Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Paní Samková měla pravdu a její příměry byly velmi přesné.

35 3
možnosti
SJ

Bohužel, svým příspěvkem neusvědčujete z neznalosti islámu paní Samkovou, ale spíše sám sebe. Vaše argumenty jsou víceméně neomarxistická kliše.

Například vaše tvrzení, že není možno posoudit islám jako celek, protože existuje mnoho různých islámů, v sobě implicitně zahrnuje argument, že extremistické projevy jsou v islámu jen okrajovou záležitostí několika fanatiků, kteří si islám špatně vysvětlují a že existují desítky (stovky, tísíce, milióny?) různým islámů, přičemž řada z nich jsou zcela mírumilovné.

Ovšem každá verze islámu bez výjimky přikazuje následovat jediného boha - Alláha, cestou "dokonalé lidské bytosti" - Mohammeda. "Mohammedova cesta" je dobře zdokladovaná (síra, hadísy) a z hlediska sekulárního Čecha je značně extrémní (vraždy, znásilňování, mučení, genocida, atp.) a víceměné potvrzuje slova paní Samkové.

Že váš výše uvedený argument je zavádějící je patrno i z prohlášení českého orientalisty Petra Pelikána, který na dotaz reportéra ČT zda "..existuje v [islámu] něco, co lze srovnat s českým křesťantvím: velice liberální, lehce sarkastické, a .. velice tolerantní" odpověděl: "...Nic takového v islámu neexistuje. I ty, z našeho hlediska nejliberálnější směry, jsou ve srovnání s naším sekularistickým křesťanstvím... zcela rigidní a fanatické." (viz https://www.youtube.com/watch?v=HwcbFzQ6A5A - čas 10:25 a násl).

28 4
možnosti
SJ

Oprava: čas u videa: 6:37 a násl.

0 0
možnosti
RP

Ano, v něčem máte pravdu, Indonésie při návštěvě působí velice mírumilovně, zrovna tak i některé státy kde žijí umírnění muslimové. A buďme rádi , že se tam nenajde fanatik , který národ probudí k důslednému vyznávají islámu. Ale stačí pár nespokojených a začnou mít problémy. Islám by neměl v Evropě být, ale skutečnost je už jiná teď je na jednotlivých státech jak se s tím vypořádají.

9 0
možnosti
JS

Bohužel, i když se to na první pohled nezdá, Indonésie má velké problémy s terorismem. Do médií se dostanou jen fatální události. Například v roce 2002 islamisté v Indonésii zavraždili přes dvě stovky lidí, z toho více než 150 turistů. Jen letos už Indonésie zaznamenala několik islamistických teroristických útoků, nejhorší se odehrál letos v lednu se sedmi mrtvými a desítkami zraněných. Například buddhisté netvoří v Indonésii ani jedno procento obyvatel, přesto jejich chrámy zažily již několik bombových útoků (například v roce 2013 v Kebun Jeruk v Jakartě). V indonésii dokonce probíhaly demonstrace muslimů, které doslovně vyzývaly k vyhubení indonésských buddhistů. Indonéský ministr pro náboženství vyjádřil nad útoky lítost slovy, že útočníci "nerespektovali posvátnost svatého měsíce Ramadánu". Místo, aby jednoznačně řekl, že šlo o vrahy, pro které není žádná omluva, tak mele něco o svatém Ramadánu. To je jen důkaz toho, že společnost pod vlivem islámu dříve či později směřuje do zkázy.

19 0
možnosti
Foto

plácla bych tu něco o turcích a papežích a nebylo by to asi značně seriózní... Nemám tohle bytostně ráda, netěší mne, jak se ukřičené ženy zaslouží o devalvaci ženského, jemnocitného a moudrého fenoménu v politice, jehož je třeba... a to neznamená, že si neumějí hájit svůj pevný názor... Nemám ráda tyhle projevy - vyhrát a zviditelnit se ... laciným populistickým způsobem, který ve stádovitém uvažování i na ženy umírněné a s obdivuhodným kritickým myšlením , může zase hodit jediný pytel..Ženská v politiceRv. KS mi v diskuzích stačila tak dvakrát. Mám raději jiné.

Karma.

7 18
možnosti
JS

Ano, paní Samková vyhrála. Vyhrála kolosální řadu problémů, které se na ní teď valí. Aneb jak lacině přijít k životnímu průsešvihu.

Proč se nikdo z těch, kdo Samkovou kritizují, nechtějí vyjádřit PŘESNĚ k tomu, co Samková řekla? Vy místo k tématu islámu (jde nebo nejde o destruktivní kult?) hovoříte o jakési "devalvaci ženského, jemnocitného a moudrého..." Tak se podíváme, co na to říká závazný pramen islámu, tedy Korán (Súra Ženy, verš 34). Tam přímo sám Allah stanovuje závazný zákon, kterým se muži musejí řídit: "A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je!"

To je panečku jemnocitnost, kam se hrabe naše Deklarace lidských práv, že.

Z Vašeho jemnocitného hlediska by bylo nejlepší Samkovou asi ukamenovat, ne?

24 1
možnosti
ZB

Karma.Pro všechny zdejší "vlastence" je ted Samková hrdinkou a to i přesto,že většina z nich ví,že Samková je jen nechutná karieristka,která je ochotná plácnout jakýkoliv nesmysl,aby se "vlastencum" zalíbila...

10 27
možnosti
Foto

Jde vidět, že jste úplně odtržen od reality. Nebydlíte v zahraničí, že jste tak mimo? Paní Samková nikdy neříkala to, co chce slyšet většina, nebo dokonce "vlastenci" jak píšete a jak je chápete Vy. Zkuste si něco o paní doktorce zjistit.

1 0
možnosti
JS

Problém je v tom, že klíčovou postavou pro všechny formy islámu je osoba Proroka Muhammada. A ten například roku 627 nechal useknout hlavu všem medínským Židům, což bylo asi sedm set osob. Museli si předtím vykopat obrovský hrob podél medínského náměstí a do něj pak byla jejich těla svržena. Podobným způsobem Muhammad naložil i s jinými židovskými komunitami v oblasti. A nejen židovskými. Co mně to jenom připomíná?

Každý muslim MUSÍ považovat Muhammada za nejlepšího člověka, který kdy žil na Zemi. Je to miláček Allahův, Pečeť všech Proroků a nejvyšší Zvěstovatel Allahova Slova. Každý jeho čin je svatý.

Pro nás není důležité, co o Muhammadovi ví nějaký negramotný muslim v Africe nebo nějaký vlažný muslim v Evropě. Podstatné je, co o něm vědí muslimové, kteří chtějí ctít odkaz svého Proroka do důsledků. A to je právě podstata islámu. Skutečně si myslíte, že srování islámu s nacismem je vedle výše uvedených skutečností přehnané?

Proč se snažil zakladatel moderního Turecka K. M. Atatürk zcela vykořenit islám z Turecka? Vyháněl islámské duchovní ze země, zakázal fezy, zrušil mnohoženství, zrušil islámský letopočet a zavedl evropský atd. atd. atd.? Právě proto, že věděl, že stát, v němž hraje dominantní úlohu islám, bude dříve či později bojovat s kolosálními společenskými problémy, které ho budou rozvracet zevnitř. Můžeme to pozorovat VE VŠECH zemích světa, kde nějakou úlohu hraje nebo hrál islám.

Máme tyto skutečnosti ignorovat a zavírat před nimi oči?

59 4
možnosti
AG

Pane Svobodo jen bych si Vás dovolil opravit v konci tohoto zavádějícího příspěvku.

Atatürk z toho, co jste jmenoval zakázal jen málo, to mnohoženství ano a ten zbytek ?No jak bych to řekl kulantně spíše to doporučil než zakázal. Duchovní vyhnal právě ty radikální nesnášenlivé fanatiky. A věděl hlavně to, že stát ve kterém hraje dominantní úlohu jakékoliv náboženství je problematický. On usiloval o sekulární stát , kde je od sebe oddělená víra a státní správa.

3 0
možnosti
Foto

V demokratické společnosti si dovolila paní Samková jasně vyjádřit svůj názor, který považuji za názor naprosté většiny.. to je celé.

Ale zřejmě je nedemokratické vyjadřovat názory v demokratické společnosti. Možná jasně vyjádřit názor je dnes u nás považováno i za fašismus, nacismus - nevím, co si zase kdo vymyslí, ale zde je již možné všechno.

Umírněný terorista je pořád terorista, odnože islámu jsou pořád islám.. a pokud je nějaká kultura vyspělá a má hluboké kořeny, tak to ctím - ale je mi podivné, že tato kultura i nadále zastává dogmaticky geocentrické uspořádání vesmíru a žena není považována za člověka a v právu takové kultury je jasně ukotveno, že je správné ji bít....za normální je považován sex s dětmi, se zvířaty.."

Autore, co tím článkem chcete vlastně sdělit? Obhajujete neobhajitelné a rozmělňujete jasná fakta.. víc takových jako vy a za chvíli mé dcery budou chodit do jedné v burce ani nevzdychnou..Rv (možná i kočka)

44 5
možnosti
RC

Autor tim chce rici, ze je zvykem na uzemi drive ovladanem Sovetskym svazem pouzivat prirovnani k fasismu a nacismu, pokud se chce poukazat, ze je neco hodne spatne. A pritom se srovnava neco, co srovnat nejde.

1 3
možnosti
PK

Ambice islámu i v zemích, které pan Šarapatka považuje za "rozumné" podstatně stouply - např. Indonesie. Turecko jsme také považovali za zemi velkého Aty.

23 0
možnosti
Foto

Jakou odpověď dostanete, když se toho "jiného islámu" zeptáte, zda je správné podřezávat nevěřící? a) je to špatné nebo b) my to neděláme?

Obávám se, že odpověď a) nedostanete.

Nebo jakou odpověď dostanete, když se jich zeptáte, co soudí o výroku Mahátmá Gándího, že by se židovská otázka nejlépe vyřešila tak, kdyby se všichni Židi domluvili a jeden den spáchali sebevraždu.

Myslíte, že vám řeknou něco jiného, než "to je skvělý nápad"?

26 2
možnosti
KM

Tak se jich zeptejte a hned budete vědět víc.

1 10
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik