Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

OSA je banda novodobých lupičů. Jdu si okopírovat své náčrty a již OSU platím, vypálím si své projekty na CD a zase platím....OSA obírá všechny a všude

11 0
možnosti
Foto

Je to naprosto stejný dementní výdobytek českého "právního" státu jako poplatky za TV i pro ty, kdo nevlastní přijímač. Zatím, co se ta banda ve Sněmovní dohaduje, kdo má většího, zlatokopové si mnou ruce a plebs jen kroutí hlavou, co je tady v té naší hře na demokracii možné.

9 0
možnosti
VA

Tuhle zlodějskou a vyděračskou organizaci já živit odmítám ! Vím o mnoha souborech, které hrají mé autorské pohádky, dokonce jsou tak pošetilí, že zaplatili OSE poplatky ale já jako autor jsem od nich nedostala ani korunu., A nejsem zdaleka sama Pokud nejste zrovna VIP OSa se s vámi vůbec nebaví. Proste je to banda zlodějů !!!!!!

33 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PH

P80e14t24r 94H89á43l46a

28. 3. 2015 8:47

Hlavně že za všechno může ten kapitalismus, viďte...

1 17
možnosti
PK

Ten kapitalismus má tu honbu za penězi jako hlavní a jedinou ideu.

0 1
možnosti
MK

Nerozumím tomu. OSA má chránit autory hudby. Pokud není autor známý (jako třeba u lidovek), autorská práva neexistují. Ani poplatky. A za druhé - i kdyby byl autor hudby známý, autorská práva zanikají 70 let po smrti autora. Může mi to někdo vysvětlit? Nebo si autor článku prostě vymýšlí? Zdroje?

5 0
možnosti

Myslím, že je zde autor nahrazován interpretem... prostě pokud nějaký lidový song nazpíval v určité úpravě XY, OSA tvrdí, že je to jeho autor.

0 0
možnosti
RZ

R92a25d98i21m 46Z16e97h93e66r

27. 3. 2015 13:25

Teď jsem seděl na záchodě a zpíval si Vysoký jalovec. Nevíte kam mám poslat těch patnáct korun? Mohu to i zanést plešaté zpěvačce osobně...

16 0
možnosti
MS

Jak můžete tlačit, když si zpíváte ? 8-o

3 0
možnosti
Foto

Ještěže OSA neví, že se každý čtvrtek schází v hospodě parta bývalých trampů a hrají a zpívají staré trampské písničky. To by bylo sousto!R^

15 1
možnosti
RZ

R10a96d46i45m 91Z88e84h36e50r

27. 3. 2015 13:26

To byste se nedoplatili! Na jeden potlach by padly dva roční platy.

2 0
možnosti
JC

S tímto problémem je potřeba obrátit se na poslance a senátory, aby tento zločinný zákon změnili. Vždy, když platím za CD, DVD nebo flashku, kopírku atd. tak přispívám téhle organizaci. Zákonodárci z nás všech udělali potencionální zločince, kteří musí platiti za to, že si někteří z nás kopírují něco, co není jejich a za co by měli zaplatit. Je potřeba z tohoto důvodu poslat tento zákon k Ústavnímu soudu. Ale i to mohou jen vyvolení. Tak na ty se obracejte.

20 0
možnosti
PM

Nojo zákonodárci, ale kteří? KDU toto mohutně odhajuje (expředseda OSA je za ně v europarlamentu), ODS a TOP se budou rvát za kapitalistické právo vlasnit "duševní vlastnictví", levici je to u zadele.

Skoro jedinou stranou které na tomto opravdu záleží jsou PirátiR^.

Takže, koho volit v příštích parl.volbách?...

4 0
možnosti
AO

"peníze jsou všechno, všechno je za peníze, a kromě toho už není nic."....

takový pocit mám už dlouho - nejen z Osy... ale z mnoha všeho, co je kolem nás, i ze vztahů nejbližších.. :(          Díky!

12 1
možnosti
PM

Sorry, ale pokud vaši nejbližší si cení peněz více než vztahů, tak jste si musela děti vychovat špatně.

0 10
možnosti
MH

OSA to zkouší na lidové kapely už pěknou řádku let. Vzhledem k tomu, že žiju s členem cimbálovky pod jednou střechou, tak vím, že OSA je neustále nutí psát seznam lidovek, které si opovažují hrát na svatbách a jednotlivých akcích a požaduje za ně poplatky. Prostě to zkouší dle stylu někdo vyměkne a raději zaplatí a jim nezbývá než neustále trpělivě vysvětlovat, že se jedná o skladby lidové bez známých autorů. Stejně ale pak jsou v permanentním strachu, že jednou přijde někdo z této soukromé organizace zrovna i se soukromým exekutorem a likvidační pokutou a zabaví jim nástroje. Já sama jsem poprvé protočila panenky v souvisoslti s touto firmou, když sousední vesnice pořádala charitativní koncert na pomoc naší, protože tu naši postihly povoděně. Hrál se bigbeat, klasická vesnická zábava. Vybralo se něco kolem 17.000 za co se mohlo pronajmout několik sušiček. OSA chtěla po pořadatelích zaplatit 30.000. Smírem a hrozícími pokutami OSE stačilo nakonec těch 17.000. Vidíte, jsou to skromňáci, žádní harpagoni.

73 0
možnosti
OM

to jste napsala pěkně:-)

3 0
možnosti