možnosti
JN

Docela podstatný rozdíl je v tom, že odtržení Krymu od Ukrajiny bylo dosaženo i bez bombardování nemocnice v Kyjevě.

7 1
možnosti
DD

Napsal jste toho dost, ale chybí to podstatné. Kosovo nemá strategickou námořní základnu Sevastopol - strategický bod pro Černé moře. Proto USA aktivně přispěly ke svržení legálně zvoleného lotra Janukoviče. Přestože to byl lotr, tak nebyl asi tak úplatný, aby vypověděl smlouvu na pronájem základny v Sevastopolu Rusku. Tohle měla obstarat až nová, pučem dosazená ukrajinská vláda. Ta by následně zcela "demokraticky" smlouvu vypověděla a poslušně pronajala US army. Putin měl dvě možnosti - každé ráno se podívat, jak nad Sevastopolem vlaje vlajka USA a Černé moře ovládají pro svou obranu USA a nebo využít faktu, že na území Krymu je nadpoloviční většina Rusů.

USA dělaly to co by udělal každý imperátor snažící se ovládnout svět, Putin pak jen to, aby udržel Rusko na šachovnici velmocí. Když bylo jasné, že Sevastopol je takzvaně v čudu, tak zájem USA o Ukrajinu opadl a Ukrajina je tam, kde je.

Všechno ostatní je do Rudého Práva.

13 5
možnosti
Foto

U nás také USA přispělo ke svržení komunistů a Husáka ? Vždyť také byli legálně zvoleni. Proč by Ukrajina byla proti základě Ruska na Krymu, vždyť za pronájem základny dostávala Ukrajina od Ruska nemalý peníz. Takhle jí má Rusko zadarmo. Pokud jste byl někdy na Ukrajině, tak co vás na první pohled zarazilo, byla skutečnost, že každá osoba se kterou jste tam promluvil, vám zdůraznila, že není Rus, ale Ukrajinec, To bylo v roce 1976. Věc je úplně jednoduchá. Ukrajinci měli plné zuby Janukoviče, který je připoutával stále k Rusku a proto povstali proti němu. Bylo to stejné, jako ve východní Evropě. Rusové to nechtěli přiznat, že to byla vůle Ukrajinců a obvinili z povstání na Ukrajině svého úhlavního nepřítele USA. Jak je vidno na dezinformaci dodanou z Ruska na to většina lidí stále skáče.

6 2
možnosti
DB

již jsem něco podobného někde komentoval...Putin měl jen dvě volby na vybranou...1) mohl nechat Krym Ukrajině a pak se mohl jen dívat jak mu budou v kuchyni parkovat americké letadlové lodě a jiné vojenské lodě. nebo 2) Krym anektovat, nedovolit tak Amíkům si tam zaparkovat své vojenské lodě a čerpat tam palivo, ale zároveň vypadat jako bídák, který anektuje cizí území...jeho volba byla jasná..volil menší zlo....

8 5
možnosti
ON

K čemu by byla američanům základna na Krymu sice nikdo nevysvětlil ale jako lež se evidentně dobře hodí.

9 6
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik