Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Výstřel do tmy v okurkové sezóně zřejmě. Autore, domyslel jste, co vše by se pro ochranu hranic jednotlivých států muselo udělat organizačně, materiálně, personálně a finančně.

A protože jste tu za komunistů nežil, myšlenka zadrátované země vám není odporní. Nebo si představujete, že by stačili dva pohraničníci na každý hlavní přechod.

4 3
možnosti
Foto

Taky si myslím, že se z toho dělá už moc veliké divadlo. Na to potřebujete zavřít hranice mezi jednotlivými státy EU, abyste rozpoznali černocha? V takovém případě by to chtělo zajít k očnímu. Ale teď vážně. Už jsem říkal několikrát, že problémy jsou tady dva - samotní uprchlíci jeden a nahnědlé aktivity, které se budou snažit se "svézt na vlně" druhý. O tom prvním se píší již stohy článků, o tom druhém je stále jaksi překvapivě ticho. Kdopak třeba doopravdy ví o tom, že Národní demokracie usiluje o vystoupení ČR z EU, a přitom při nabubřelém zdůrazňování vlastní suverenity už ovšem neřeknou, co po ztrátě společného evropského trhu budeme jíst...

2 3
možnosti

Problém není Schengen. Problém je neschopnost politiků EU. Kdyby projevili trochu vůle, dokázali by během měsíce snížit počet imigrantů na desetinu. Jenže oni nechtějí. To není chyba Schengenu.

7 2
možnosti
RS

R85u43d76a 83S55l58a67v15í27k

12. 8. 2015 19:25

Nebyl právě volný pohyb osob a zboží ten hlavní důvod vstupu do EU?

4 0
možnosti
OF

Shengen je jedna z mala veci, ktery skutecne fungujou. Samozrejme ze idealni by bylo zrusit v evrope narodni staty a mit jednu velkou USE s jednotnou legislativou, ekonomikou apod (kupodivu drtiva vetsina problemu EU je zpusobena prave tim, ze narodni staty existuji a tedy si kazda desetimilionova louze hraje na vlastnim pisecku) ale na to jeste bohuzel neni vhodna doba.

3 3
možnosti
Foto

M61a77r57t19i58n 96Š96i40k

12. 8. 2015 18:32

Jasně, super! Obtáhněme to tady zase ostnatým drátem, postavme každých 200 m pohraničníka se samopalem a ostrým psem, nebo rovnou obnovme systém pohraničního opevnění. Také znovu zaveďme povinnou vojenskou službu, zavřeme obchody o víkendu, omezme některé obory na VŠ a resuscitujme systém učňovského školství. Tvrdě plánujme ekonomiku, založme uliční výbory, zakažme nevhodné filmy a muziku. Dějiny mají tendenci se točit v kruhu, to je známá věc. Jen mě překvapuje, že se točí tak rychle. Komunisti se musí někde hodně nahlas smát. Nemohli ani doufat v to, kolik nadšenců  tak brzy získají pro své koncepty. Nepřekvapí to u starých nostalgiků, překvapí to u mladého člověka. Ale mě už vlastně ani nic nepřekvapuje. Lidi jsou zkrátka nepoučitelní a nic jim není svaté ani dobré.

5 2
možnosti
JK

Máte pravdu. Řekl bych, že dějiny se točí tak rychle, jak my stárneme. Mladí nezažili a jejich rodiče (prarodiče) mnohdy s nostalgií vzpomínají... Tak si to třeba zase budou muset zažít znovu v trochu jiné podobě. Kdo chce kam... Já su tak šťastné, že sem relativně mladé zažil r.89 a su spokojené jak blecha.:-)

0 0
možnosti
JH

J31a52n 33H75l86e70d70í15k

12. 8. 2015 18:15

nikdo neodsuzuje Velkou čínskou zeď, ani ne Hadriánův val proti vraždícím divochům, pouze sluníčkáři pod drogami se zalíbil co největší prostor k organizování bordýlků. V zájmu zachování civilizace je nutné část zaplotit, část hlídat s nabitým kalašnikovem, část otevřít pod kontrolo policie.. Rozhodnou-li se národy svobodně, že chtějí sloužit muslímům coby trestanci, galejníci a oběti trvalého násilí, nechť nic neřeší, dle vzoru EU

2 2
možnosti
JP

Stavby, které uvádíte chránili vnější hranice tehdejších říší. Článek se zabývá vnitřními hranicemi EU.

0 0
možnosti
PN

P95e11t37r 33N27ě85m58e27c

12. 8. 2015 16:22

Schengen je dobrá věc. Při cestování po Evropě určitě !

9 5
možnosti
MM

Pouhým zrušením Schengenu ničeho, kromě omezení vlastní svobody, nedocílíte. Nelegální imigranti budou hranice překračovat tak jako tak někde v lese v kopcích, tak jak to dělali v 90. letech. Pokud chcete být důsledný, musíte chtít obnovit ostnaté dráty, elektrické ploty, minová pole, strážné věže s odstřelovači. Pak to teprve bude fungovat. Ale, opravdu si tohle přejeme? Je to skutečně to, co nám zaručí naší bezpečnost?.. Myslím, že kvůli několika stovkám (či tisícovkám) lidí, kteří se přes naše území snaží dostat do Německa, toto nestojí..

15 7
možnosti
II

Někteří lidé, jako např. autor tohoto blogu mají prostě „strach ze svobody“, jak o něm píše ve stejnojmenném díle Erich Fromm.

4 3
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 991x
Pozorovatel politického a sportovního dění.

Seznam rubrik