Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Týjo, jsem se orosila s Tebou, ZuzkoR^. Se svými dětmi jsem si poradila, vlastně ani nevím jak (otázkám jsem nakloněná byla jen si to nevybavuju), ale cizím dětem to vysvětlovat, to si nějak neumím představit, z toho mám tiky.

Ze 6. či 7. třídy mám zakořeněnou vzpomínku, kdy nám tělocvikář, suplující za učitelku dějepisu, vysvětlil věcně (brali jsme feudalismus v Čechách a zrušení nevolnictví) právo první noci. Nezabíhal do detailů, jen konstatoval. Další den přišel do třídy, řádsky znechucen, že mu maminka spolužačky (nejmenoval, nemusel) vyhrožovala po telefonu, že nám kazí mravní profil a že to tak nenechá. Vlastně až pak jsem přemýšlela, cože na tom bylo tak pokleslého a nemravného.

Jinak si myslím, jako paní Tomšíčková níže, že dneska se k většině informací děti doberou, podstatně dříve, než bychom chtěli a proto si, na rozdíl od pana Pavelky myslím, že je dobré je informovat citlivě a rozumně, aby jim ten světonázor neformovala média, ale my. A klidně bych začala těmi motýlky;-D

1 0
možnosti
ZS

Dášo, díky za návštěvu:-) a hezký den!

0 0
možnosti
JP

Prosím, učitelé, chraňte dětem jejich věk nevinnosti. Každé 6. dítě je zlikvidováno před narozením, každé druhé manželství se rozpadá, co se dá dětem ještě uchránit?

0 0
možnosti
DV

D84a19v49i63d 56V83l83k

9. 6. 2016 16:10

Jo a na tomhle je vidět jak staromódní a a nemoderní je české školství, kdyby nám to úča pořádně vysvětlila, nemusel jsem po zbytek života marně hledat tajemný bod "G";-D;-D;-D;-D Jinak pančitelko kdybyste potřebovala nějaké doučko(samozřejmě v čistě seriózní, vědecko teoretické, počestné rovině, tak já Vám všecko vysvětlím..

Děkuji za hezký, lidský blog.

0 0
možnosti
ZS

Děkuji za nabídku, coby matka tří dětí, vím přesně jak se "to" dělá:-)

Hezký den!

0 0
možnosti
Foto

My jsme toto probírali v deváté třídě, ale jen povrchně, samotný akt popisován nebyl.:-) Nebylo třeba, nikdo z nás již nebyl bosý, jak se tehdy říkalo těm, kteří nic nevěděli. My věděli vše, byli jsme velká parta a starší ty mladší vždy rádi poučili.

Proto si nemyslím, že je toto třeba vyučovat tak brzy. Každé dítě, bez rozdílu v jaké době se narodilo, je v tomto směru zvídavé a potřebné informace si zjistí.

V televizi vidíme reklamy na vložky, na vaginální problémy a na zvýšení erekce.

Představím si sebe v dětském věku a vybaví se mi vzpomínky jak nerada jsem o těchto tématech mluvila s dospělými a nevěřím, že dnes je tomu jinak. I ti největší rošťáci, kteří dělají mezi sebou na toto téma nemístné poznámky, jsou velmi stydliví, když se dívají spolu s rodiči na tyto upoutávky.

Nepodceňujme mládež, co potřebuje to si zjistí, obzvlášť dnes v době internetu a stejně tak jako my i ze vzájemné komunikace. Proč tedy toto téma otevírat již ve čtvrté třídě, když je tato debata učitelům i žákům nepříjemná.:-(

3 0
možnosti
Foto

:-) a po matematice hezky pěkně úvodní scéna z Nudy v Brně, kdy si Standa Pichlík odroluje z rohlíku mák, aby se nasazovalo ochranářsky lehce... filmy , Zuzko, vážně pomáhaj:-)R^nojo... teprve čtvrtá... tak ještě nic...by v tom měly díťata zmatek.:))

1 0
možnosti
ZS

Tyhle jsou opravdu ještě malí...

Hezký den! a díky za přečtení:-)

1 0
možnosti
VK

Velmi hezky napsáno. :-):-)

2 0
možnosti
ZS

Potěšil jste mě, díky! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
„V okamžiku, kdy jsem pochopila, že dokážu všechno, co si umanu, se můj život obrátil naruby. Životní zkušenosti mi ukázaly, že se nemusím brát vážně a s úsměvem jde všechno líp. Limity, které mám, si tvořím sama ve své hlavě a je jen na mně, jestli je překonám.“

 

Jsem autorkou knih:

Když se dáma rozběhne aneb Ani v padesáti není pozdě

Deník běžkyně v nejlepších letech s podtitulem Co vám o běhání nikdo neřekne,

a knih fejetonů ze života:

Běh života s úsměvem

Diagnóza žena

Když mi budete chtít něco sdělit, můžete napsat: zuzkasouckova@atlas.cz

 

Pokud se vám mé psaní líbí, navštivte také moji fb stránku, kde často glosuji běžné životní situace:

https://www.facebook.com/zuzkasouckovaspisovatelka/?pnref=lhc

Vaše vzkazy mne potěší.