Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OJ

Vyznění nejúspěšnějších blogerů a jejich blogů je jednoznačné a já si už dlouho říkal, že to tak redakce portálu, jež tlačí ostře opačné teze než zdejší blogeři, nemůže ponechat.

.

Tak je to tady...  Bude to zajímavé sledovat... Osobně si myslím, že tyto snahy jsou minimálně v českém prostředí odsouzeny k nezdaru. Hlas lidu se prostě přesune jinam... Umlčet už nepůjde, na to je pozdě. A iDnes zůstane důsledně "homogenní", kdy redaktoři spolu se zbylými blogery budou tvořit v jednotmém a nerozborném šiku... :-P

.

Také bude zajímavé sledovat, jak bude redakce vymáhat "zdroje" a "důkazy" rovněž po těch, kteří budou psát v souladu s politikou serveru. Třeba důkazy že chemickou zbraň v Syrii použil Asad, nebo že rusko ukrajinskou hranici v noci překročilo 500 obrněných vozů a podobně... :)

9 0
možnosti
Foto

Ptáte se, jestli se jedná o účelové opatření k likvidaci nepohodlných blogerů, jejichž texty nezařezávají v povinné linii mafry. 

Ony ty spiklenecké teorie jsou moc lákavé, ale odpověď je jednoduchá: Nejedná. Není žádná "politika serveru", do které by nás kdokoli tlačil. Za celou dobu, co blogy vedu, se nestalo ani jednou, aby kdokoli z mafry (ať už ji vlastnil, kdo chtěl) požadoval prosadit nebo naopak upozadit, neřku umlčet kohokoli z blogerů. Což snadno dokazuje podrobnější pohled na blogy - najdete tu celé názorové spektrum, což by v případě platnosti teze o redakční politické doktrině nebylo asi dost dobře možné. Jestli jsme občas někomu šlápli na paty, bylo to proto, že nedodržoval pravidla hry.

1 0
možnosti
MK

Bloger nesmi psát nepravdy, polopravdy - takže vážení blogeri, ode dneška ziskavejte informace pouze z Idnesu. Tak se vyhnete problémům. Protože jedině Idnes má ty pravdivé informace a zdroje.

20 2
možnosti
JR

J31a64r23a 51R79a27n33k

1. 12. 2015 19:09

Proc? Snad ti IT ovladaji i anglictinu a dost lidi zde ovlada nemcinu a jeste par jazyku navic, pri nejhorsim umi pouzit prekladac, net je plny zprav a pokud mate poderzreni, ze tam neco smrdi, zkusite snopes;-)

1 1
možnosti
Foto

Hlavně bych doporučoval zřídit nějakou etickou komisi, která by posoudila sporné případy i s komentovaným výrokem. Ať se ostatní poučí, v čem byl zádrhel.

4 0
možnosti
MK

Libí se mi, jak zde minusuje Polický. Zrovna on je příkladem, kdy osobní dojem vydává za fakta. Viz jeho...většina Evropanů je pro uprchlíky. A když mu člověk dá odkaz na zdroje, které ukazují na to, že mele nesmysly....výzkumy veřejného mínění publikované v seriozních britských a německých médiích, tak to ignoruje a mele dál svojí s tím, že se odkazuje na to, že ve vládách evropských zemích jsou politici zastávající pozitivní přístup k imigraci a ti dostali mandát ve volbách. Nicméně dostali mandát v době před uprchlickou krizí a za další Polický nedokáže uvažovat, že volič je konzervativní a volí ze setrvačnosti a za třetí, díky přehlceností společnosti informacemi, a mediálním tlakem, volič má problém volit stranu, s kterou sice souhlasí, protože nechce být onálepkován , že je fašista, nacista, extrémista apod. 

A vrcholem je, když Polický je v diskusi dotázán, aby uvedl zdroj svých tvrzení dodá odkaz na svůj vlastní článek. :) A kruh se uzavřel R^

30 1
možnosti
Foto

popřípadě mínusuje, nebo napráská. Mám takové neblahé tušení, že tato změna pravidel, bude i na základě žalování pana Polického. A už vůbec bych se nedivil, kdyby zasedl mezi nové adminy, kteří budou určovat co je a co není korektní. Chtěl bych vidět ty jejich tabulky, co třbea bude satira a co ne. Když jsem v jedno ze svých blogů napsal že má Drtinová výraz vymačkaného citrónu, zda je to přípustné či nepřípustné :-)

10 1
možnosti
Foto

A co Bůh ? A co bible, jak je tento problém odzdrojován ?  :-):-)

1 1
možnosti
MK

Což o to. Bible je ozdrojována celkem dobře. Dokonce tak, že nejen my, ale již teologové v prvních stoletích po Kristu věděli, že například Izaiáše psalo několik autorů z nichž jeden v aramejštině. Proto již svatý Jeroným mohl říci, že Bible je dílem Božím a lidským. Bohem inspirované a lidmi sepsané. 

A Bůh je o víře. Víře, která obklopuje všechny. Víra v Boha a jeho existenci anebo víra v prázdno a neexistenci Boha. Což není teologické, ale filozofické východisko :)

3 0
možnosti
VK

Je veliká škoda, že tu při oznámení změny nesedí admin a nerozptyluje pochybnosti a nevysvětluje.

3 0
možnosti
IG

Myslíte mazáním příspěvků?

Ano, tento systém rozptylování pochyb je celkem účinný ...  ;-D

6 0
možnosti
DT

Odzrojuju. Není problém. Zdroje jsou. 

Jen je mi záhadou, jak to bude dělat například pan Valíček nebo Melichar (mí dva oblíbení autoři). :-)

2 0
možnosti
MK

Umřou :))) 

Ad absurdum: Bude-li článek ohledně historie, co je relevantní zdroj? Protože můj zdroj použil zdroj, který vycházel z nějakého zdroje, jehož počátek je u kroniky, která byla sepsána na základě určitého zdroje, který to slyšel od očitého svědka. :) Je to nesmyslné protože existuje historicko-kritická srovnávací metoda, ale ...

6 0
možnosti
JO

Mě je to jedno, ale co mě baví je to, když se idnes odvolává na "základní principy novinářské etiky". Máte se ještě hodně co učit.

2 0
možnosti
MK

Vcelku mi to je jedno, protože když píší svůj názor, tak tam zdroje nejsou potřeba a když se k něčemu vyjadřuji, tak zpravidla zdroj uvedu. Nicméně je to docela sranda číst, když největšími šiřiteli hoaxů jsou novináři iDnes jako Bělka, Palata, Mánert a také Jan Wirnitzer, který z muslima , který v Řecku napadl mladou ženu udělal křesťana, jen proto, že strejda gůgl mu přeložil léky na deprese,které měl u sebe, jako evangelium. V neposlední řadě jsme se také mohli dočíst, že pro ruského mrtvého pilota se v Rusku chystá tradiční protestantský pohřeb. Kolikrát jsem měl chuť napsat o těchto hoaxech článek, ale nestálo by mi to za to. Blogy čte relativně málo lidí a většina má rozum. Mimo komoušů, nácků, fašistů a dalších levicových pošuků. Za to iDnes čtou desítky tisíc lidí, kterým jsou lži výše uvedených novinářů předkládané jako pravda. A ještě jsou tyto lži bez uvedených zdrojů. A největším hoaxem, který idnes šíří je, že islám není islám a islám nemá nic společného s islámem.  Po pravdě, ani to by mi nevadilo, kdyby tyto články měly možnost konfrontace a nebyl v nich podtext, kterým se tito "novináři" snaží vnutit lidem jejich pohled na svět.

29 0
možnosti
VK

Paradox je, dle diskuse soudě, že to vadí hlavně Zemanovcům. Pravda je, že zrovna Zeman si již dříve naběhl, když používal "fakta" z Olšerových blogů.;-D

2 0
možnosti
MK

Ono to vadí nejen "Zemanovcům" Svým způsobem je to omezení svobody slova a také možnosti se znemožnit. Myslím, že tohle by mělo být necháno na čtenářích a ne na subjektivním dojmu adminů. Víte je tady jedna věc. 4 lidé si osobují určit co je pravda a co není a ptám se...na jakém základě? To mají tak vysoké všeobecné vzdělání, že se vyznají v teologii, religionistice, historii, filozofii, politických a sociálních otázkách apod.? Zlikvidujeme tak i kuchařské blogy, protože admin dojde k názoru, že kdo ten blog napsal neumí vařit? Jednou jsem řekl, že bych nikdy nepsal blog o fyzice, chemiii, matematice, lingvistice, o autech,mezilidských vztazích atd. Ne že bych je neuměl napsat. Uměl,. ale nic o tom nevím.

8 0
možnosti
  • Počet článků 760
  • Celková karma 16,51
  • Průměrná čtenost 7551x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.