Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To už je ale dost recyklované, že?

3 4
možnosti
LN
Foto

Párdepeší z té doby opsaných z knihy Československo v poválečné době, kterou vyydala UniverzitaKarlova v roce 2004 : Ministerstvo obrany ČSR Dne 3.09.1945 : Po zrušeníruských velitelů města páchají rudoarmějci takový rozsah nepřístojností vpohraničí, obyvatelstvo žije v neustálém strachu a úzkostech. Spáchané škody nebude ani za dlouhou dobunahradit. Čeští lidé ( před činností rudé armády) se chtějí vystěhovat( Žatec)rudoarmějci loupí v bytech, při přestřelce čtyři Češi zastřeleni( Podmokly)Rudá armáda zabila dva lidi ( Vilsnice) Ministerstvo vnitra Bělina :Dovoluji si zdvořile sděliti, že je velké zklamání nad chováním rudoarmějců.Kradou vše, co jim přijde do cesty. Lidé říkají, že za celých šest let co bylizde Němci, nic podobného se nestalo. Berou hodinky, kradou šatstvo, potraviny,žádají vodku vyhrožují revolverem, nebude-li vyhověno. Znásilňují naše ženy a dívky.Rozčarování nabývá hrozivých rozměrů.

7 3
možnosti
Foto

Proč Květě Legátové nevěřit Želary... ctím životy položené za svobodu, ale tohle v paměti mám... Na internátě v patnácti hrůzná vyprávění spolužačky,co měla od své babičky ze vsi...od Kroměříže ,dost - bohužel - osobních informací. A pokud se nemýlím, abych nedělala kachny...domnívám se, že cosi bylo i v životě krásné paní Květy Fialové

7 1
možnosti
Foto

Ve státní bance oproti roku 1939 přebývalo 4 tuny zlata.Protože se nedařilo prokázat, jako zisk předválečný Rusko je prohlásilo zaválečnou kořist a přes protesty v březnu 1946 přijela eskorta z Vídněa odvezla 3, 5 tuny zlata. ČR se zavázalo vydržovat Sovětská vojska kromě potravin a k tomu vytiskla korunovépoukázky ve výši 8 milionů jednotek. 4 miliony dostala sovětská strana a 4miliony jednotek si ponechala česká strana. Po odchodu sovětský vojsk seukázalo, že sovětská strana má o jeden milion poukázek víc. Byla vládoupožádaná náhrada za tyto poukázka a sovětská strana nám vyčíslila, že je to zaopravy mostů v Bratislavě a tak dál. Na to naše strana vyčíslila škodu,která byla československy způsobena a to jak materiální, tak i morální(znásilněné ženy). Nakonec se vše smetlo ze stolu.

6 1
možnosti
Foto

Jsou to paradoxy. Vymohlo se Československo v předválečných hranicích, ale de facto si oba spojenci dělali nárok na majetek v pohraničí. Jak Sověti, tak Američané. Sověti brali všechno, protože logicky doma nic neměli, všechno bylo roztřískané Američané brali jen to, co mělo pro ně spíše technologický a zpravodajský význam.

2 2
možnosti