Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Pro živnostníky se papírově jedna věc změnila k lepšímu a to živnostencké oprávnění. Dříve bylo nutno za zřízení každé živnosti platit zvlášť, dnes to neplatí, dnes by tam při zřízení živnosti mohli teoreticky zaškrtat všechny živnosti (teoreticky) za jeden popatek.

0 0
možnosti
JV

To co jste psal o odborech, to je uplne vedle. Castejsimi stavkami bychom zapad urcite nedohnali. Mozna tak ve Skode M.B. Vetsina ceskych firem by se ale polozila. . . .Trik spociva v necem jinem! Mit hodne vysokou korunu a pritom UDRZET uroven exportu!Na tohle zatim nestacime. Hned se nam zacnou exporty hroutit, pac nestacime s produktivitou a pridanou hodnotou.

4 1
možnosti
JK

Zapomínáte na jeden zásadní problém. I kdybychom měli výkonnost Němců, nedoženeme je, pokud oni výkonnost nesníží. A pokud by oni snížili, kvůli provázanosti s Německem bychom šli dolů také. Neruda nebyl ekonom, ale ten jeho citát se na tohle hodí.

3 0
možnosti
MB

No, je to poněkud zjednodušené a občas jsou použity zlidovělé argumenty.

Ten problém byl především v zásadní změně podmínek, nutném přerušení určité kontinuity práva, pochopitelné nepřipravenosti příslušných institucí, nedostatečných zkušenostech, všeobecné morálce a zakořeněných stereotypech.

Privatizace byla nezbytná a nezbytně sebou nesla určité ztráty (ale rovněž přínosy). Dala se udělat takto, nebo trochu jinak...ale v každém případě by to bylo s podobných efektem (viz. privatizace v jiných postkomunistických zemích).

Sanování bank je dnes vydáváno za jednoznačnou chybu. Chybí srovnání, jak by ekonomika unesla odtržení od financování. Mimochodem, od finanční krize 2008 dodnes centrální banky ve velkém sanují banky v celém vyspělém západním světě (viz. odkupování pochybných úvěrů).

No a pokud jde o spor o "špinavé peníze", to je vyloveně úsměvné. Tehdy Klaus se svojí akademickou terminologií v nějaké diskusi prskal nad novotvary, kterými se světácky oháněly novinářské rychlokvašky. Peskoval je, že nezná žádné špinavé peníze. Jen legální a nelegální...ale že proti nelegálním se snaží bojovat každá vláda, i když je to těžké rozlišit.. A dělat z takového drobného extempore běhen nějaké diskuze jakýsi "vzkaz všem tunelářům"...? To je vidět, jakou sílu mají média, neustálé opakování a "zažité pravdy".

Prostě si myslím, že jsme se transformovali v rámci možností a nijak zvlášť jsme nezaostali za ostatními transformujícími se ekonomikami. Zaostali jsme jen za vlastními očekáváními...ale ta mají být vždy vyšší.;-)

2 5
možnosti
JL

Vsechno, pane Martine, bych uznal co pisete. Jen jednu, a to zasadni chybu privatizace, davam na hrbet panu Klausovt. Provadeni privatizace BEZ PODMINEK !!! Proto to "tunelovani". A banky? Zde je jeho neschopnost neco poradneho udelat. Nebo to byla (stale je) JESITNOST !!! Dobre banky maji presna pravidla. Zde nebyla zadna. A ochrana stradalu? Jiz Roosevelt 1933 to dokazal udelat.

Proto pozor pane Busidea. Chcete-li nas poucit, musite si najit jiny clanek, jine prostredi.

0 0
možnosti
Foto

Převážně cizí kapitál a daňové ráje, to je také velká brzda našeho vývoje a rozevírá nůžky mezi námi a vyspělými evropskými státy.Rv

3 1
možnosti
Foto

J17i22ř90í 90L19i30b39e95r

5. 3. 2016 14:03

Karma R^ A dokud nebude v tomto státě nezaplacení faktury trestným činem, který bude okamžitě řešený, tak se tady nic nezmění :-(

3 1
možnosti
KV

Obrkarma. s každým slovem musím souhlasit. R^

7 1
možnosti
MJ

Jen s temi odbory bych nesouhlasil. Lidé už dávno vědí, že odbory nejsou jen kolekce. Když naši fabriku koupil německý majitel, tak se postaral o to, aby odbory zanikly a vznikla bezzubá, zamestnanecka rada. Protože moc dobře věděl.

5 0
možnosti
IV

Velmi jste mě, Pavle, svým článkem potěšil, ač obsahem je smutný - jeho podstata je o tomtéž, o čem píši v blogu NÁROD MÁ TAKOVÉ HRUŠKY, JAKÉ SI ZASLOUŽÍ.

Děkuji za dobře zacílenou úvahu.

3 2
možnosti
IV

Verlmi mě Váš článek potěšil, Pavle, ač je jeho obsah vlastně smutný - a je o tomtéž, o čem píši v blogu NÁROD MÁ TAKOVÉ HRUŠKY, JAKÉ SI ZASLOUŽÍ .

Děkuji za Vaši cílenou úvahu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik