Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Čtvrt století posloucháme pravici, která nám říká: "Když nás nenecháte dál krást, přijde levice a zvýší vám daně."

A politici levice zase : "Když nás nenecháte dál krást, přijde pravice a zbaví vás vymožeností sociálního státu."

Zjistili jsme ovšem, že ať je tam ten nebo ten, nedostaneme sice koštětem, ale zvýší nám daně a zbaví nás trochy sociálních vymožeností.

A tak pokles počtu voličů pravice není doprovázen nárůstem počtu voličů levice.

Roste jen počet těch, kteří jsou prostě naštvaní.

A ti pak volí protestně - třeba i KSČM nebo ANO - nebo nevolí vůbec.

10 4
možnosti
VH

Lituji Vás. Tolik pesimismu, takové vidění pouze záporů, tolik nechuti - to musí být strašný život.

24 10
možnosti
AK

Je skutečně o tolik lepší život jako na Titanicu?

Ten se už sice potápěl, ale na horní palubě dál hrála hudba a pořád se tančilo...

6 8
možnosti
MC

Napsala jste toho spoustu, ale bez užitku. Bohužel jste nepochopila jediné, že morálka je napravo a to bohužel nepochopil ani V.H. Jediné východisko je být poctivým pravým extrémistou pravicového morálního směru. Uznání tohoto faktu posílí skutečný přirozený altruismus. Ostatní uměle uspořádané revoluční kolektivismy jsou cestou nenávisti, pokrytectví a smrti.

5 4
možnosti
TH

Já bych autorku tak neodsuzoval. Rozhodně z toho nečiší oslava komunistů, na to zde jsou jiní blogeři.

To s těmi nesmyslnými a zbytečnými seriály a reality show, je naprostá pravda. Jak říkal Fešak Hubert: "Je to neslušný a blbne to hlavy!".

15 2
možnosti
VK

Pokrok nám přinesl také dálkový ovladač na televizi a odvál skvosty v podobě jiných hloupých pořadů a seriálů poplatných tehdejšímu režimu.

5 2
možnosti
KC

My jsme totiž nevybudovali kapitalizmus. My jsme vybudovali mafiánský kapitalizmus ! Rozdíl spočívá v tom, že kapitalizmus potřebuje k prosperitě svobodu, právo, demokracii a morálku. To, v čem žijeme my, je postdemokracie, která nemá s právem a svobodou mnoho společného. A že za komunistů bylo v něčem lépe? Bylo, svoboda se však nevybuduje sama a musí se neustále chránit a to je právě to, co nám uniklo. Kromě toho komunizmus je opravdu slepá ulice dějin. Komunizmus prohrál ekonomicky a prohrál i lidsky, tudíž není receptem na štěstí ! To, co máme dnes, není rovněž receptem ani na štěstí, ani na demokracii. Tu musíme nejdříve vybojovat a pak ji chránit jako oko v hlavě!! Teprve pak bude líp. Masaryk řekl, že pravda vítězí, ale dá to fušku ! Nezbývá, než tu fušku podstoupit, aby se pijavice, které přišly nasát pro sebe, zmizely ze scény a to je věčný běh života.

21 0
možnosti
Foto

No vidíte panc Chrastino, já jsem se současnou dobou v celkou spokojen a jenom marně hledám, kde je ten mafiánský kapitalismus a marně pátrám co ten význam znamená. Prožil jsem podstatnou část svého života v komunismu a marně pátrám v čem bylo za komunistů lépe. Odpověď nenalézám.

10 8
možnosti
Foto

"Komunisté byli lumpové, ale stýská se mi po nich." Pochopila jsem vás dobře?

9 7
možnosti
JP

Paní autorko, to je prozření. Ještě jste zapomněla zmínit mrtvé, vyprodukované tímto režimem.

2 1
možnosti
VK

UF, vy jste plačka. Když se ekonomika otevřela, zesílil logicky vliv globalizace se všemi klady a zápory. Bez tohoto otevření NY se na nás jezdili dnes dívat jako na skanzen. To platí i pro toho pána níže.X

8 4
možnosti
FD

Je mi již 7O let,takže jsem celou érou komunizmu prošel.Stále se někdo diví,že komunisti nevymírají.Nevím,kolik let je Vám,ale většinou jsou to lidi,kteří tuto éru nezažili.Že není všechno černobílé a socialismus nebyl jenom úpadek,na to jste si odpověděla sama.Věta.Máme dosud zdravotnictví na dobré úrovni.To jsme ho vybudovali po r.1989?.Možná tomu nevěříte,já určitě ne.A to že jsme měli(a svědčí to i o školství) zdravotnictví dobré,je asi fakt a potvrzuje to i skutečnost,jakou rychlostí nám tady po r.1989 naše za socialismu studující lékaře vybrakovali.Jsem toho názoru(a je mi jeno,že se mnou nebudute souhlasit),že státy na západ od nás již dlouhou dobu nežijí v ekonomice,kterou si dokáží vyrobit.Tu jim tam v dnešní době musí jezdit vyrábět východňáři.Pracovní síla přestala být zbožím.Již jsem to zde uváděl,pokud odejde do zahraničí medik,stojí nás od narození 4 mil. korun z našich daní.Ty do Německa a jiných států odnese.Schovává se to pod pojem volný pohyb osob.Ale nikdo si nechce uvědomit,že pokud tam začne pracovat,vyveze zboží a to se ve slušné společnosti platí.Pro ně je to velmi výhodné.Kdyby byli slušní a zaplatili vždy za každou pracovní sílu,možná by jejich ekonomika těžce plakala.Již jsem zde několikrát žádal,aby mi někdo vysvětlil,co je pracovní trh za ekonomickou kategorii.Snad Vy.

11 4
možnosti
JC

Snad jen, že za čárkou a tečkou se dělá mezera. A mezi větami také! Jinak je to blábol!

4 5
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,76
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik