Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tenhle pán říká něco jiného:

http://1url.cz/46EQ

4 0
možnosti

To snad nemyslíte vážně...;-D;-D;-D

RvRvRv

11 0
možnosti
IJ

Nezlobte se,ale je to strašně propagandisticky napsané.

21 0
možnosti
VV

Muze vam to tak pripadat, ale ja bych rekl ze pravdive.

0 12
možnosti
GV

Já mám v Německu sestřenici a ta povídá úplně něco jiného. Pokud má manžel takovou směnu, aby jí mohl jet vyzvednout do práce, tak pro ní radši jede.Ale máte to hezky slunickarsky napsané.

31 0
možnosti
VV

Co jste vlastne mimo toho, ze mate v Nemecku sestrenici chtela napsat?

0 12
možnosti
ZA

Moc hezký rozhovor. Tomuhle říkám střet rozdílných kultur. U nás většina tleská securiťákům týrajícím lidi v detencích a pláče nad každým přijatým azylantem a v Německu řeší, jak zvládnout náročnou realitu a prostě dělají, co je potřeba. 

  Vlastně se toho po lidstopadu u nás zase tolik nezměnilo. Západ je nám dobrý jen na to, aby bylo kde žádat o dotace, kam zajet na nákupy, komu závidět a na koho nadávat. 

  Zrovna dnes se jedna maminka z Vrbětic v rádiu zpovídala, jaký psychický otřes jí způsobily detonace v muničáku, jak zle se cítila, když nakládala své děti do auta a ujížděla v panice pryč, ani nevěděla kam. Všichni ji chápou, mají soucit a požadují odškodnění. Ale rodiny, které takových výbuchů zažily desítky, bychom s naprostým klidem narvali do nejbližšího stanového městečka, jen když mezi nimi a námi zůstane dostatečně široká vodní plocha a tisíce kilometrů. Nevím, nevím, jestli neúnavná aktivita sluníčkářů bude stačit, aby zmírnila spravedlivé pohrdání,  kterému jednou budeme mezi svobodnými lidská práva respektujícími zeměmi vystaveni.

2 20
možnosti
JF

Brání Vám osobně něco, abyste se vydala ze své vlastní vůle jít pomáhat těmto lidem. Už jste jim poslala alespoň nějakou finanční výpomoc a budete v tom pokračovat pravidelně každý měsíc. Nebo patříte k té věčně mentorující skupině, která říká co by Ti ostatní měli udělat?? K té zlatoústé skupině, které vidí pouze negativa, ale nechce vidět pozitiva a slovo děkuji za všechny ty dotace neziskovkám, granty na podpory nebo programy pro začleňování je jim neznámé.

17 0
možnosti

Vy musíte být jednoduchá, paní blogerko! :-) To není šmajlík, to je "sluníčko"!

27 3
možnosti
PB

..... hmmm, bylo by to krásné,- tedy pokud by to takhle fungovalo,- ale von je reál, narozdíl vod romantické procházky kolem jezera, úúúplně někde jinde !

25 0
možnosti
VV

Aha, vy ho znate lepe.

0 4
možnosti
ZH

Jsem fakt zvědavej, jestli to Merkl zvládne. Němci by to zvládli určitě, kdyby se změnilo pár klíčových zákonů. Ty může ale změnit jen vláda a Bundestag. Protože stačí několik málo kriminálníků a ti dokážou otrávit celou společnost. Schopnost zbavit se rychle neintegrovatelných bude rozhodující.

Jinak zasloužená karma.:-)

2 1
možnosti
TH

Pokud vim, Nemci uz prave zakony zmenili. Rychle.

0 0
možnosti
Foto

Včera vyšel v Magazínu mf Dnes velmi zajímavý článek (začíná na str.20, autorkou je paní Jana Cíglerová). 

Líčí rok a půl trvající soužití s jistou 33 letou Nigerijkou, které chtěla jistá česká rodina zcela nezištně pomoci.

Je to velmi poučné čtení.

11 0
možnosti
ZH

;-D

Nečetl jsem, ale můžu Vám dlouze vyprávět o soužití s některými Čechy.

Můžou se do blogů psát horrory?:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2384x
Jsem věčně se divící pozorovatelkou života. Jsem máma, žena, dula a to přináší mnohá témata...

Autorka online programu UvolnenyPorod.cz,  vydavatelka zajímavých knih, dělám rozhovory s inspirativními lidmi a někdy také přednáším.

Seznam rubrik