Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

S tou pedagogikou je to normalni, taky sem ze zacatku cumel proc to chtej vedet..neresit, zaradej si to a vic moc neresej, dulezitej je nas pocit uvnitr, a ten se samo meni, den ode dne, hodinu od..takze si spis pracovat na sobe, zvnejsku ale i uvnitr;*)

1 0
možnosti
JV

K nedávným 60-ti nám jsem si sama dala dárek a to "co 1 rok, to 1 km". Mám narozeniny mezi vánočními svátky, tak to byl i tak trochu můj dárek pod stromeček - bezva !!! Věk není o letech, ale o tom, jak slouží zdraví, jak se cítíme a možná i tak trochu o tom, jak vypadáme. Já mám ráda život, pohyb, přírodu a dělám hlavně i něco pro své zdraví (cvičení, zumba, kolo, turistika, plavání), snažím se dodržovat zdravou životosprávu. Do zrcadla se moc nedívám a když, tak jen opravdu krátce a tomu, kdo tam na mne jukne, tak říkám, že je vždy ta nekrásnější bytost na světě. A tak přeju i vám, Lucie, aby jste stárnutí (ve vašem věku bych to tak ještě vůbec nenazývala) brala s nadhledem a pokud vám budou roky sice přibývat, ale budete zdravá, tak se máte pořád ještě na co těšit - čeká vás mnoho krásných narozenin, a věřte, že stárnou se začíná od 80-ti a to máme obě ještě straaaaašně moc času :-) !

3 0
možnosti
Foto

Asi jak vnímám změny, které s sebou věk přináší, tak je analyzuju. Byť jde o přirozený vývoj, tak se asi těm změnám asi nějak podvědomě bráním. Určitě v tom hraje roli i to, že jsem v každodenním kontaktu s náctiletými. Děkuji za reakci :)

0 0
možnosti
JV

S náctiletými jsem pracovala téměř 15 let (vychovatelka) a dodnes s nimi mám velmi dobré vztahy (srazy, maily...). Ani po 35 letech neřešíme věkový rozdíl a nikdy jsme ho neřešili....

2 0
možnosti
Foto

Pěkný večer, milá kolegyně Lucie,

děkuji za velmi pěkný a výstižný blog. Dávám R^

Mně se líbí, co píšete, protože se nebojím přiznat, že ačkoliv také nemám ráda, když se v sobě člověk "vrtá", tak se s přicházejícími léty mění naše tělo a tvář - a my se tomu musíme nějak postavit. Nejdřív je to šok, pak se s přibývajícími změnami člověk postupně smiřuje a pak a odstupem času se s nimi člověk naučí žít a může je přehlížet, nebo je prostě hodit za hlavu s tím, že - tak to prostě je.

Jsem o pár let starší a rozumím a chápu to, nad čím se zamýšlíte...

Přeji příjemný večer a nadhled a optimismus! Rebeka ;-)

3 0
možnosti
VM

V14i10o12l89a 59M84o37d46r83á

13. 3. 2016 18:47

A proč vlastně chcete držet krok s mládím? Každému přibývají léta, to je přirozené, není zač se stydět. A každý věk má svá pro a proti. Na tom současném kultu dětství a mládí je něco nezdravého.

2 0
možnosti
EK

Třeba je na zajíčky... Jako nevím, jen tak mě to napadlo, že tak řeší, že je jí trochu přes třicet. Nevím co bude dělat, až jí bude 60...

1 0
možnosti
Foto

Z toho si autorko celkem nic moc nedělejte. U mužskejch (tedy přesněji mladých pánů či chlapů) platí s posunem o pět let dopředu něco velmi podobného. Tedy přesněji - "muž, který se ve svých 35 letech ráno probudí a nic ho nebolí, tak je pravděpodobně mrtvý...!" ;-D

3 0
možnosti
Foto

Jsem ráda, že podobné "problémy" netrápí jenom něžné pohlaví. Děkuji za reakci :)

0 1
možnosti
Foto

Prijedte do Spanelska, tady se tyhle veci resi az po ctyricitce :D

4 0
možnosti
Foto

J41a27n73a 84M17a25j43o47v97á

13. 3. 2016 23:44

A není i to brzy?

1 0
možnosti

Lucie, jsem o dost starší než Vy, a ve Vašem věku by mě vůbec nenapadlo řešit stárnutí. Na to jsem neměla čas. A teď, když to fakt přišlo to neřeším taky. Mám takové životní krédo, že co nemůžu změnit, s tím se co nejrychleji smířím. Protože jiná cesta není. Ale co si můžu udržet je mladá duše. A tu si hýčkám:-)

8 0
možnosti
Foto

Děkuji za inspirativní názor :)

1 1
možnosti
Foto

Ó, sladkých pětatřicet! To teprve dospíváte, rozhodně ještě nestárnete.

Na otázku "Kolik vám je, paní učitelko?" odpovídám žákům, že jsem starší než oni a mladší než černé uhlí ;-)

7 0
možnosti
Foto

Děkuji :-) Nějakou takovou větu si budu muset pro své studenty taky nachystat ;-D

2 1
možnosti
Foto

Děkuji za reakci. Vnitřně se cítím samozřejmě na dvacet, i když my ženy máme asi holt vnitřní a vnější spokojenost provázanou. Snad se jednou od toho oprostím a budu si užívat svou zralost bez stresu. ;-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik