Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Vy asi nechápete,že zabít zvíře kvůli jídlu a zabít zvíře jen proto,že nám doma překáží je dost rozdíl.Každý útok na muslimy je prostě dobrý,co na tom,že stejný způsob zabíjení provádějí i židé.Jak se mordují zvířata na českých vesnicích,to už je kapitola sama pro sebe....

5 22
možnosti
EM

Pokud jim jde pouze o jídlo, proč potom nějaké středověké rituály?

12 0
možnosti
PB

..... před tejdnem sem sa přidal ke konfuciánům a my, Číňani, jak všeci vijou, kočky netopíme, ale rovnou je hážem do hrnca s vaříci vodou,- ...... tak možná by ti týrači koček mohli konvertovat a nemusijou do krimu, žejo V!

5 1
možnosti
PV

P57e72t96r 18V12a86l74a

11. 3. 2016 16:07

Když už jsme u týrání zvířat, muslimské rituály ani zdaleka nedosahují "úrovně" čínského zacházení s němými tvářemi. Vy, zemanovští odpůrci včeho islámského, nebuďte pokrytečtí a v první řadě vyzvěte svého prezidenta, ať pořádně seřve čínského prezidenta - a pak teprve se tu budeme mít o čem bavit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 4
možnosti
EM

Asi jste přehlédl, že tady je řeč o českém zákonu.

2 0
možnosti
EM

Podle stejné logiky povolí muslimům také kamenovaní? Jsou věci, které do dnešní doby nepatří, středověké praktiky se nemohou zaštiťovat žádným náboženstvím.

32 3
možnosti
ZH

Madam, byla jste někdy na vsi? Jak myslíte, že se zabíjejí kůzlata v České katotické domácnosti? Správně, po středověkém způsobu jim někdo, kto to dělá nejvejš 2x do roka propižlá krk. To halal porážku může dělat jen profík se zkouškama, jedním řezem a speciálním nožem. Takže pokuď se jedná o tohle, tak je muslimská porážka milosrdnější. A nemontujte do toho nějaké kamenování, které je prakticky všude i v muslimských zemích zakázané. :-)

8 3
možnosti

Souhlas. Takový "zvěrstva" do naší země už nepatří. To ať si dělají doma.

Já když byl v Palestině o jedněch Vánocích, tak to tam na trhu docela smrdělo, protože tam bylo tou dobou stále dost teplo a po stolem se u stánku válely ovčí hlavy, krev stékala strouhou v písku kdoví kam a u vedlejších stánků prodávali koberce pochybné kvality nebo koření a ovoce, jako by se nechumelilo. No nic jsem jim neříkal, byl jsem tam jako turista na návštěvě, ale tady doma bych je s tím hnal.

9 1
možnosti
JN

A co by jste jim chtěl říkat? Třeba to, co říkáte u nás v obchodě panu majiteli, když jste zrovna sáhl do bedýnky s cibulí a ouha - nějak se vám zabořily ruce do shnilotiny? Když doma rozbalíte balíček s masem a ono je pistáciové a zvláštně sladce "voní"? Jaký je v tom rozdíl?

A ještě jedna poznámka: co myslíte, ty "koberce pochybné kvality" byly horší než ty z möbelixu?

1 1
možnosti
MM

Ty dva příklady (rituální zabití zvířete v židovské a muslimské tradici a topení koťat) mají ještě jiný aspekt, kterný jste nezahrnul do svých úvah. Zatímco v prvním případě se jedná o zabití zvířete kvůli jídlu, v druhém jde o zbavení se nepotřebné bytosti. V tom vidím malinko rozdíl, nehledě na to, že podříznutí krčních tepen vede zpravidla velmi rychle ke ztrátě vědomí a rychlé smrti, kdežto "amatérské" topení může být relativně zdlouhavý a strastiplný způsob umírání.. Ať už je to jakkoliv, halal a košér mají vyjímku ze zákona, jde o jakousi toleranci tisícileté náboženské praxe, a s tím můžeme nebo nemusíme souhlasit..

5 4
možnosti
PV

P98e96t83r 30V33a24l43a

11. 3. 2016 15:54

Bravo!!! Velevýstižná poznámka! Usmrcení a usmrcení nemusí být vždy to samé. Kupř. lékař dopustivší se nelegální, ale jinak pochopitelné eutanázie - a úkladná vražda masového vraha - to také není zdaleka to samé. Když už společnost rozlišuje mezi mnoha způsoby a motivy usmrcení lidí, proč není schopna rozlišovat totéž i u zvířat? Tam také platí, že dělají-li dva totéž, není to vždy totéž! Když třebas myslivec skolí zvěř, která je pak potravně upotřebena - a když zazobaný blbeček, jenž neví co s penězi, skolí v Africe krásné exotické zvíře jen tak pro zábavu - také to nebude znít stejně!!!

2 2
možnosti
MK

Mně se ty halal, nebo jak se ty porážky nazývají, silně nelíbí. Výjimky ze zákona se na základě jakési víry povolovat nemají. Pokud maso evropsky poraženého zvířete nemohou pozřít, ať jsou tedy tam, kde je poraženo po jejich. Dnes je to porážka zvířat a zítra to může být "porážka" lidí taky z náboženských důvodůRv

32 3
možnosti
AK

Rituální vraždy už jsou přece vyřešené, udělaly se z nich pověry a hotovo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5173x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)