Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M23i68l90a49n 65R69y58s25k95a

12. 11. 2016 10:58

Zajímavý názor na svět... Jsem jen zvědavý, jestli se seho budete držet i ve chvíli, kdy Vás nějaký svalovec ve tmě ztluče a okrade ovšechno, jestli budete v pohodě akceptovat, že jste v tu chvíli bylprostě jen „takové přezrálé jablko, co visí sice na sousedově stromě, ale on naně mohl přes plot dosáhnout“.

2 3
možnosti
Foto

Asi nějaká mýlka. Šlo o USA.

1 0
možnosti
RP

Mně spíš připadá, že Ukrajinci po rozpadu SSSR chrápali na vavřínech samostatnosti a zemi postupně "zažívali" , napůl nechali rozpadnout a napůl rozkradli to, co jim po rozpadu SSSR připadlo ze společného dědictví.

Zatímco například střední Evropa jela dopředu, protože jsme se pokoušeli dohonit západní Evropu.

Kurz Ukrajiny byl sám o sobě zpátky pod Rusko, až by tam všechno prožrali a nechali úplně rozpadnout. Majdan bykl pouze pokus těch osvícenějších ukrajinců ten trend zvrátit.

Což se jim částečně povedlo, protože v souvislosti s Majdanem se zainteresované strany musely vybarvit, o co jim jde.

Rusku o navrácení Ukrajiny, EU taky o získání Ukrajiny, ale zadarmo, bez zásahu armády a bez výrazné ekonomické podpory, jen žvaněním vrcholových EU politiků.

5 2
možnosti
Foto

Ještě k těm pětačtyřicítkám, i v tomto případě je důležité, jaká materiální základna za oběma střelci stojí, protože ta rozhoduje o jejích schopnosti přežít souboj. Už taková maličkost: má či nemá jeden z nich dispozici příruční lékárničku?

1 3
možnosti
Foto

To si myslím, pane Řezníku, že nehraje skoro žádnou roli. Nejdůležitější je vystřelit první a hlavně se trefit.

Já kdysi měl natočený film o Bill the Kidovi a to byl člověk, který prostě neztrácel hlavu a vraždil jak na běžícím pásu.

Až si jednou nedal pozor...

3 2
možnosti
OZ

"skvělému strategickému myšlení prezidenta Putina" Ha Ha Ha...spíše než o skvělého Putina, jde o to, že v podstatě neměl proti sobě odpovídající protiváhu, slaboučká a neschopná Obamova administrativa nadělala v zahraniční politice víc škody než užitku a nechávala skoro veškerý prostor stále agresivnějšímu Rusku. Tahle hloupá politika teď podle všeho končí, jak říká Trumpův poradce Giuiliani, budou s Putinem jednat jako Reagan, to znamená z pozice síly, ne tak stupidně jako Obama a Hillary... R^

9 3
možnosti
Foto

To je chytré. A proč šly USA do Sýrie a Ukrajiny?

4 4
možnosti
MD

Pro zdejsi vcerejsi nesmlouvave odpurce a pomlouvace Trumpa je dnes Trump jejich nezadatalnou velicinou v boji proti Hermankovym vyvodum. Dobre pocteni.

7 1
možnosti
Foto

Jo, to je dobrý postřeh. Před týdnem hot a nyní čehý.

5 1
možnosti
PT

P92e14t66r 36T37o40m64e98k

12. 11. 2016 10:12

"díky skvělému strategickému myšlení prezidenta Putina"...bravo. Myslete si Hermánku co chcete Putin je jen odporný KGBácký fízl a mír v Evropě je tak dlouho díky Americe. Už jste se byl ve svém vysněném Rusku podívat ? Já myslím, že vy klamete sám sebe a bojíte se tam jet, protože iluze by se rozplynuly.

8 4
možnosti
Foto

Není třeba ani - zcela jistě správně - tak globálně uvažovat, v případě téměř zhrouceného státu Ukrajina, který dlouhodobě odmítal provedení přislíbeného referenda o nezávislosti Krymu, a proto spěchajícího do záchranného pásu polorozpadlé EU za pomocí nevýhodné Asociační dohody, stačily dvě či tří kapky Borora navíc, ignorování tříměsíčního zákazu demonstrací na Majdanu kvůli klidné oslavě Nového roku kyjevským soudem na žádost radnice a vracející se spálené autobusy z Kyjeva navíc, aby strach obyvatel Krymu a Novoruska z těchto jevů byl impulsem k jejich snahám o definitivní osamostatnění. Jak poznamenal jeden občan z Donbasu, nebýt Majdanu, nebylo by této vojny.

Je vskutku zajímavé, že tyto drobnosti Jandův Think tank velkoryse přehlíží.

4 3
možnosti
Foto

Musí. Má to v náplni práce.

3 0
možnosti
Foto

To co jste byl za komunistů nikdy nezapřete. V každém vašem příspěvku to čouhá jak košile z kalhot. Na svém bývalé kamarády z KGB nemůžete zapomenout a budte hájit Rusko za cenu lží a demagogie do hrdel a statků.RvRv

5 4
možnosti
Foto

Tak já se přiznám, že jako 22 letý jsem asi dvakrát popil vodku a zazpíval ruské písně se sovětskou delegací v juniorcampu Soběšín?

To máte na mysli? Asi ano, protože mě pak děsně bolela hlava.

A jestli ti lidé, muži a ženy, byli z KGB? No v takové partičce asi tak 6 lidí to je dost pravděpodobné, že alespoň někdo. A co já s tím teď?

3 2
možnosti

Jasně, je to nevzdělaný primitiv, celý život jenom bankrotoval a ošahával baby.

Stan UK dne So, 11/12/2016 - 08:10:

Trumpeconomics: lze očekávat zcela odlišnou ekonomickou strategii - masivní fiskální stimul, radikální snížení daní všem a infrastrukturní investice v rozsahu 1 trilionu. USD.

Hillary C. by zřejmě tak radikální rozchod s jakoukoliv formou "austerity" nebyla schopna realizovat, pro Trumpa to bude poměrně snadné - v rukou republikánů jsou obě komory.

Trump chce snížit korporátní daň z nynějších 35 % na 15 %, daň z příjmu pro bohaté se sníží z 39, 6 % na 33 %, střední příjmové skupiny budou platit daň 25 %, vydělávající méně než 54 000 USD budou platit 12 % a 0 % sazba pro všechny, jejichž příjem je nižší než 29 000 USD.

Fiskální expanze umožní rychlejší růst rokových sazeb; důvodem k obavám je pak fakt, že cca 10 trilionů obchodovatelného dluhu ve světě je denominováno v USD.

Obchodní války mohou poškodit US ekonomiku, ale škoda bude nepoměrně větší pro ty státy, provozující merkantilismus, které využívají volného přístupu na US trh, aniž by svůj vlastní trh zpřístupnily tak snadno. Trumpův team explicitně zmínil Německo, které využívá € mechanismu k držení kursu "dole" a dosahuje tak nepřípustného 8,5 % HDP přebytku v bilanci vývoz/dovoz.

ˇJe mnoho analytiků, které děsí, pokud by Trump skutečně uplatnil 35 % tarif proti Mexiku a 45 % tarif proti Číně. Ale to strašení rozvratem světového obchodu mi připomíná líčení hrůz z Brexitu.

Je Trumpovou snahou, aby maximum z infrastukrurních projektů bylo placeno soukromým sektorem, v USA - tak jako všude jinde - je-li to placeno daňovými poplatníky, tak to vede k obrovskému plýtvání a chybné alokaci zdrojů. Tomu by mělo právě napomoci tak radikální snížení - především korporátních - daňových sazeb; jde o opatření připomínající Reagana a Thatcherovou. Těch dosavadních 35 % se podílelo na US ekonomice krajně negativně.

Dalším pozitivním návrhem je časově omezená "amnestie" na cca 2 trilionech USD držených americkým

4 1
možnosti

Čím silnější USA, tím lépeR^

2 1
možnosti
MM

Kdyby se uzavřel Dardanely-Bospor, pod správou Turecka, může Rusko používat celé Černé moře jako náš prezident na gumovém člunu rybník.

7 2
možnosti
Foto

A jakou to má souvislost, pane Mudro?

Uzavření D-B úžiny by byl válečný akt, zatímco výpověď smlouvy Kijev-Moskva o pronájmu Sevastopolu by byl akt čistě adminstrativní.

Mimochodem, před pár dny proplula ruská flotila English Channel a Gibraltar, směr Sýrie. Nechtěl byste poradit Velké Británii, aby uzavřela Gibraltar?

1 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1362x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.