Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZW

islám jako náboženství problém není. Problém je islám jako komplexní ideologie, spojující náboženství s povinností expanze a vytvoření útvaru, který se řídí právním systémem šaría. Nesmíme zapomínat, že Mohamed nebyl jen tak nějaký náboženský prorok, ale že to byl v první řadě sjednotitel země, dobyvatel a vládce. Jeho cílem nebylo vytvořit náboženství, které by jednotlivci vyznávali někde soukromě, ale komplexní systém řízení státu, které by zastřešovalo kromě náboženství i zákoník, systém veřejné správy, ekonomiky a podobně. Tyhle části od islámu nelze oddělit, jsou jeho nedílnou součástí.

9 1
možnosti
MK

pane Šarapatko, děkujeme Vám, že jste nás poučil a novém přístupu k islámu. My ho slyšíme sic každý den a přesto odmítáme váš názor, ale to je věc jiná.

1) ignorujete fakt, že v Evropě je na vzestupu zejména ta wahabistická varianta - SA a Katar financují právě tuto verzi (akorát stoupenci vašeho světonázoru ho označují za jejich příspěvek solidarity k běžencům)

2) ignorujete nepohodlný fakt, že s migranty z těchto kulturních končin, jde ruku v ruce zvýšená kriminalita, zejména v sexuální oblasti

3) islám sic je rozdroben - ale je to stále islám. Sunité i šiíté si hlav řežou od počátků, ale vždy se dokáží spojit, pokud mají externího nepřítele

4) islám ODPORUJE základní listině lidských práv a svobod - že se to nehodí do krámu je věc jedna, zakazovat, bagatelizovat a nálepkovat kritiku tohoto faktu jako xenofobii je odpornost, která se vymstí všem

5) islám prochází svou fází vzestupu - užiteční ****** jako vy, jim pomáhají udržet si své názory a jít do toho s vervou (myšlenka, že vás pak odmění je naivní a už na ni doplatilo mnoho jiných vítačů)

Takže je hezké, že jste ve své eseji zesměšnil faktografickou "nesprávnost", nicméně vaše garda nikdy žádné argumenty nepředkládá (protože nemá jaké, proto povinná solidarita apod)

14 1
možnosti
OB

Já s Vámi souhlasím, osobně si myslím že se vytváří umělý nepřítel s cílem ořezaní svobod západní společnosti a zavedení totalitního státu (stačí se podívat co se děje, omezování držení zbraní, omezování svobody slova apod.), ta nenávist je uměle živená na obou stranách. Musíte si uvědomit, že migrantská krize je uměle vyvolaná a řízená, ti lidé co jsem jdou jsou placení lidé a mají jediný cíl udělat v Evropě chaos a je to útok na národní státy, já je tady taky nechci a pokud se chovají tak jak se chovají, támhle je hranice našeho státu, deportace a doživotní zákaz vstupu na naše území, nemám s tím žádný problém, ale proč mám k vůli tomu nenávidět další miliardy muslimů. Pokud se podíváte na muslimské země kde je nejtvrdší diktatura, tak zjistíte že jsou to největší kamarádi západu např. SA, a naopak země kde mají ženy stejná práva jako muži a žili tam křesťané a muslimové po jednom boku jsou rozvraceny a dehonestovány např. Sýrie. Pokud někdo prohlásí islám v ČR nechci, tak ten člověk nemá o islámu ani páru, pokud někdo řekne nechceme tady šáriu, tak mu řeknu plně s Vámi souhlasím, ale myslím si že mladí muslimové nechtějí žít dle šária, stačí si o tom s nimi popovídat a ne poslouchat lidi kteří je nemají rádi :-)

5 1
možnosti
JS

souhlasím ve všech bodech R^

0 0
možnosti
VM

Já plně sdílím názor paní Samkové. Bohudík, je nás v zemi většina. A sprvními imigranty a jejich trestnou činnosté nás bude jenom přibývat. Ale Váš názor Vám neberu. jak by to vypadalo, kdybychom měli všichni na všechno stejné názory. A ještě jeden postřeh. Pravdu neumlčíte, ani neukecáte. Hezký den.

22 6
možnosti
LJ

Ze vas je vetsina jste si vycucal buhviodkud. Stejne jako jini demagogove mate tendeci generalizovat abyste nemusel pouzit nedejboze nejake argumenty.

3 3
možnosti
TC
JS

Samková měla patrně na mysli wahabistickou formu. Stejne tak ale byli i dobří členové NSDAP ;-)

8 2
možnosti
LJ

Samkova tedy mysli A rika B. V tom pripade neni treba ji poslouchat.

1 0
možnosti
Foto

O45t38a 23B10l11a13ž24e21k

1. 6. 2016 23:31

Kdybyste pane Šarapatko na fotce tu levou ručku pozvedl tak o 10 cm výš - bylo by to ještě působivější - jaksi víc od srdce.

4 3
možnosti
DK

Je mi srdečně jedno, kolik islámů existuje.

Pro mne je důležité, co je všechny spojuje, a to je nepřehlédnutelné.

31 1
možnosti
JR

J91a27r36a 60R46a71n25k

2. 6. 2016 2:41

Dnes s autorem souhlasim, urcite zna "islam" jako viru lepe, nez pani Samkova a spousta diskutujicich.

7 10
možnosti
OS

Přesně tak. Neexistuje jeden islám, stejně, jako neexistuje jeden fašismus.

Počkat...

18 2
možnosti
Foto

Kdo vyjádří názor většiny je mimo. Zajímavé !

18 2
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik