Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Dětem bych pouštěl spíš toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=Q9OHapuhzs4

Opírá se pouze o fakta, je naprosto neutrální a tak názorné, až mrazí.

7 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
KS

já bych to tak nehrotil. Neviděl jsem to ještě, ale

1. pořad vznikl poměrně "dávno", ještě když situace nebyla tak vyhrocená,

2. moderátorka se od toho částečně distancovala - píše, že se to spíš nemělo vysílat (http://www.kafeacigarko.cz/kdyz-vylet-do-prahy-tak-na-sansonieru-kdy-a-kde/    a vyhledat slovo uprchlí), a za

3. nevidím důvod, proč by se vůbec děti měli dívat na zábavní pořad, podle mě je tv mrtvé médium a podle toho dětem pustím na youtube jednu dvě pohádky (na které jsem koukal jako malý taky) a pak se zabaví sami něčím smysluplným (knížky, plastelína, modurit, hlína, pastelky, vodovky, kostky, kolo, pes, atd..)

2 2
možnosti
MV

Na tom vašem linku se od toho moc nedistancovala, jen srabácky hodila vinu na scénáristy.

Navíc koukám, že svoje stránky http://www.mariedolezalova.cz raději stopla, asi aby si o sobě nemusela přečíst, co si o ní lidi myslí.

6 0
možnosti

Nechci nikoho hajit, CT urcite neni korektni ve vsem a tenhle porad me take velmi rozladil. Dokonce natolik, ze jsem do ceske televize poprve napsal stiznost. Odpoved mi prisla logicka...otazkou je jak moc pravdiva (ale to se da pripadne snadno dokazat.

Planeta Yo neni porad ktery se vysila Live. Dily jsou toceny s 1-2 mesicnim predstihem (coz si jde jednodse dohledat). Navic Porad mel ted dva mesice prazdniny, takze verim, ze scenar k tomuto dilu byl skutecne napsan v kvetnu a dil natocen v cervnu, tedy nekolik mesicu pred touto uprchlickou invazi.

Napred samozrejme zafungovly konspiracni myslenky. Ale pak jsem vychladl, nasel si k tomu par informaci a je pro me daleko uveritelnejsi, ze porad uci deti pomahat bliznim, nez ze je to nejake podsouvani detem. Vzdyt co by to v praxi udelalo. Porad by jen rozladil dospele a deti, co na Planetu Yo koukaji, stejne nejakou aktualni uprchlickou krizi neresi...

3 1
možnosti
JN

resenim je vypnout TV, stejne tam jsou samy blbosti :)

2 1
možnosti
TP

T31o42m29a40s 14P23e58k

17. 9. 2015 14:23

Děti a já s nimi místo ČT-D hrajeme World of Tanks. Televize je již pro nás mrtvé médium. Také jsem si po roce 1989 bláhově myslel, že primitivní propagandě již odzvonilo. No neštěstí mám na ní minulým režimem "vymazlený" čuch :-).

5 3
možnosti
JH

...hmm a před spaním jim čtete Tigerfibel und Pantherfibel? :-)

2 0
možnosti
VL

V24á14c43l12a14v 20L58a57d47a

16. 9. 2015 19:51

máte recht. Je to vymývání mozků. Místo aby jim řekli že je mají nenávidět, že to jsou vyžírkové, nebo že mají na potkání slabší jedince zmlátit. Co z těch dětí po takové havlistické, multi-kulti sluníčkářské masáži pak asi vyroste? Ještě že jim jako rodiče můžeme vysvětlit jak by se k nim měli chovat.

6 6
možnosti
LB

Pokud je to míněno ironicky, tak naprosto souhlasím.

0 1
možnosti
JJ

J34a98n 35J57e33n63i69c

15. 9. 2015 11:37

Nechápu ty nářky... Je to přece na rodičích. Zcela se nám doma osvědčilo pravidlo 30 minut dhromady na TV a PC denně. Výjimka mohla být o víkendu, když byla pěkná pohádka. Děti si na to zvykly. Sem tam sice prohodily něco o tom, že spolužáci... Trávili jsme více času spolu a pak přišly kroužky a sport a na tyhle nesmysly ani nebyl čas... Je to asi o prioritách...

Stačí už to, když sem tam přišlo dítě domů s názorem pí učitelky, který jsme museli vysvětlovat a dávat příklady, aby dítě pochopilo...

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
VJ

Média nám s radostí cpou do hlavy, jak Putin v Rusku vytváří propagandu. Když se podívám na naše TV, připadám si jako v Rusku, jen ta oficiální "pravda" je poplatná jiným. ;-(

11 4
možnosti
JK

Napředvás pozdravím, jmenovče - dobrý den. A k věci. Masáž dětskýchmozků není nic nového. Zrovna dnes jsem si přečetl v jednéškolní kronice, kterou zkoumám při své práci na jistém projektu, následující text: »Ve dnech od 4. do 18. června 1942 vzpomněliučitelé ve všech třídách hrdinné smrti zastupujícíhoříšského protektora Reinharda Heydricha, odsoudili společně sdětmi hanebný atentát, jehož následkům musel tak veliký mužpodlehnouti. Ve třídách byly vyvěšeny obrazy zastupujícíhoříšského protektora, snímky z jeho pohřbu a článkyvzpomínající toho muže.« 

Období komunistického panství po druhé světové válce je také plné podobných snah manipulovat dětmi. Záludnost dnešní masáže a manipulace dětí, a to jste vystihl dobře a přesně, takže dávám karmu, je v tom, že je víceméně podprahová, není tak primitivní, brutální a přímočará, halí se do přívětivé barevné laskavé masky, takže si ty nešťastné děti nemají ani šanci uvědomit, že jsou manipulovány. A v tom je její nebezpečí.R^;-)

8 0
možnosti
MC

Tam je otázka, jestli to bylo úmyslné vymývání mozků z vlastního přesvědčení nebo k tomu ty učitele nutil někdo z vyšších míst, i když důsledek je stejný. Pokud mají lidi na výběr ztrátu zaměstnání, kriminál či popravu nebo hlásat nesmysly, tak většina dřív nebo později zvolí ty nesmysly, i když tomu ani nemusí věřit. Ale to bude platit pořád, i dneska se některé věci veřejně říkat nesmí.

0 0
možnosti
IJ

Ten díl, o kterém autor blogu mluví, je starý skoro půl roku. Tedy vznikal v době, kdy situace s migranty nebyla tak vyhrocená.

1 2
možnosti
Foto

Ano, již jsem četl jejich zdůvodnění. Ovšem nebyl přeci problém, ten díl před týdnem neodvysílat vzhledem k napjaté situaci :-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3131x
Jsem nechutně neobjektivní jedinec :-)