Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Domnívám se (pro paní Janků), že pan Polický ministru Chovancovi vyčítá hlavně to, že pan ministr nesdílí extremistické, sluníčkářské názory pana Polického, který by přijímal kohokoliv odkudkoliv a je jedno jestli ten jedinec tady chce nebo nechce být.

10 1
možnosti
Foto

Domníváte se špatně.

1/ Nejsem pro přijímání kohokoliv odkudkoliv

2/ Ministrovi vyčítám, že nedodržel sliby dané Českou republikou a že se řídí principem "kolektivní viny", který je v demokracii nepřípustný

0 7
možnosti
JB

Blázinec to všechno je a Vy ho ještě umocňujete.

2 1
možnosti

P11e54t12r 48Č94e27j27k97a

8. 4. 2016 13:17

Pane Polický, opět pláčete na úplně chybném hrobě.

Pochopitelně, že rozhodnutí o poskytnutí azylu je věcí státních orgánů, ovšem chybou nebylo poskytnutí azylu těmto lidem, chybou byl charakter některých z nich.... Omyly se stávají, ale i podle stránek Nadačního fondu Generace 21 - výběr daných lidí obstáraval Nadační fond za pomoci místního spolupracovníka. O každé žádosti o azyl rozhoduje orgán podřízený ministerstvu vnitra..... a rozhoduje na základě informací, které jsou mu předloženy. Já osobně vůči tomu projektu byl skeptický od začátku - předpokládal jsem, že nějak obdobně dopadne, ale vyzývat k rezignaci ministra vnitra, který zareagoval nejrychleji a nejlogičtěji, jak mohl.... opravdu nevidím, kde udělalo vnitro, nebo on jako ministr, nebo vláda chybu. Oni rozhodli o jejich přijetí na základě informací zajištěných a ověřených NF G21 - bylo to humanitární vstřícné gesto, které bylo zneužito - a tak se nyní projekt zastavil. Co na tom je sakra špatně?

14 1
možnosti
Foto

Každého uprchlíka prověřovaly bezpečnostní složky. Nadační fond dal návrh komu poskytnout azyl, ale schvalovalo je ministerstvo vnitra.

Azyl přislíbila Česká vláda. Česká vláda uděluje azyl, Česká vláda slíbila přijmout celkem 400 lidí. na přijetí prvních 153 se podílel i prostředník-Generace 21, ale zodpovědnost má Česká vláda, respektive ministerstvo vnitra.

0 7
možnosti
JS

Vy jste zapomněl na jednu podstatnou věc. Pokud ti takzvaní uprchlíci mají ve svých hlavách naprogramováno slovo "Německo", tak s tím nic neudělá ani ten nejlepší ministr na světě. Názorně to ukazuje příklad syrských uprchlíků s těžce nemocnými dětmi, které naše země dovezla minulý rok, přičemž těm rodinám zajistila nejen ubytování v bytech, ale také nákladnou léčbu jejich dětí. Hádejte kde ty rodiny teď jsou. Můžete jen jednou, protože to není tak těžké. Neuvěřitelné je, že jedna z těch rodin při svém útěku do Německa ohrozila život svého nemocného dítěte a ještě neuvěřitelnější je, že zatímco u nás žili v bytě, v Německu jsou ve stanu.

Způsob myšlení těchto lidí je pro nás těžko pochopitelný. Vy píšete, že "pokračování ministra Chovance ve funkci nedává smysl". Ve skutečnosti nedává smysl, abychom se snažili o naplnění nějakých uprchlických kvót, protože to můžeme udělat buď tím, že uprchlíky přinutíme násilím a nebo je nějak luxusně uplatíme. Obojí je zcela absurdní. Stejně jako Vaše výzva k demisi ministra Chovance.

19 1
možnosti
Foto

Nemyslím si, že by to s tím naprogramováním byla prava. Ostatně neodešli všichni.

Ale i kdyby tomu tak bylo tak Česká republika se zavázala těch 64 lidí příjmout a slíbila jim azyl. Ve slušné společnosti se závazky a sliby dodržují. nehledě za to, že těch 64 lidí se nijak neprovinilo a přesto byli potrestáni. To je nepřijatelné.

0 4
možnosti
EK

Prosím Vás, ten pan Polický, jako fyzická osoba, skutečně existuje?

13 1
možnosti
Foto

Paní Evo, tento do všech stran kulaťoučký človíček opravdu fyzikálně existuje a v civilu je stejný ondoň, jako ve svých článcích.

0 1
možnosti

Polický je taká komická postavička neomarxistickej scény.

6 1
možnosti
JV

J93i42ř59í 83V33a88c67a

8. 4. 2016 11:49

Myslím, že demisi by měli podat sluničkáři

7 2
možnosti
Foto

Jeví se mi zastavení projektu poněkud ukvapeným, zvláště pokud se týká lidí, kteří už si třeba zakoupili letenky.

2 1
možnosti
MS

Pane Polický, dnes jsem Vám dal karmu. Nesouhlasím sice se vším co jste napsal, ale má to hlavu i patuR^

4 1
možnosti
Foto

Děkuji a vážím si toho:-)

0 1
možnosti
TB

Tak dnes bych i náhodou s něčím souhlasil.

1. špatný výběr uprchlíků, 2. je sviňárna zrušit přesídlení těm, co ho už měli slíbeno...

Na druhé straně to alespoň ukázalo jací vychcánkové jsou Arabové zač a že to rozhodně nejsou žádní chudáci, kteří by utíkali před opravdovou válkou....

10 0
možnosti
Foto

Ukázalo se, že někteří Arabové zneužili situaci-to je pravda, ale zároveň se ukázalo, že většina přijala azyl tam kde jim byl umožněn.

Část z nich se snažila ze situace "vytřískat co nejvíce", ale to neznamená, že neutíkají před válkou a vůbec nic to neukazuje o těch ostatních co situaci nezneužívají.

0 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.