Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAN

Další "zběsilost" na titulku iDnes, výborně ;-D. Stačí mi jen nadpis a oslovení v posledním odst. "militantní nekuřáci", to je síla, ještě chybí podpis intelektuála Kubery á ODS ;-D.

Takže něco ode mne, a nevím o tom že bych byl "militantní" /fakt hrůza/.

Co je na kouření kladněho, kromě toho že vám "vadí" čistý vzduch ?

Řekněte mi alespoň 1 věc .

Místo toho vám zopakuju několik momentů, proč je rozumné nekouřit.

Např. že - NESMRDÍTE kouřem, Neobtěžujete ani nikoho kolem sebe. Nezaděláváte si na rakovinu. Víte, vůbec co toto slovo vyjadřuje ? A vůbec nezkoušejte že si to platíte na daních. Víte vůbec kolik stojí taková léčba, vč. následné péče, resp. i ID ?

Přeji vám hezký pokuř, ale pouze v místnosti zv. kuřárna, cpěte to svinstvo vesele do sebe ;-D

7 17
možnosti
Foto

Já myslím, že vy si zaděláváte svou nesnášenlivostí k druhým na rakovinu mnohem spolehlivěji než kuřáci.

A co je na kouření kladného? Třeba že to kuřákům chutná nebo že to pomáhá lépe zvládat stres.

17 0
možnosti
RJ

R31a26d45e83k 81J11a25r80o44š

7. 10. 2016 14:04

Na cyklostezkách, ve fitnesskách, anebo na oslavách výročí Václava Havla...

1 0
možnosti
TB

U nás v Hradci Králové je několik nekuřáckých hospod a ty jsou pořád narvané......A na Váš demagogický výkřik - já si jdu do nekuřácké hospody dát pivo a třeba i to jídlo, když mám já chuť a náladu. Nejsem taková socka, že bych tam musel letět jenom proto, že zrovna mají nějakou slevovou akci ;-)

18 8
možnosti
DM

S tím, co jste napsal ve svém blogu, pane Preslere, nesouhlasím.

Když projdete touto diskuzí - ve valné většině jsou ti militantní kuřáci. Ani Vaše označení dobroserů, pokud směřuje do řad nekuřáků, nezní moc mírumilovně. No a závěr Vašeho článku, tak ten mně přijde prazvláštní. Proč by měli nekuřáci potvrzovat své argumenty o tom, že hospoda bude prosperovat i bez ohavného čmoudu tím, že si půjdou nechat nalévat pivo za propagační cenu? Tomu tedy moc nerozumím.

Víte, pro hospodu, která "žije" tak, jak ji popisujete, mám ještě jiné vysvětlení než uvádíte. Když přijde pivař, jedno jestli kuřák nebo nekuřák do hospody, zprvu se vede debata klidně. S počtem vypitých piv ovšem stoupá i hladina decibelů. Můžete tomu říkat zábava, já v tom ale vidím opileckou nahluchlost, která za roh té hospody zní jako družná zábava. A že bychom takovou kuřákům, pivařům nepřáli? Jen ať si jí do sytosti užijí.

Víte, do restaurace se jdou nekuřáci hlavně najíst. Posedět, pobavit se, ale hlavně konzumovat cokoliv bez odéru cigaretového dýmu. A ať budete o tom jakkoliv polemizovat, tento prostě smrdí. Takže opak je pravdou - ne nekuřáci, ale často je to právě kuřák, který omezuje své okolí, je sobecký a bezohledný. Ono to ani nejde jinak. Vždyť kuřák je už z podstaty neohleduplný v první řadě k sobě a svému zdraví, jak by mohl být, s tímto přístupem, ohleduplný ke druhým? To je spíše výjimka, která potvrzuje pravidlo.

14 16
možnosti
Foto

jak tak pročítám diskuzi, nejmilitantnější jsou nekuřáci

13 0
možnosti
JN

Příklad: Restaurace U Bláhovky v Brně. Nyní je tam úplný zákaz kouření, a stále nerváno. Pokud tam chcete posedět, doporučuji se objednat nejméně týden dopředu.

9 0
možnosti
OB

Bláhovka je nejvyhlášenější hospoda v Brně. V Brně je spousta hospod nekuřáckých, ale nemaj tam tak dobrý pivo a pečené koleno ;-DEUR^

1 0
možnosti
OB

Já jako kuřák chodím do nekuřácké hospody kvůli pivu, mají ho tam lepší, může mi někdo vysvětlit ten neřešitelný problém, proč tohle nemůžou dělat i nekuřáci a musí se to nařídt zákonem ? ;-DEUR^

12 0
možnosti

Protože zhruba polovina lidí nemá reálnou možnost výběru?

2 12
možnosti
MS

Je zajímavé, že v našem městě se ještě před případným uzákoněním zákazu kouření ve veřejných provozovnách spontánně rozhodlo několik restaurací zavést nekuřácký provoz a dnes to tam hučí stejně, jako když se tam kouřilo. Ptal jsem se jedné majitelky, zda neměla obavy z velkého propadu tržeb. Podle ní se v podstatě potvrdil známý trend, že po zhruba 2 měsících, kdy jdou tržby mírně dolů, se vše srovná a naopak se tržby zvýší.

12 0
možnosti

Představte si, že by kouření v hodpodách bylo od počátku věků zakázáno. A teď se poslanci rozhodli, že povolí kouření v hospodách. Absolutní většina národa by měla dojem, že se zbláznili, protože by povolili zaneřádění veřejných prostor karciogenními látkami. Protože je situace naopak, je tu relativně silná skupina lidí, která tuhle deviaci začala pokládat za normu.

Průšvih je v tom, že velká část z nich si tohle nikdy nepřipustí. Včetně autora, který tu bude uvádět nesmyslné historky.

12 13
možnosti
Foto

Představte si, že jste se narodil jako otrok. Ne skutečný, ale mentální. Pak je pochopitelné, že svobodu vnímáte jako deviaci.

17 3
možnosti
IM

I14v63a63n 85M96i74n94á58ř

7. 10. 2016 12:34

V době která je příznačná úsilovnou ochranou menšin, často na úkor většiny, jsou kuřáci - právě tou jedinou, která je odsouvána na .. samý okraj společnosti !

Proč je kuřákům odpírána možnost mít své hospody ??! Vždyť je to cílená kampaň vůči svobodnému rozhodování ! Považuji za zcela přirozené mít šanci si z obou variant vybrat. Navíc i mezi nekuřáky je spousta těch, kterým - jak vidno kouř nevadí.

Musí v zákazech kouření být prvek posedlé důslednosti - srovnatelný jen s komunistickou zvůlí - odebrat při znárodňování ... ševci verpánek, či truhláři ponk ?!

P.S. Jsem nekuřák.

12 0
možnosti

Nekuřáci nejsou žádná menšina. Jsou nositelé červených svetrů menšina?

Většinou si nemáte šanci vybrat, jestli půjdete do kuřácké či nekuřácké. Ale to už bylo probráno tisíckrát.

3 5
možnosti
TH

Každý jiný argument, než že zákaz kouření v restauracích je nepřípustné zasahování do svobody rozhodování a podnikání je lichý. V současném pojetí zůstává zachována svoboda: kuřáci chodí do začouzených knajp, nekuřáci do vystajlovaných restaurací. Nikdo nikomu neubližuje.

10 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik