Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Dneska teda vyjímečně naprostý souhlas. Nepodléhat panikářům a nedělat teroristům radost.:-)

9 0
možnosti
FB

Aha... "Naše české tradice"....

2 0
možnosti
JH

Je to špatně? Nebo jak tomu máme rozumět!

4 0
možnosti
MK

Já se přiznám, že já Vánoce nemusím. Ten předvánoční shon, úklidem to začíná, dárky pokračujíc (ten stres, co komu koupit ) no slavnostní kaprovou  večeří konči, mi zrovna na vánoční pohodě nepřidá. Cukroví a další klasické tradiční pochutiny  také nemusím, tlustej jsem dost. Přesto všechno, tedy ty mé negativa,  prostě Vánoce chci a mám je rád, od po štědrovečerní pohody, přes "Půlnoční"  až do Silvestra a pak kocoviny na Nový rok (jak na Nový rok, tak po celý rok;-D)  Pokud bych Vánoce "rušil", tak to bude mé svobodné rozhodnutí, které mi nikdo nebude nařizovat. Rád mám předvánoční atmosféru Prahy a nechci ji mít omezenu.   Úkolem státu je snad zajistit bezpečnost nás občanů a ne poklonkovat jakýmsi barbarům, co Vánoce nechtějí, neb je jim jejich víra zakazuje, či jakýmsi přizdisráčům, co mají strach, aby ty barbary náhodou neurazili.  Rv

18 1
možnosti
Foto

Ty barbary neurazíte, ti mají stromečky taky.

0 2
možnosti
OK

Je to zvláštní, ale dnes s vámi docela i souhlasím. Především a v první řadě bychom se neměli nechat zastrašit. Radikální islamisté jsou příliš slabí, aby několika výbušninami či kalašnikovy porazili Evropu. Bohužel se ale ukazuje, že jsou možná dost silní na to, aby Evropu porazili strachem.

12 0
možnosti
JC

Tradice rozsvěcení vánočního stromu?

Tradice je to, co se předává z pokolení na pokolení, tedy traduje se (což původně znamená obchod na tržišti předáním z ruky do ruky za hotové).

Rozsvěcení vánočních stromů starosty a primátory u nás vzniklo až po pádu komunistů, nedávno, takže o nějakém předání dalšímu pokolení ještě vůbec nemůže být řeči. NEJDE o žádnou tradici.

Vyjma této terminologické poznámky ovšem s panem Machem souhlasím.

1 3
možnosti
Foto

J86i37ř89í 31R90o83h56a67n

24. 11. 2015 15:56

Každá tradice musela někdy začít.

4 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,98
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky