Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Tak koukám, že spoustě lidí vadí zdrojování tvrzení. V jistých kruzích (akademických) je to samozřejmost a nikdo se nad tím nepozastaví. Říká se tomu etika.;-)

7 3
možnosti
EM

V akademických kruzích je uvádění zdrojů dané zákonem, to těžko můžete srovnávat s pravidly blogů.

3 2
možnosti
VV

Muze mi zde nekdo vysvetlit, co je mysleno zde tak casto uvadenym slovem odzdrojovat?

Chapu slovo odzbrojovat, tedy nekoho, neco odzbrojit. Ale odzdrojit ci odzdrojovat? To je mysleno jako nekoho zbavit zdroje?

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím, hloupý konstrukt.

2 0
možnosti
IG

Nevím kdo bude určovat co je relevantní - tedy spíše o čem se smí psát - kdo bude určovat který sevr je dostatečně důvěryhodný.

Už mi idnes smazalo i článek, který posléze stejně napsaly i novinky.cz.

Ohánět se solidností servru je dnes mimo mísu. I Blesk občas napíše článek, zcela pravdivý. Ovšem podle této kvalifikace je jako zdroj  již předem odsouzen k zániku.

Oproti jiným servrům nechávalo idnes zaznít názory z obou stran. Zřejmě to již končí. Velký cenzor se rozhodl, že se budou psát jen články nejlépe o kočičkách, případně plivající na prezidenta a podceňující vše co nebude dostatečně sluníčkové. Takže si užijeme více článků sprosťáka Peczynského, demagoga Polického a podobných exotů. Diskuze tu byly celkem slušné.

Jde Vám o to, aby člověk už nemohl psát své názory?

Vždy jsem se snažil psát slušně i vůči oponentům. Ať mi někdo ukáže, kde jsem sprostě nadával. Dokonce ani pod svými články (až na naprosté vyjímky) neplusuju, ani   nemínusuju. To je (nebo by měla být) kultura blogařů, nechat každého vyjádřit svůj názor. 

Bohužel je to čím dál horší

Kvalitní blogaři schopní obhájit svůj názor odcházejí kvůli cenzuře.

Pokud je toto cílem idnes, Pak máte opravdu dobře nakročeno .... ;-€

19 3
možnosti
JN

J10o73s93e93f 28N26o34v13á82k

1. 12. 2015 17:23

pokud adminům nevadil tenhle blog a neshledali na něm nic závadného, tak nechápu o co se teď vůbec snaží

http://tomaspeszynski.blog.idnes.cz/c/485367/milos-zeman-je-fasista.html

9 0
možnosti
Foto

Prosím, co znamená ,,svatoválečnická rétorika"? Proč se často neobtěžují se zdrojováním sami redaktoři iDnes? Samozřejmě budu dodržovat pravidla, jen se mi nelíbí ono slůvko "korektně". To je už takové kopyto pomocnè, na které lze nastrkati, co se administrátorům zlíbí, neb to dle nich nebude ,,korektnï". Měli byste ono ,,korekní" nějak ozřejmit, ne jen říct; ,,pište si co chcete, my, co chceme,X ponecháme nebo smažeme, nebude - li se nám to zdát."

1 1
možnosti
VK

Můžete mi dát link na neodzdrojovaný článek zde?

2 0
možnosti
Foto

Netřeba předjímat - všichni blogeři poznají nová pravidla až v praxi na vlastní kůži. Až pak poznáme, zda se jedná o cílenou cenzuru nebo jen snahu povznést "amatérskou tvorbu" na úroveň.

*Skromná připomínka - formu takové "převýchovy" by potřeboval nejeden "profi" redaktor místního média. Koupel v objektivitě by potřeboval jako "prase drbání".

13 0
možnosti
MC

Tyjó, to jsem netušil že u vás arbajtuje celá Bangovic famílija.....

1 0
možnosti
Foto

Nevím v jakém jazyce jste to pane Charváte napsal, ale v administraci pracuje pouze paní Petra Bangová, manželka Patrika Bangy.

2 0
možnosti
ES

Slova "nesmí eskalovat nenávistné nálady vůči jednotlivcům nebo skupinám osob" mám chápat tak, že kdokoli neprojeví dostatek nadšení nad invazí migrantů, bude smazán?

12 1
možnosti
JR

J29a45r50a 54R26a42n48k

1. 12. 2015 19:23

Zalezi pouze na tom, jak dalece budete v clanku psat pravdu, nebo sirit nenavist;-)

0 0
možnosti
Foto

Odzdrojování? Něco se dá, ale s tím odzdrojováním mají problémy i světové servery, kdy jsou občas najednou nuceni dementovat nebo alespoň uvádět některá tvrzení na správnou míru.  Natožpak amatérští pisatelé. Kolik protichůdných informací jen najdete každý den o stejném problému!

9 2
možnosti
JR

J58a44r87a 43R89a57n78k

1. 12. 2015 19:24

V kolika jazycich porovnavate?

0 0
možnosti
Foto

Vážená redakce, to je tolik bodů v kodexu a ještě všeobecných, že tu podmínku může splňovat snad jen básnička o pampeliškách. Když budete chtít, můžete z nějakého politického blogu najít jakékoliv slovo či záminku. Možná by bylo vhodné dát zde příklady blogů ,kde dle Vás je hranice již překročena a v čem a také blogy, kde ta hranice je ještě únosná. Děkuji ;-)

10 1
možnosti
Foto

V podstatě by se dalo souhlasit. Jenže, co když nastane případ, že bloger bude svědkem něčeho, co vláda ústy pana Sobotky nebo Pelikána popírá, že se to neděje a dít nebude. Bloger bude ovšem svědkem a napíše o tom, přestože zdroj samozřejmě mít nebude jiný, nežli vlastní svědectví. Bude jeho blog stažen, i když my všichni víme, že tato vláda nám nepravdivě už mnohokrát v minulosti tvrdila, že Česká republika není v žádném ohrožení, aby následně po pár hodinách tentýž předseda vlády oznámil, že zemi přímá hrozba zasahuje?

Obávám se,  že touto změnou se současně omezuje možnost blogera, napsat prostě jen svůj názor na nějakou problematiku. V extrému by to mohlo vypadat tak, že když napíšu, že nejlepší skupinou součastnosti je v Česku ROOT, bude můj článek mimo hlavní stránku, protože k tomuto tvrzení nemám dostatečně relevantní zdroje.

7 1
možnosti
VK

vlastní zkušenost je relevantní zdroj;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 760
  • Celková karma 16,52
  • Průměrná čtenost 7551x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.