Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

T41o39m44á22š 24P92a97k

18. 9. 2016 23:40

blbost. lidi jen hledají jen způsob jak své neúspěchy svést na kohokoli jiného, protože se ještě pořád nenaučili být za sebe zodpovědní...

5 0
možnosti
AK

Rozdíl mezi dospělým a dítětem je v tom, že dospělý se o sebe dokáže postarat sám a je za sebe také zodpovědný.

Dítě ne.

Jak ale požadovat dospělé a tedy zodpovědné chování za situace, kdy se zásadně změní podmínky, které nedokážu ovlivnit?

To je pak i dospělý bezradný jako dítě.

Když 12 tisícům horníkům zavřete důl, čeká je v jejich kariéře velký neúspěch.

Opravdu si myslíte, že si za to můžou sami, protože se nenaučili být za sebe zodpovědní?

Anebo je to jen trik, kterým chci udělat z obětí viníky?

1 0
možnosti
JK

Po tom co tady předváděli Nečas a Topolánek jsou komunisté snad jedninou volbou. Lidé nechtějí, aby z nic hpolitici udělali lidi druhé kategorie jen proto, že mají malý příjem.

6 26
možnosti
KV

Jenže, my jsme vybudovali ten hnusný kapitalismus, o kterém se učilo na VUMLu. V západním světě tento druh kapitalismu už dávno nefunguje.

Hlavním důvodem je to, že ho budovali samí předlistopadoví komunisti. Ještě dnes je v parlamentu min. polovina těchto lidí.

Bude to trvat ještě dlouho, než se to změní. Tedy jestli vydržíme.

16 1
možnosti
Foto

Všichni "Slibovači levice i pravice" 26 let jen slibují a slibují a nic kromě pár drobností neplní (protože jim zde za nesplněné sliby vůbec nic nehrozí!). Tak čemu a komu mají občané, kteří od našich politiků léta něco očekávali - vlastně věřit???

2 0
možnosti
Foto

Musíte se zajímat o to, co kdo dělá a ne o to, co vám kdo naslibuje.

2 1
možnosti
PH

P39e10t60r 36H68a14j59d61a

18. 9. 2016 16:04

Velice se mýlíte, kdo chce, nemusí pouze přežívat. Asi budete překvapena, ale žijí tu i lidé, kteří nekradou, nemají nakradeno "z minula" a přesto si užívají "dnešek". Stavět současnou dobu na úroveň minulé vyžaduje notnou dávku otrlosti nebo cynismu.

25 3
možnosti
Foto

.....nebo hlouposti

12 2
možnosti
PK

Všecko je o úhlu pohledu - i na plné obchody se dá dívat tak, že je v nich zboží až moc :-). Zaujal mě taky podrobný popis televizních pořadů, které nestojí za koukání. Ony se přece točí právě kvůli tomu, že se na ně někdo kouká, mj. i autorka těchto kritických řádků. Ale hlavně si myslím, že základním důvodem, proč někdo volí komunisty, je lidská hloupost, která nijak nesouvisí s politickým režimem - vždycky tu byla, je a bude.

30 3
možnosti
Foto

J29a88n28a 89M73a68j53o81v72á

22. 9. 2016 22:47

Taky mne to zaujalo...vůbec nemám šajn o čem je řeč, ač na pár "blbostí" taky (s vědomím, že jsou to blbosti) koukám, takový přehled tedy nemám.

0 0
možnosti
Foto

P84e53t42r 15H79e46s19s

18. 9. 2016 13:31

Vážená autorko, mě se tu žije velmi dobře a to i přes to, že v necelých 48 letech jsem ochrnutý a umírám na ALS. Máme zde svobodu a demokracii. Vše ostatní je na nás. My si o svých životech rozhodujeme sami. Jestli se vám nelíbí televizní program, dívejte se na jiný. že se u nás krade, to nás naučili komunisté, kteří ukradli (znarodnili) všechno co v této zemi mělo nějakou cenu.

24 5
možnosti
SS

Petře, jsem obdobného věku jako Vy, a s ohledem na fakta i životní zkušenosti mohu konstatovat, že tady "to" - co jste si dovolil nazvat demokracií - má do skutečné demokracie hodně, ale opravdu hodně daleko!! Pokud se Vám nelíbí realita, že před ní záměrně zavíráte oči anebo si realitu uvědomujete, ale z nějakého důvodu si namlouváte, že to tady je a bude lepší než za komunistů.. a to neobhajuji komunisty.. nicméně, po letech prožitých /pracovně i rekreací/ v zahraničí na území Evropy, jsem víc než přesvědčen o tom, že i zde se dá dosáhnout demokracie.. ovšem, s charakterově čistými lidmi, což se o většině současných politiků tvrdit nedá.. a s potřebou obohacovat se - krást - nemají komunisti opět nic společného.. je to otázka slabosti lidské povahy a příležitosti, jako takové.. a mnohé krádeže, tady v čechystánu, bylo možné uskutečnit rovněž díky tzv. zákonům, jejichž většinu opět neprosadili komunisti, ale rádoby správní /a potřebám občanům tohoto státu/ nakloněni "modří ptáčci" a další, jim podobní rádoby podnikatelé.. z toho je víc, než zřejmé, že lidské poklesky - zlodějna a hloupost - nesouvisí s politickou orientací daného člověka.. a Vy, Petře, jste reagoval typicky emotivně - jak je blízké lidem s nedostatkem smyslu pro logiku a objektivitu.. a proto je, dle mého názoru, k dosažení demokracie důležité jediné - člověk, s čistým úmyslem a racionálním uvažováním.. a takové můžeme hledat lupou v kterékoli z možných /politických/ stran v čechystánu..

9 6
možnosti
VF

Paní Vlachová, mám 73 let, paměť mně zatím slouží, mohu srovnávat.

Váš pesimismus na mě hodně zapůsobil, tak jsem sedla do stařičkého Favorita a jela jsem se "léčit". Dívám se na domky sousedů, na ulice měst, na parkoviště. V televizi si vybírám z velkého množství pořadů. Jsou věci, co se mně tu nelíbí, ale

nejsem naštvaná.

34 2
možnosti
Foto

To je ten správný přístup. Jak je vidět z profilového fota, autorka se jezdí léčit jinam. Asi proto, že je proti konzumnímu způsobu života :-D

5 1
možnosti
Foto

Zbývá vám mnoho ... nevolit komunisty. Bez ohledu na to, v které straně zrovna jsou.

Problém dnešní doby je, že většina lidí klidně podepíše, co jste napsala, ale pak jdou k volbám a dají hlas zase těm samým bolševikům. Úpadek dnešní doby nezpůsobil kapitalismus, ten tady zatím nikdy nedostal šanci.

30 1
možnosti
PS

P72e86t60r 35S19k46á25c64e43l

18. 9. 2016 22:23

Se zdravým rozumem zde čistý kapitalismus šanci dostane. A výsledkem bude stav podobný, jaký měli naši předkové před rokem 1938. Škoda jen, že jsme se v min. století nechali manipulovat tzv."spojenci" (na Východ i na Západ), počtvrté (roky 1938, 1968 a 1990) se napálit již nenecháme.

1 1
možnosti
AK

Souhlasím s blogem a i shrnutím názoru autorky v poslední větě.

Zbavili jsme se socialismu sovětského typu a to je fajn.

Ale že by mne současný lichvářsko-exekutorsko-mafiánský kapitalismus nějak zvlášť euforizoval, to nemohu říct.

Za mne karmaR^

23 10
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,76
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik