Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V sobotu 13. 2. totiž Prima odvysílala znovu skoro celý hrubý záznam přímo v arabštině. Dva další překladatelé z arabštiny následně potvrdili správnost původního překladu o kravínu (či stáji, či obydlí pro zvířata). Manipulátorem byl Nadační fond, který svou politicky, daleko lépe znějící nahrávku záměrně vydával za identickou té nahrávce, kterou měla k dispozici Prima.Fond uvádí na svých stránkách, že jeho hlavním cílem je „dostat do bezpečí do České republiky 153 křesťanů, jejichž životy jsou ohroženy v Iráku a v Sýrii.“ Ve skutečnosti do Jihlavy byly převezeny vytipované rodiny sice původně z Íráku, které se ale následně přesunuly do relativního bezpečí v Libanonu.

45 0
možnosti
MO

Je otázkou, nakolik je překlad z arabštiny věrohodný. Já určitě nepatřím mezi tzv. vítače. Ale pořád si myslím, že tito lidé jsou jiná sorta než ti muslimové, co se překračují hranice bez dokladů. Křesťané, jezídi či ateisté mi nevadí. Muslimy raději v ČR ne.

4 1
možnosti
JN

J58i13ř17í 26N63o83s32e20k

15. 2. 2016 13:44

Tři různé překlady stejné části se shodovaly. Soudní překladatel je věrohodný, protože by si podvod krutě odskákal - a ne jenom ztrátou licence.

10 0
možnosti

Pokud se pan Batto vychloubal, že jeho plat by stačil pro 5 českých rodin, jeho syn mluví o tom, že mají příbuzné v USA, Kanadě, Švédsku a je o ně postaráno lépe než v ČR a byt, který mu nabízí město Jihlava je pro něj pomalovaný kravín, není to určitě uprchlík, který by potřeboval naši pomoc.

Podle http://www.gen21.cz řekl pan Batto

"Pokud by nám ale bylo nabídnuto nevhodné místo na žití, pracovat bychom nemohli“.

Já v tom vidím vydírání ekonomického migranta.

41 0
možnosti
JC

Myslím, že nemáte pravdu.

Nejde o nedostatek očekávaného vděku.

Nejde ani o byty, které nazval kravínem, když už před ním je Havel nazýval králíkárnami.

Jde o ten povýšený projev, že bral doma víc než pět českých rodin a že když nedostanou lepší byty, tak se raději vrátí do Iráku.

A pak ještě jde o tu okamžitou snahu Primu umlčet a její redaktory dehonestovat. Ten útok na Primu a její redaktory to rozmázl a udělal z toho aféru, ne to, co ten Arab říkal.

44 0
možnosti
TJ

"Zvláště v zemi, která všechny příchozí uprchlíky považuje za potenciální teroristy."

A na to jste přišla jak?

12 0
možnosti
Foto

Tak třeba nevěděl, že v našich končinách není ve zvyku smlouvat a licitovat, jak je nepochybně zvyklý z domova.

Divím se, že ho na to pracovníci fondu neupozornili. Zbývá samozřejmě otázka, zda by ze svých výšin toto upozornění respektoval. Snad ano, když se svůj výrok pokusil dodatečně korigovat.

Ovšem čekala jsem zubožené Syřany, když nás média denně masírují událostmi ze Sýrie. A ejhle, dorazila dobře živená a rozvětvená rodina z Iráku.

Bude to znít zvrhle, ale s ohledem na východní zvyky mě napadlo, zda výběr osob není ovlivněn spíše úplatky než skutečným zbídačením a především skutečným (nikoliv teoretickým ve smyslu "co kdyby") osobním pronásledováním (což je pro udělení azylu rozhodující).

33 0
možnosti
Foto

Paní Moudrá, ne z Iráku, ale z Libanonu. Z Iráku byli přemístěny do bezpečí Libanonu a odtud jej naše organizace převezla k nám.

8 0
možnosti
JZ

"Děkuji za přijetí."

Co konkrétně je na této zcela dostatečné větě tak těžkého, že ji jde ve stresu říct špatně?

Pokud jde někomu opravdu o holý život, nemají ho proč napad jakékoli hodnotící myšlenky u ničeho, co dosahuje alespoň standardu stanu na louce.

20 0
možnosti
JN

J46i16ř57í 43N61o48s73e93k

15. 2. 2016 13:10

Ten člověk si kladl podmínky. Nešlo o kravín. Jemu nešlo o život. Záleželo mu jen na životní úrovni. A to je právě to, co nás rozběsnilo.!!

40 0
možnosti
Foto

H88a58n64a 74V28l53k58o92v78á

15. 2. 2016 13:07

Nechci aby mi někdo líbal nohy. Ale viděla jste videoprohlídku těch bytů?

Naprosto běžný standard. Zachovalý, i když ne úplně moderní.

Já mám vybavení modernější, ale já taky nezachraňuji holý život a vybavení jsem si pořídila za své...

A o to šlo - ne o to, jestli to řekl tak nebo jinak. S darem prostě projevil nespokojenost, dle mého nedůvodnou.

39 0
možnosti
JC

Ano, a navíc arogantně, povýšeně ...Rv

21 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4035x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik