Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Tak jak se projeví EET, když začne pád ekonomiky a ta padne, ekonomické cykly jsou realita. Akorát socani utrácí s vírou, že výběr daní se zvýší, ale nezvýší...

2 2
možnosti
HA

Vyber z dani se nemuze zvedat tak rychle, jako uroky z dluhu, ktere hybou motorem ekonomiky - to byste musel vyber z dani zvedat exponencialne.

Na tom je postavena dnesni nemocna ekonomie.

1 0
možnosti
PH

P11a91v78e40l 11H16o84r86á71k

1. 10. 2016 23:29

14x více, než kolik je HDP Německa. To je informace, která stačí k tomu, aby člověk pochopil, jak vypadá virtuální svět "peněz" kolem nás, který budují lidé jako paní Šichtářová. Jen na reálné ekonomice a životě lidí parazitují většinou o něco méně než třeba manažeři jmenované banky. Samozřejmě její popis stavu, nejen v tomto případě, je asi správný. Ona si zřejmě svůj podíl, podle úsměvu na fotkách, ale vůbec nepřipouští. Na rozdíl od jiných, kteří se nám smějí do obličeje naprosto vědomě.

2 3
možnosti
Foto

Jeden americky prezident v minulem stoleti pry rekl, ze kdyby lidi pochopili, jak funguji banky, tak je behem jednoho dne revoluce.

5 0
možnosti
Foto

Je čas nakoupit akcie DB

0 0
možnosti
Foto

Mozna. Kdo akcie DB koupil v patek dopoledne, kdyz kurz byl nejnizsi, tak zatim virtualne vydelal. Do uzaverky burzy v patek vecer ve Frankfurtu cena akcii DB stoupla skoro o dvacet procent. Zisk skoro 20 procent za 6 hodin neni spatna vec.

PD. Zda se, ze pricinou vzestupu ceny akcii bylo, ze US vlada uvazuje snizit pokutu pro DB ze 14 mld. na zhruba 5 mld. US $.

Tezko vsak odhadovat, jak se kurz DB bude vyvijet dal a jak to s DB dopadne.

1 0
možnosti
PZ

No ted uz vime proc Nemecka vlada nahlasila obcanum aby meli zasoby vody a jidla.

15 0
možnosti
VV

Paní Šichtařová,ptám se Vás.Chcete svými články přispět k dalšímu šílenství kolem peněz,nebo proč to píšete?Dáte nám návod co máme dělat například se svým penzijnímpřipojištěním kde je depozitářem DB nebo proč to děláte?Možná,že kdybyste byla tichi stejně se stane to,co se má stát,ale alespoň byste nás nenervovala.

2 19
možnosti
BD

Kdo skočil na trik s penzijním připojištěním má pravděpodobně dost rizikových peněz o které může přijít. Samozřejmě komentáře paní Šichtařové nejsou ekonomické návody. Jsou to jen hezké pohádky neodpovídajcí skutečnostem.Tak se v klidu nenervujte

Když se chcete poučit tak tady : http://www.novarepublika.cz/2016/09/nove-penize-pro-novy-zivot-video.html

to je jiná kategorie děvčat z ekonomky..

1 0
možnosti
JD

J40a86n 82D26ě15t16á90k

1. 10. 2016 2:07

Pokud to zlikviduje makrelu, euro a eu, tak sem s tím!

8 1
možnosti
AP

Mohl by to být kýžený konec této pseudodemokratické EU v čele s Německem, které svou hloupostí ( Merkel, bankéři ) přivádějí Evropu do špatné situace. Německo bylo a je zkáza Evropy.

4 1
možnosti
Foto

No, DB má sice opravdu velké problémy, ale je to příliš velká banka a centrální bankéři se poučili z kolapsu Lehman Brothers. Pochybuji, že nechají DB padnout. Pár es v rukávu ještě mají (např. "vrtulníkové peníze"). Tím spíš, že dnes je finanční systém daleko křehčí než byl v roce 2008. To co jim ale opravdu vyčítám, že za 8 let neudělali nic pro to, aby omezili tyto systémové problémy (konkretně aby došlo k rozbití mamutích bank na velikost, která nebude v případě potíží ohrožovat celosvětové finance).

A ještě aktualitka: dnes na newyorské burze DB +13%

3 0
možnosti

Skutecne je to 14 bilionu?

0 0
možnosti
Foto

MS tvrdi, ze je DB ma v derivatech 41 bilionu eur, coz je 14 nasobek nemeckeho HDP. Nevim ani nikdo vcetne manazeru DB myslim nevi, kolik presne ma DB v derivatech. Mozne, ze skutecne je to tech 41 bilioni eur. DB riskuje jiz par let ve velkem. Pokud jim par riskantnich kroku v minulosti nevyslo, tak mozna manazeri hraji vobank. Pokud jim to vyjde, tak vydelaji. Pokud ne, tak doufaji, ze je nemecky stat (vlastne danovi poplatnici) podpori a banku zachrani. Je to velmi smutne, co banksteri delaji a ze stat neni schopen dostatecnou vhodnou kontrolou tomu predejit.

7 0
možnosti
MK

Akorát, že v roce 2017 žádná hospodářská krize nebude a Vy, paní autorko, do ekonomiky vidíte asi tak, jako dítě na prvním stupni základní školy.

0 18
možnosti
Foto

Problém je v to, že kdo je Markéta Šichtařová ví v ČR prakticky každý, ale kdo jste vy Martine Kudrno?

14 1
možnosti
JM

Kdyby se stalo to, že padne DB a spolu s tm i Euro a následně EU ..... tak by to krátkodobě přineslo problémy, ale dlouhodobě by to byla dobrá věc

21 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články